PCI 4.0 SSD Yuvasına PCI 3.0 SSD Takıyorum ama Görünmüyor

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar bugün hazır sistem aldım ana kart modelim asus prime b560 plus. bir adet pci express 3.0 ve bir adet 4.0 ssd giriş var. bende 2 adet pci 3.0 ssd var bunların birin 3.0 yuvasına takıyorum oraya taktığım çalışıyor ancak 4.0 yuvasına taktığım ssdyi ne bilgisayar görüyor ne bios. yardımcı olabilir misiniz ?
not: ssdlerin ikisi de sağlam

denedim ancak işe yaramadı. teşekkürler yorum için
PCIe girişleri geriye uyumludur yani PCIe 4.0 bir SSD takmanız ile 3.0 bir SSD takmanızda uyumluluk bakımından hiçbir fark olmaz. Ancak SATA girişlerini kullanıyorsanız bazı girişler M.2 SSD slotları ile aynı hatları kullandığı için M.2 SSD girişini devre dışı bırakacaktır. SATA girişine herhangi bir aygıt bağlı mı?

PCIe girişleri geriye uyumludur yani PCIe 4.0 bir SSD takmanız ile 3.0 bir SSD takmanızda uyumluluk bakımından hiçbir fark olmaz. Ancak SATA girişlerini kullanıyorsanız bazı girişler M.2 SSD slotları ile aynı hatları kullandığı için M.2 SSD girişini devre dışı bırakacaktır. SATA girişine herhangi bir aygıt bağlı mı?
Direkt nvme m2 girişine takıyorum ssdyi. demek istediğini tam anlayamadım ilk kez kasa aldım bilgilere hakim değilim :)

Yapabileceğimiz bir şey yok mu ? İşlemcim i5 10400f. Sırf 11.nesil değil diye çift m2 kullanamayacak mıyım
Maalesef. Anakartın manuelinde yazan bilgi bu. 2 şeyi denerdim, ilki PCIe yuvalarını BIOS'tan Gen 3'e ayarlama, ikincisi de ilk x16 slotunu x8'e ayarlama (işe yaramazsa varsayılanlara döndürmeyi unutmayın).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,312
Üyeler
174,853
Son üye
mert1121
Geri