Neler Yeni

Pc toplama parça uyumu

sehobare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali
Bütçe
40000
Bu parçalar arası uyum ve darboğaz kısmında sıkıntı çıkarır mı? bilgili arkadaşlardan yardım..
(Genellikle işlemci isteyen CsGo, Valorant gibi oyunlar oynuyorum)

İŞLEMCİ: Amd Ryzen 9 7900x 4.7Ghz

ANAKART: Asus Prime B650M-R AM5 DDR5 7200mHZ

EKRAN KARTI: Asus Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB EVO DUAL GDRR6 128Bit

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
912
İsim
Göksel Gündüz
ASUS Prime serisi ASUS'un kalite konusunda giriş seviyesi kartlarıdır. Bütçen müsaitse TUF serisi almanı öneririm.

ATX anakart isetersen

sehobare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ASUS Prime serisi ASUS'un kalite konusunda giriş seviyesi kartlarıdır. Bütçen müsaitse TUF serisi almanı öneririm.

Bütçe 40-45 bin bandında olduğundan dolayı biraz kısmak zorunda kaldım. Peki parça uyumu konusunda Tuf serisine geçişimde uyum % üzerinden kaç değerlendirirsiniz hocam ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Uğur ceylan
İdare eder ama vrm faz ve güç girişi konusunda arkadaşın dediği gibi tuf b650 plus daha iyi olacaktır . yine de özellikle işlemci soğutucunuz da iyiyse pek zorlanma yaşamazsınız .

sehobare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İdare eder ama vrm faz ve güç girişi konusunda arkadaşın dediği gibi tuf b650 plus daha iyi olacaktır . yine de özellikle işlemci soğutucunuz da iyiyse pek zorlanma yaşamazsınız .
işlemci soğutucu ne önerirsiniz hocam?

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
912
İsim
Göksel Gündüz
İkisine de bu işlemciyi takarsın sorun olmaz ama TUF serisindeki parçalar daha kaliteli. İşlemci için overclock'a ihtiyacın yok ama ilerde overclock'a ihtiyacın olursa TUF serisi aldığında daha yüksek frekanslara çıkartabilirsin işlemci hızını ve ayrıca daha fazla parça takarsın TUF alırsan.

Eğer bunlara ihtiyacın yoksa Prime işini görür ama TUF içindeki parçalar daha kalitelidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu işini görür.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Uğur ceylan

Kasanızın üst paneli 360mm destekliyormu bilmiyorum ama fiyatına göre çok iyi bir soğutucu .

Top Bottom