Neler Yeni

pc toplarken darboğaza dikkat edilmeli mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Batuhan Çevik
birisi yıllardır bu işle uğraşıyorum sistem toplarken darboğaz o kadar önemli değil dedi sizce darboğaz hafife alınacak bir olay mı

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
Darboğazın boyutuna göre değişir diyebiliriz.
Yüksek darboğaz bilgisayarın ömrünü azaltır.
Vay be, darboğazın bilgisayarın ömrünü azalttığını söyleyen birini gördüm sonunda. Geneli sınır 90 baba yardır 89 da sorun olmaz tarzı insanlar da :D

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert
birisi yıllardır bu işle uğraşıyorum sistem toplarken darboğaz o kadar önemli değil dedi sizce darboğaz hafife alınacak bir olay mı
300 giden arsbanı neden 150 de kullanasın ki ?

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
%10 darboğazdan sonra oyunun donmaya başlar aralıklı olarak. Çünkü işlemci kendi havuzundan bir iş yükü kadar ki iş yükünü elimine etmesi gerekir bu da donma demektir. Yüksek yük binen işlemciye uzun vadede uç bağlantılarına, iletkenler yarı iletkenler meta alaşımlar aşınabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

%10 darboğazdan sonra oyunun donmaya başlar aralıklı olarak. Çünkü işlemci kendi havuzundan bir iş yükü kadar ki iş yükünü elimine etmesi gerekir bu da donma demektir. Yüksek yük binen işlemciye uzun vadede uç bağlantılarına, iletkenler yarı iletkenler meta alaşımlar aşınabilir.
yüksek yükte işlemci stok fanda ısınır bu yüzden bu dediklerim gerçekleşir.

yüksek yükte işlemci stok fanda ısınır bu yüzden bu dediklerim gerçekleşir.
Bu kadar basit bi denklem aslında ama kimler kimler linçledi beni bunları dedim diye :D

Son düzenleme:

Hwaan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kaan Demirkıran
darboğaz o kadar sorun değil eskidendi o artık orta seviye işlemcilerle bile en iyi grafik kartları kullanılabiliyor ama darboğaz yaşarsan çözümü basit overclock

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
%10 a kadar okey denilebilir ancak sonrası için bir şey diyemem hatta %10 bile kötü ancak darboğaz okadar kötü değildir sadece ekran kartının belli bir kısmını kullanamazsın

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
%10 a kadar okey denilebilir ancak sonrası için bir şey diyemem hatta %10 bile kötü ancak darboğaz okadar kötü değildir sadece ekran kartının belli bir kısmını kullanamazsın
Hocam sadece bu değil. İşlemci eğer stok fanda kullanılıyorsa bu oranlardaki darboğaz işlemciye uzun vadede zarar verebilir. Tekrar ediyorum stok fandaysa.

Sagittarius

80+ Silver
Darboğazın boyutuna göre değişir diyebiliriz.
Yüksek darboğaz bilgisayarın ömrünü azaltır.
Öyle bisimi vardı

Pek bişi olmaz ama Pentiuma RTX takmak saçma olur ama uyumlu toplamak hemen hemen daha iyi Sırf yüksek GPU alacam diye düşük FPS almayin

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
Öyle bisimi vardı

Pek bişi olmaz ama Pentiuma RTX takmak saçma olur ama uyumlu toplamak hemen hemen daha iyi Sırf yüksek GPU alacam diye düşük FPS almayin
Evet ömrünü azaltır PC nin. Size anlatmıştım sanırım şöyle anlatayım, darboğaza giren işlemci yüksek yüke girer ve ısınır. Stok fanda ise kabul edilir 86 dereceleri 90 dereceleri geçer ve uzun kullanımlarda ömrünü kısaltır işlemcinin.

Sagittarius

80+ Silver
Evet ömrünü azaltır PC nin. Size anlatmıştım sanırım şöyle anlatayım, darboğaza giren işlemci yüksek yüke girer ve ısınır. Stok fanda ise kabul edilir 86 dereceleri 90 dereceleri geçer ve uzun kullanımlarda ömrünü kısaltır işlemcinin.
Yeteri kadar sogutulursa sorun olmaz ozaman :D

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
Yeteri kadar sogutulursa sorun olmaz ozaman :D
Bu sefer de devreye performans giriyor hocam. Soğutursun ömrünü uzatırsın ama oyun %10 darboğazdan sonra donmaya başlayacaktır. Kim sürekli donan bir oyunu oynamak ister ki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom