Pc yük altında kaldığı zaman kapanıyor

WMRVN

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba iyi günler

Sistem özelliklerim
Ryzen 5 7500f
Rtx 5060ti
Biostar b650 mp-e pro
Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram
Rampage 750W 80+ Bronze psu
Huawei 1tb m2 ssd

Dün windows kurdum bugün test etme
fırsatım oldu sistemi donanım arşivi videosunda gördüğüm testleri indirdim
(Furmarkt ve prime95) İlk başta pc nin başında değilken sadece furmarkt çalışırken pc kapanmış tekrar açtım ama sorunun başka bir şey olduğunu düşündüm tekrar furmarkt testini tek başına yaptığımda ise ekran kartımın maksimum 70 derecede çalıştığını gördüm ama tekrar kapandı oyun testi yaptım cs2 de oyunun yarısında kapandı prime 95 ve furmarktı aynı anda açıp hwmonitorden değerlere baktım ekran kartı 70 işlemcim 80 derecede çalışıyordu psu dan şüpheleniyorum sizce ne olabilir yardımcı olabilir misiniz

Bazı görüntüleri ekliyorum başka görmek istediğiniz bir şey olursa görselini eklerim

Ekler

• 1000077341.webp
    1000077341.webp
    2 MB · Hit: 24
  • 1000077343.webp
    1000077343.webp
    1.4 MB · Hit: 24
hocam Windows Bellek Tanılama yaptım daha önce bir sorunla karşılaşmadı sorun olsa oradan belli olur muydu sence? expoyu kapatıp test yapmayı denemek istiyorum ama pc kapandıktan sonra açılması biraz uzun sürüyor anakart vga ışığı yakıyor biosa giremiyorum
orda bende de sorun gözükmüyordu sorun zaten genelde expo açınca oluyor 4800mhz haline geri döndür pc daha hızlı açılır başka bir sorun yoksa

Ettirebilirsiniz, elinde sağlam bir PSU ve anakart var ise onları sizinkilerin yerine takarak dener. Belki direk sorunu o şekilde tespit edebilirsiniz. Varsa çevrenizde güvenilir bir bilgisayarcı götürüverin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı hata çoğunlukla PSU ya işaret etse de misal benim durumumda anakart değiştikten sonra o hatayı giderebildim. Bu yüzden maalesef muadil parçaları denemeden doğrudan sorun şundan kaynaklanır diyemiyorum.
Benim konuyu hatırlıyorsunuzdur hocam bende yaşadım akım korumalı priz yerine pcyi direkt bağlayınca sorun çözülmüştü değişiklik gösterebiliyor tabi.

az önce expoyu kapatıp ramleri 4600mhz e çekip test ettim maalesef sonuç aynı olay 41 verdi tekrar
1758219218901.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim konuyu hatırlıyorsunuzdur hocam bende yaşadım akım korumalı priz yerine pcyi direkt bağlayınca sorun çözülmüştü değişiklik gösterebiliyor tabi.
birde bunu deneyeceğim hocam sonuç aynı olursa garantiye göndereceğim yarın

Geri