4500'ü 450 liraya 5500 ile değiştirdiğinde şeklinde diye yazdım oraya o gözden kaçtı herhalde. Bununla birlikte 12 tane oyunun averajını almak çok sağlıklı bir yöntem değil. Bunu bir İstatistikçi olarak da söyleyebilirim. Genel bir yargı için averaj alınabilir, bir şeyler de ifade eder tabii ki ama daha çok şöyle düşünmekte fayda var.
Hitman 3 için rtx 3060 ile 110 fps alıyorsunuz, rtx 2060 ile 90 fps alıyorsunuz. İşte bu ortalama arasındaki farkı/diferansı artırıyor. Lakin bir diğer yandan ekran kartlarının pestilini çıkartan RDR 2, Cyberpunk ve Valhalla gibi oyunlarda fark sadece +10 fps. Bunu oyun oynarken asla hissetmezsiniz. Hikaye modlu oyunlarda 60+ fps alındığı sürece oyun zevkiniz stabil bir şekilde sürer. Bunu yeni nesil konsollarda da görebiliyoruz. Koca koca kutulara 4k 60fps yazıyorlar.
12 gb rtx 2060 da rtx 3060 da 1080p'de high ayarlar için üretilmiş bir kart olduğundan biz de bunu High 1080p 60 fps+ gibi düşünebiliriz. Bu bağlamda düşünüldüğünde inanılmaz farklar yok aralarında demek istedim. Gayet açıklayıcı bir dille.
Yoksa rtx 3060 ile 12 gb rtx 2060 tabii ki aynı performansı sergilemeyecek. Kafadan 100 dolar daha pahalı bir ekran kartından bahsediyoruz. Bunu istiyor olamazsınız herhalde. Benim söylediğim gayet basit, aaa oyunlarda epey yakınsıyor ve bu da pek çok kullanıcıyı memnun edecektir.
Dolar kuru 18, yarın bu sistemden daha iyi bir sistem çıkar mı emin değiliz. İnşallah çıkar ama ihtiyacı olanın yine de düşünebileceği bir sistem. DA veya PC Hocası büyük markalarla çalıştıklarında iyi sistemler çıkartıyorlar ama onları da ekmek su gibi alanlar oluyor. Yoksa ben de 1 ay evvel 10 bin liraya i3 12100f + asus dual rx6600 verildiğini biliyorum. Saygılar.