Pc yük altında kaldığı zaman kapanıyor

WMRVN

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba iyi günler

Sistem özelliklerim
Ryzen 5 7500f
Rtx 5060ti
Biostar b650 mp-e pro
Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram
Rampage 750W 80+ Bronze psu
Huawei 1tb m2 ssd

Dün windows kurdum bugün test etme
fırsatım oldu sistemi donanım arşivi videosunda gördüğüm testleri indirdim
(Furmarkt ve prime95) İlk başta pc nin başında değilken sadece furmarkt çalışırken pc kapanmış tekrar açtım ama sorunun başka bir şey olduğunu düşündüm tekrar furmarkt testini tek başına yaptığımda ise ekran kartımın maksimum 70 derecede çalıştığını gördüm ama tekrar kapandı oyun testi yaptım cs2 de oyunun yarısında kapandı prime 95 ve furmarktı aynı anda açıp hwmonitorden değerlere baktım ekran kartı 70 işlemcim 80 derecede çalışıyordu psu dan şüpheleniyorum sizce ne olabilir yardımcı olabilir misiniz

Bazı görüntüleri ekliyorum başka görmek istediğiniz bir şey olursa görselini eklerim

Ekler

• 1000077341.webp
    1000077341.webp
    2 MB · Hit: 24
  • 1000077343.webp
    1000077343.webp
    1.4 MB · Hit: 24
hocam kasa ile beraber aldım içinde ki psu bu

Alıntıyı görüntüle
80 plus sertifikası olmakla beraber içinde hangi korumalar olduğuna dair herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Dediğim gibi önceliğiniz PSU değişimi (garantisi varsa iadesi) olsun, eğer sorun çözülmezse anakarttan da şüphe edebilirsiniz. Bir de Olay görüntüleyicisinde windows-sistem kısmında Kernel Power 41 hatası almış mısınız diye kontrol edebilir misiniz? Eğer bu hata varsa alttan ayrıntılar kısmına tıklayın, orayı da içerecek şekilde bir fotoğraf atıverin ona da bir bakalım.

Son düzenleme:
80 plus sertifikası olmakla beraber içinde hangi korumalar olduğuna dair herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Dediğim gibi önceliğiniz PSU değişimi (garantisi varsa iadesi) olsun, eğer sorun çözülmezse anakarttan da şüphe edebilirsiniz. Bir de Olay görüntüleyicisinde windows-sistem kısmında Kernel Power 41 hatası almış mısınız diye kontrol edebilir misiniz? Eğer bu hata varsa alttan ayrıntılar kısmına tıklayın, orayı da içerecek şekilde bir fotoğraf atıverin ona da bir bakalım.,
olay 41 hatası vermiş hocam
1758203743213.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

80 plus sertifikası olmakla beraber içinde hangi korumalar olduğuna dair herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Dediğim gibi önceliğiniz PSU değişimi (garantisi varsa iadesi) olsun, eğer sorun çözülmezse anakarttan da şüphe edebilirsiniz. Bir de Olay görüntüleyicisinde windows-sistem kısmında Kernel Power 41 hatası almış mısınız diye kontrol edebilir misiniz? Eğer bu hata varsa alttan ayrıntılar kısmına tıklayın, orayı da içerecek şekilde bir fotoğraf atıverin ona da bir bakalım.
1758203832524.webp
1758203839989.webp

şüphelendiğim bir kaç bir şey daha var normalde pc kapansa bile yanan kalvye ve mouse ışıklarım yük bindiği zaman kapanıyor ve sistemin kapanışı başka bir parçadansa voltaj kestiğinden kapanıyor gibi gözüküyor

Son düzenleme:
olay 41 hatası vermiş hocam
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

şüphelendiğim bir kaç bir şey daha var normalde pc kapansa bile yanan kalvye ve mouse ışıklarım yük bindiği zaman kapanıyor ve sistemin kapanışı başka bir parçadansa voltaj kestiğinden kapanıyor gibi gözüküyor
Anakartın okumaları zaten sağlıklı değil ancak PSU da pek güvenilir durmuyor. Anakartın bios güncel miydi?

Anakartın okumaları zaten sağlıklı değil ancak PSU da pek güvenilir durmuyor. Anakartın bios güncel miydi?
bios güncel bu ayın 16 sında kasayı toplayıp windows ve driverları indirdim ilk bilgisayarım olduğu için hem tecrübesizim hemde test sounçlarında böyle bir şeyle karşılaşınca şaşırdım rampage in müşteri servisiyle iletişime geçip psu yu garantiye göndereceğim sizce göndermeden önce bir pc uzmanına kasayı kontrol ettirmeli miyim hocam

bios güncel bu ayın 16 sında kasayı toplayıp windows ve driverları indirdim ilk bilgisayarım olduğu için hem tecrübesizim hemde test sounçlarında böyle bir şeyle karşılaşınca şaşırdım rampage in müşteri servisiyle iletişime geçip psu yu garantiye göndereceğim sizce göndermeden önce bir pc uzmanına kasayı kontrol ettirmeli miyim hocam
Gerek yok psu sorunlu kernel power 41de psu yüzünden zaten.

Patriotlu sistem şaşırtmadı :) rampage psu hiç şaşırtmadı

Kernel power 41 63 lanet bir şey gitmiyor :ROFLMAO: bende de var ama ne kapanma oluyor ne donmalar. Sanırım uyku moduna girince de oluyor.

patriot kötü bir marka mı hocam onuda öneri üzerinde aldım
Kötü bir marka değil ama bu modelde ben de dahil çok sıkıntı yaşayan oluyor expo ayarlarını yaparken değişik ayarlar var onları kendin ayarlaman gerekiyor direkt expo 1 2 falan seçip sistemi açınca yüksek ihtimalle düzgün çalışmıyor anakartın sitesindeki desteğine göre ram seçip almak daha iyi o yüzden

Ettirebilirsiniz, elinde sağlam bir PSU ve anakart var ise onları sizinkilerin yerine takarak dener. Belki direk sorunu o şekilde tespit edebilirsiniz. Varsa çevrenizde güvenilir bir bilgisayarcı götürüverin.

Gerek yok psu sorunlu kernel power 41de psu yüzünden zaten.
Aynı hata çoğunlukla PSU ya işaret etse de misal benim durumumda anakart değiştikten sonra o hatayı giderebildim. Bu yüzden maalesef muadil parçaları denemeden doğrudan sorun şundan kaynaklanır diyemiyorum.

Ettirebilirsiniz, elinde sağlam bir PSU ve anakart var ise onları sizinkilerin yerine takarak dener. Belki direk sorunu o şekilde tespit edebilirsiniz. Varsa çevrenizde güvenilir bir bilgisayarcı götürüverin.

Aynı hata çoğunlukla PSU ya işaret etse de misal benim durumumda anakart değiştikten sonra o hatayı giderebildim. Bu yüzden maalesef muadil parçaları denemeden doğrudan sorun şundan kaynaklanır diyemiyorum.
hocam garanti süreci biraz uzun sürüyor 3 ayda topladım sistemi zaman kaybı olmasın diye parçaları boş yere göndermek istemiyorum bir uzmana kontrol ettiricem yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim

hocam garanti süreci biraz uzun sürüyor 3 ayda topladım sistemi zaman kaybı olmasın diye parçaları boş yere göndermek istemiyorum bir uzmana kontrol ettiricem yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim
Rica ederim, danışacağınız yerin size tek katkısı sorunun neyden kaynaklandığını bulması olur, yoksa yine garantiye göndermeniz gerekecek ancak, tüm parçaları göndermek yerine sorunlu olanı göndermek işinizi hızlandıracaktır.

Kötü bir marka değil ama bu modelde ben de dahil çok sıkıntı yaşayan oluyor expo ayarlarını yaparken değişik ayarlar var onları kendin ayarlaman gerekiyor direkt expo 1 2 falan seçip sistemi açınca yüksek ihtimalle düzgün çalışmıyor anakartın sitesindeki desteğine göre ram seçip almak daha iyi o yüzden
hocam Windows Bellek Tanılama yaptım daha önce bir sorunla karşılaşmadı sorun olsa oradan belli olur muydu sence? expoyu kapatıp test yapmayı denemek istiyorum ama pc kapandıktan sonra açılması biraz uzun sürüyor anakart vga ışığı yakıyor biosa giremiyorum

Geri