LogiMess
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
Kim önermiş?yapıyorsa niye tavsiye ediyorlar ben anlamıyorum ki
Kim önermiş?yapıyorsa niye tavsiye ediyorlar ben anlamıyorum ki
Kim önermiş?
son yazdığıma bak adam dar boğaz yapar diyor ya
Siz de darboğaz olayını çok abartıyorsunuz. Darboğaz sisteme zararı olan bir husus değil işlemcinin gücünün ekran kartının gücüne kıyasla daha geri kalmasıdır. bu oran %lik olarak ne kadar fazla ise o kadar kötüdür. %4lük bir oran hiçbirşey değil varla yok arası hatta. İşlemcine stok fan ile 0.3 0.5ghz vererek rahatlıkla çözebileceğin bir şey. 3400 3500 TL'ye RX6600 almaktansa 500 daha koy RX6600XT al en iyisi.yapıyorsa niye tavsiye ediyorlar ben anlamıyorum ki
1080ti nerden çıktı yavPCI EX4.0 da %2-3 FPS düşer. Almışken güncel bir ekran kartı alınız.
Örneğin RX 6600 XT alınabilir bu bütçeye.
Derseniz eski olsun düşük FPS alsın güçsüz olsun GTX 1080 Ti.
PCI EX3.0 istiyormuş1080ti nerden çıktı yav
PCI EX3.0 istiyormuş
Dostum burada dalgaya alınacak bir nokta yok. Ben bilgisayardan anlasaydım zaten buraya gelip de konu açmazdım. Bilgili insanlardan görüş almak istedim. İnsanı soru sorduğuna pişman etmeyin parası sizin cebinizden çıkmıyor.PCI EX3.0 istiyormuş
Muratcım dar boğaz olayını abartan ben mi oluyorum ? acaba benim bilgim olsa zaten dillendirmem bazı arkadaşlar aklımı bulandırıyor. Sende biliyorsun ki para kazanmak kolay değil ben borçlanarak diğer parçaları aldım. Eğer sistem gereksiz bir hale gelecekse ben boşu boşuna bu yola girmiş oldum. Merak edip soru sormak bir şeyler öğrenmek güzel bir şeydir. Şu an benden daha fazla bilgin var bu senin araştırmacı bir insan olduğunu kanıtlıyor. Ne bileyim yazdıklarına üzüldüm doğrusu.
Ekran kartı kullanımı %96'lara kadar çıkıyor yani %4lük bir darboğaz mevcut. Bu %4lük oran hiçbir sorun teşkil etmediği gibi stok fan ile yapılan ufak bir overclockla çözülebilecek düzeyde. 2. elde 3500 3600e RX6600 almaktansa 4000 TL'ye RX6600XT almak her halükarda daha mantıklı. Ek olarak işlemci de PCle 4.0 desteklediği için Anakart+Ekran kartı +İşlemci PCle 4.0 Kombosuyla işlemci Ryzen 5 5500ü dahi geride bırakacak düzeye geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Siz de darboğaz olayını çok abartıyorsunuz. Darboğaz sisteme zararı olan bir husus değil işlemcinin gücünün ekran kartının gücüne kıyasla daha geri kalmasıdır. bu oran %lik olarak ne kadar fazla ise o kadar kötüdür. %4lük bir oran hiçbirşey değil varla yok arası hatta. İşlemcine stok fan ile 0.3 0.5ghz vererek rahatlıkla çözebileceğin bir şey. 3400 3500 TL'ye RX6600 almaktansa 500 daha koy RX6600XT al en iyisi.
Ben sana kötü bir şey söylemedim ki sadece ''Darboğaz olayını abartıyorsun'' dedim dost. Harbiden de öyle. Ben senin bütçene göre yapılacak en iyi şeyi zaten söylüyorum ama bana inanmayıp 3 5 adet farklı konu açıyorsun demekki söylediğime güvenmiyorsun ama her seferinde yanlış bir şey yapma diye uzun uzadıya anlatıp tekrardan doğru olanı yapmanı sağlamaya çalışıyorum. Asıl benim senin yazdıklarına üzülmem lazım ama üzülmüyorum. Ben sana hiçbir kötü şey söylemedim veya aşağılamadım.Dostum burada dalgaya alınacak bir nokta yok. Ben bilgisayardan anlasaydım zaten buraya gelip de konu açmazdım. Bilgili insanlardan görüş almak istedim. İnsanı soru sorduğuna pişman etmeyin parası sizin cebinizden çıkmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Muratcım dar boğaz olayını abartan ben mi oluyorum ? acaba benim bilgim olsa zaten dillendirmem bazı arkadaşlar aklımı bulandırıyor. Sende biliyorsun ki para kazanmak kolay değil ben borçlanarak diğer parçaları aldım. Eğer sistem gereksiz bir hale gelecekse ben boşu boşuna bu yola girmiş oldum. Merak edip soru sormak bir şeyler öğrenmek güzel bir şeydir. Şu an benden daha fazla bilgin var bu senin araştırmacı bir insan olduğunu kanıtlıyor. Ne bileyim yazdıklarına üzüldüm doğrusu.
Sana güvenmiyor değilim. Güveniyorum senin de bana hak vermen lazım. Tam her şey kafama oturuyor. tamamdır diyorum bu sefer youtube veya forumdan konular çıkıyor. Biri ordan diyor ya kullanıyorum dar boğaz yapar yok biri diyor şu olur. Şimdi seninde bilgin fazla olmazsa bütçen kısıtlı olursa sende ister istemez acaba bu böyle oluyor mu gerçekten diye düşünürsün. Çünkü insanız. Yardımların için teşekkür ederim. Her daim sana güveniyorum seni de suçlamıyorum. Sadece aklımdaki soru işaretlerinin gitmesini istiyorum bu kadar.Ben sana kötü bir şey söylemedim ki sadece ''Darboğaz olayını abartıyorsun'' dedim dost. Harbiden de öyle. Ben senin bütçene göre yapılacak en iyi şeyi zaten söylüyorum ama bana inanmayıp 3 5 adet farklı konu açıyorsun demekki söylediğime güvenmiyorsun ama her seferinde yanlış bir şey yapma diye uzun uzadıya anlatıp tekrardan doğru olanı yapmanı sağlamaya çalışıyorum. Asıl benim senin yazdıklarına üzülmem lazım ama üzülmüyorum. Ben sana hiçbir kötü şey söylemedim veya aşağılamadım.
RX6600XT al pişman olmazsın. RX6600 yerine önerme nedenim aradaki 500 tl farka kesinlikle değecek olması. PCI 4.0 ekran kartı PCI 3.0 anakartta PCI 3.0 olarak rahatlıkla çalışır. Aynı şey M2 ssdlerde ve işlemcilerde de geçerli. Ona bakarsan R5 3600'de PCL 4.0 destekli bir işlemci.Sana güvenmiyor değilim. Güveniyorum senin de bana hak vermen lazım. Tam her şey kafama oturuyor. tamamdır diyorum bu sefer youtube veya forumdan konular çıkıyor. Biri ordan diyor ya kullanıyorum dar boğaz yapar yok biri diyor şu olur. Şimdi seninde bilgin fazla olmazsa bütçen kısıtlı olursa sende ister istemez acaba bu böyle oluyor mu gerçekten diye düşünürsün. Çünkü insanız. Yardımların için teşekkür ederim. Her daim sana güveniyorum seni de suçlamıyorum. Sadece aklımdaki soru işaretlerinin gitmesini istiyorum bu kadar.