Pc yük altında kaldığı zaman kapanıyor

WMRVN

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba iyi günler

Sistem özelliklerim
Ryzen 5 7500f
Rtx 5060ti
Biostar b650 mp-e pro
Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram
Rampage 750W 80+ Bronze psu
Huawei 1tb m2 ssd

Dün windows kurdum bugün test etme
fırsatım oldu sistemi donanım arşivi videosunda gördüğüm testleri indirdim
(Furmarkt ve prime95) İlk başta pc nin başında değilken sadece furmarkt çalışırken pc kapanmış tekrar açtım ama sorunun başka bir şey olduğunu düşündüm tekrar furmarkt testini tek başına yaptığımda ise ekran kartımın maksimum 70 derecede çalıştığını gördüm ama tekrar kapandı oyun testi yaptım cs2 de oyunun yarısında kapandı prime 95 ve furmarktı aynı anda açıp hwmonitorden değerlere baktım ekran kartı 70 işlemcim 80 derecede çalışıyordu psu dan şüpheleniyorum sizce ne olabilir yardımcı olabilir misiniz

Bazı görüntüleri ekliyorum başka görmek istediğiniz bir şey olursa görselini eklerim

Ekler

• 1000077341.webp
    1000077341.webp
    2 MB · Hit: 24
  • 1000077343.webp
    1000077343.webp
    1.4 MB · Hit: 24
12v, 5v, 3v değerlerinin hepsi sıkıntılı, o PSU ile sistemi kullanmayın bir an evvel yeni PSU almaya bakın hocam.
Değil. Oradaki değerler hatalı. Zaten voltajlar o şekilde olsaydı çoktan kapanmıştı bilgisayar. 30 saniye gibi bir sürede kapanma yapmazdı. Biostar anakartlar sorunlu.

Ha 30 saniye dayanmış ha 30 saniye önce kapanmış?
Ne alaka? Voltajlar o değerlere düşemez. Ya PSU UVP yüzünden kapanır ya da çoktan ekran kartından dolayı veya herhangi bir şeyden dolayı kapanır bilgisayar. 30 saniye dayanma gibi bir lüksü yok. Hatta o fotoğrafı bile alamazdı.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba iyi günler

Sistem özelliklerim
Ryzen 5 7500f
Rtx 5060ti
Biostar b650 mp-e pro
Huawei 1tb m2 ssd

(Furmarkt ve prime95) İlk başta pc nin başında değilken sadece furmarkt çalışırken pc kapanmış tekrar açtım ama sorunun başka bir şey olduğunu düşündüm tekrar furmarkt testini tek başına yaptığımda ise ekran kartımın maksimum 70 derecede çalıştığını gördüm ama tekrar kapandı oyun testi yaptım cs2 de oyunun yarısında kapandı prime 95 ve furmarktı aynı anda açıp hwmonitorden değerlere baktım ekran kartı 70 işlemcim 80 derecede çalışıyordu psu dan şüpheleniyorum sizce ne olabilir yardımcı olabilir misiniz

Bazı görüntüleri ekliyorum başka görmek istediğiniz bir şey olursa görselini eklerim
Bilgisayar boştaykenki voltaj değerlerinin resmini atar mısın?

Son düzenleme:
konunu daha okumadan psu dan kaynaklı diyecektim. arkadaşlar yazmış. psu markasına bakayım dedim rampage miş
üretim kaynaklı ayıplı mal gelmiş olabilir hocam. psu garantiye yollamanızı tavsiye ederim.

edit: windows 11 de 24h2 son güncellemeler yaptın mı? özellikle agustos güncellemesi bozuktu. windowstan kaynaklı huawei ssd sağlığı etkinlenmiş de olabilir.(liste etkinlenen ssd senin ki)
win11 tamamen güncel driverlarla beraber her şeyi dün güncelledim hocam ssd nin bu listeye dahil olduğunu bilmiyordum araştıracağım

Merhaba iyi günler

Sistem özelliklerim
Ryzen 5 7500f
Rtx 5060ti
Biostar b650 mp-e pro
Huawei 1tb m2 ssd

PSU nuzun tam model numarasını yazabilir misiniz hocam?

Ne alaka? Voltajlar o değerlere düşemez. Ya PSU UVP yüzünden kapanır ya da çoktan ekran kartından dolayı veya herhangi bir eşyden dolayı kapanır bilgisayar. Hatta boştaki değerleri isteyelim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bilgisayar boştaykenki voltaj değerlerinin resmini atar mısın?
1758138667594.webp

Evet, düşündüğüm gibi. Anakart düzgün okumuyor. Eğer o değerler gerçek olsaydı çoktan kapanmıştı bilgisayar. Fotoğraf bile alınamazdı.
Pekala anakartın doğru okumaması bir yana PSU Power testinin 30. saniyesinde kapanıyorsa PSU dan yine de şüphe etmeli. Yapacağı iki şey var arkadaşın; birincisi, başka bir PSU ile testleri gerçekleştirmek. Sorun çözülüyorsa PSU sorunludur. Çözülmezse o halde ikinci olarak yeni bir anakart alıp onunla temiz kurulum sonrası testleri uygulamak.

Geri