Neler Yeni

PC performans ile testlerdeki performansların farklı olmasının sebebi nedir ?

AtakanK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Atakan Kademli
Herkese merhabalar öncelikle gelecek tüm cevaplara şimdiden teşekkür ederim ve yakından takip edeceğim.
Sorunumdan önce donanımı açıklamam gerekiyor sanırım ;
İ5 10400F
Gigabyte Eagle 3070
MSI MAG TOMAHAWK B460
Corsair 650Watt 80+ PSU
CORSAIR VENGEANCE 3200MHZ (8+8) 16GB RAM (Anakart 1. ve 2. slotlar bozuk olduğu için 3. 4. slot takılı)
BENQ EX2710S 1ms 165hz Monitör (DP ile bağlı)

Sorun ise şu şekilde ;
Bu linkteki arkadaşla donanımlarımız hemen hemen aynı fakat videodaki neredeyse tüm oyunları aynı ayarlarda bende test ettim özellikle cyberpunk 2077 de linkteki arakadaşın 1080-ULTRA-DLSS Quality RTX OFF olarak aldığı ortalama fps 114 iken benim boş dururken max görebildiğim fps değeri 60 o da hiç kimse yok araç geçmiyor ve sokaktayken yürümeye başladığım anda 40ların altına düşüyorum. Bir diğer oyun GTA 5 için fps değerlerim yakın onun ortalama 109 aldığı yerde ben 90 civarındayım, Bir diğer oyun Microsoft flight similator için arkadaş 1080p ultrada test etmiş ben ultraya aldığımda uçağı hızlandıramıyorum bile fps 7-12 arası geziyor :) bir diğer denediğim oyun assasins cread valhalla arkadaşın ultrada ortalama 88fps aldığı durumda ben orta ayarlarda dahi 70 üstünü göremiyorum. Yine bir diğer oyun BF5 arkadaşın ultra ayarlarda 161 ortalama aldığı oyun için aynı ayarlarda benim gördüğüm max değer 110 civarlarında ortalama olarak 100 diyebilirim. Son olarak Warzone için de 1080p Ultra ayarlarda arkadaşın aldığı ortalama130fps karşısında benim garibanın 90fps gibi bir ortalaması var.

OCCT Testi yaptığımda 25 dakika sonunda
işlemci için ;
Max Sıcaklık ; 98 Derece
Ortalama Sıcaklık ;86 Derece
-
Max: 96,20Watt
Max: %100 kullanım
Max:3990.71Mhz

Ekran kartım için ise durum şu şekilde ;
Max Sıcaklık :74,63
Max: 240,03Watt
Max: %100 Kullanım
Max: 2010Mhz
Max:3145MB Bellek kullanımı

Sorun ile alakalı tüm cevaplarınıza ve çözümlerinizi denemeye açığım şimdiden tüm cevaplar için teşekkür ederim.
İyi forumlar.

Bünyamina

80+ Platinum
Konu dışı İşlemcin neden 98 dereceyi görüyor ? Stok fan ile çok daha düşük değer alman lazım.

AtakanK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Atakan Kademli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bahsettiğim Test linki ;
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu dışı İşlemcin neden 98 dereceyi görüyor ? Stok fan ile çok daha düşük değer alman lazım.
Termal macun olarak Cooler Master Cryofuze violet 12,6 W/m-K ile 2 ay önce bakım ve temizlik yaptım.
işlemcim yük altında 70 derece ile başlayarak 25. dakikanın sonunda 98 dereceyi gördü.
Şu an boştaki sıcaklık 46 derece.

Bünyamina

80+ Platinum
Bahsettiğim Test linki ;

Termal macun olarak Cooler Master Cryofuze violet 12,6 W/m-K ile 2 ay önce bakım ve temizlik yaptım.
işlemcim yük altında 70 derece ile başlayarak 25. dakikanın sonunda 98 dereceyi gördü.
Şu an boştaki sıcaklık 46 derece.
O test videosu 3 yıl önce çekilmiş. Bu dediğin tüm oyunlara güncelleme geldi.
98 e çıkması normal değil. Stok fanın montajından eminsin değil mi ? Vidaları sağlam sıktın.

LostNoc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Caner Karadağ
98 Derece gören işlemciden performans bekleyemezsin ki

AtakanK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Atakan Kademli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yine de cyberpunk 2077'de 30-40 fpslerde görmeyi gerçekten mantıklı bulmuyorum. Kesinlikle eminim kuzenlerimle aynı anda bakım yapıyoruz her zaman ekstra bir kontrol eden de var yarın tekrar kontrol etmeyi de deneyebiliri. Fakat dediğim gibi OCCT Testi hariç öyle bir sıcaklık değeri görmüyorum.
O test videosu 3 yıl önce çekilmiş. Bu dediğin tüm oyunlara güncelleme geldi.
98 e çıkması normal değil. Stok fanın montajından eminsin değil mi ? Vidaları sağlam sıktın.

98 Derece gören işlemciden performans bekleyemezsin ki
Oyunlarda max gördüğüm 76
Boştaki sıcaklık değeri 46
OCCT Testinde 25.dakikanın sonundaki sıcaklık değeri 98.

İşlemcide sorun olabilir mi ?
Farklı bir öneriniz var mı ?

Top Bottom