Neler Yeni

Çözüldü✓ Pcde yüksek grafiklerde oyun oynayınca reset atıyor.

TheOrhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Orçun Orhan Yıldırım
Oyun oynarken pc 3 Saniye donuyor sonra reset atıyor bu genellikle grafikleri yükseğe çekince yapıyor ve ultra grafiklerde 300 200 fps alıyorum oyunlarda sistemimde yetiyor yani. Isınma sorunuda yok. CPU max kullanımda 65, GPU max kullanımda 70 derecede çalışıyor. Ramleri ve Ssdyi test ettim sorun çıkmadı bad sector de yok ssdide. Bu yüzden Psuda sorun olduğunu düşünsemde emin olamadım yanlış bir parça almak istemiyorum Psu gücüde fazlasıyla yetiyor bu arada. Yaklaşık 2 aydır bu sorunlara uğraşıyorum. ( Önceki ekrankartım rx6500xt idi yine aynı sorun oluyor gpu yeni)

Sistem özelliklerim:
Anakart: B550M auros elite
Ssd: Samsung 980 pro
Cpu: Ryzen 5600
Gpu: Rtx3060ti Palit
Psu: 650w x-power 80plus
Ram: Corsair vengeance 2×16 RGB
Kasa: Gamepower horizon mesh

Şimdiden ayırdığınız vakit için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

bansh

80+
gamepower psu ise psudan olablilir. 6700 le 6800xt kartımı yedi benim :d amazondan amazonun sattığı bir psu al olmadı 15 gün içinde iade edersin.

TheOrhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Orçun Orhan Yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gamepower psu ise psudan olablilir. 6700 le 6800xt kartımı yedi benim :d amazondan amazonun sattığı bir psu al olmadı 15 gün içinde iade edersin.
Yok knk belirtmemişim ama x-power 650w 80plus. Bu Psuyu 1 buçuk 2 senedir kullanıyorum

TheOrhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Orçun Orhan Yıldırım
Sıkıntı Yok gibi gözüküyor ekran kartına sanırım oc yapmalıyım ama onla alakalı olduğunu sanmıyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-11-06 033526.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-06 033526.png
    106.9 KB · Hit: 70
  • Ekran görüntüsü 2023-11-06 033730.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-06 033730.png
    182.4 KB · Hit: 63
  • Ekran görüntüsü 2023-11-06 033745.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-06 033745.png
    130.6 KB · Hit: 68

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Carl Johnson
Gpu max kullanımda 70 Cpu max kullanımda 65. Oda sıcaklığı pek değiştirmiyor dereceleri.
Sürekli reset atmasının 2 temel nedeni olabilir birincisi donanımsal ikincisi yazılımsal

Problem'in driverlardan veya işletim sistemiyle alakalı olup olmadığına bakman lazım

Eğer sorun donanımsal ise hangi donanımdan kaynaklandığını tespit etmen lazım

Ekran kartı driverlarını kaldırıp yeniden kurmayı dene, windows güncel değilse güncelle, ssd veya hdd'ni kontrol et okuma yazma sorunu veya dosyalarda bir bozukluk olabilir oyunun dosyalarını doğrula

TheOrhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Orçun Orhan Yıldırım
Sürekli reset atmasının 2 temel nedeni olabilir birincisi donanımsal ikincisi yazılımsal

Problem'in driverlardan veya işletim sistemiyle alakalı olup olmadığına bakman lazım

Eğer sorun donanımsal ise hangi donanımdan kaynaklandığını tespit etmen lazım

Ekran kartı driverlarını kaldırıp yeniden kurmayı dene, windows güncel değilse güncelle, ssd veya hdd'ni kontrol et okuma yazma sorunu veya dosyalarda bir bozukluk olabilir oyunun dosyalarını doğrula
Ssd veya hdd sorun yok test ettim bad sector çıkmadı, ekrankartı driverlarını kaldırıp eski yeni sürümlerinide denedim driverler hepsi güncel windows dahil. Ramleride test ettim onlardada bir sıkıntı çıkmadı. şimdi ekran kartına stress testi yapıyorum 5 dkdır 68 dereceyi geçmedi veya reset atmadı pc.

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
aynı sorun benim bilgisayarımda da vardı sistem gereksinimlerim msı gaming x 1080ti ryzen 5 3600 2x8 3200 mhz ram falan 550 80+psu vardı yetmiyordu değiştirdim 750watt 85+ aldım sorun düzeldi sen 3060ti 5600 kullanıyorsun öyle düşün değiş bence ama değişmeden önce ramları tek tek dene o da olmadı termal macunu değiştir bi bunları denerken oyun oynamadan afterburner testleri yap daha etkili olur full ayarlar %100 yük altına sok dene ekran kartı driver bios driver anakart driverlerinin güncel olduğundan da emin ol :D

TheOrhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Orçun Orhan Yıldırım
aynı sorun benim bilgisayarımda da vardı sistem gereksinimlerim msı gaming x 1080ti ryzen 5 3600 2x8 3200 mhz ram falan 550 80+psu vardı yetmiyordu değiştirdim 750watt 85+ aldım sorun düzeldi sen 3060ti 5600 kullanıyorsun öyle düşün değiş bence ama değişmeden önce ramları tek tek dene o da olmadı termal macunu değiştir bi bunları denerken oyun oynamadan afterburner testleri yap daha etkili olur full ayarlar %100 yük altına sok dene ekran kartı driver bios driver anakart driverlerinin güncel olduğundan da emin ol :D
Hm bir deneyim tek slot ram denicem sonra öyle oyuna gireyim. Ramlerde taramada bir arıza çıkmadı ama. Tek tek çıkartıp denedim ramlerde değil sorun. psu 650w zaten ama eskidi sanırım termal macun yeni

Son düzenleme:

TheOrhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Orçun Orhan Yıldırım
Oyun oynarken pc 3 Saniye donuyor sonra reset atıyor bu genellikle grafikleri yükseğe çekince yapıyor ve ultra grafiklerde 300 200 fps alıyorum oyunlarda sistemimde yetiyor yani. Isınma sorunuda yok. CPU max kullanımda 65, GPU max kullanımda 70 derecede çalışıyor. Ramleri ve Ssdyi test ettim sorun çıkmadı bad sector de yok ssdide. Bu yüzden Psuda sorun olduğunu düşünsemde emin olamadım yanlış bir parça almak istemiyorum Psu gücüde fazlasıyla yetiyor bu arada. Yaklaşık 2 aydır bu sorunlara uğraşıyorum. ( Önceki ekrankartım rx6500xt idi yine aynı sorun oluyor gpu yeni)

Sistem özelliklerim:
Anakart: B550M auros elite
Ssd: Samsung 980 pro
Cpu: Ryzen 5600
Gpu: Rtx3060ti Palit
Psu: 650w x-power 80plus
Ram: Corsair vengeance 2×16 RGB
Kasa: Gamepower horizon mesh

Şimdiden ayırdığınız vakit için teşekkür ederim.
Sorunu çözdüm: bu mesajı benle aynı sorunu yaşayan arkdaşlar için atıyorum. Önce bad sector kontrolü yapın, sonra ramlerinizde sorun varmı ona bakın, cpu ve gpu stress testi yapın ve eğer stress testinde 5 10 dk bekleyin pc reset atmıyorsa psuda sorun olabilir ama önce başka psu kablosuyla deneyin kablo bozulmuş ve yeteri kadar elektirik veremiyor olabilir. Ben psudan şüphe ettim ama kablo bozukmuş sadece. herkese iyi akşamlar.

Top Bottom