Neler Yeni

PCİe 4.0 1 TB SSD önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
Bütçe
1500
Arkadaşlar eski sistemimi yükseltiyorum. Konuyla ilgili olabilecek aldığım iki parçayı belirteyim.
Ryzen 5 5600 işlemci
B550 Aorus Elite V2 rev 1.1 anakart
Anakartım sanırım sadece bir tane PCI-e 4.0 slotu bulunuyor o da SSD için.
İlk tercihim :
Bu seçimim anakartı almadan önceydi. Şimdi 4.0 yüzünden şu ürünü almayı düşünüyorum :
https://www.amazon.com.tr/WD_Black-...67827&sprefix=1tb+pcie+gen4+ss,aps,169&sr=8-5
İlk baktığımda Crucial 100 ₺ ucuza buldum. Fakat WD için konuşanlar marka adına internette pek kötü yorum olmadığını söylediler ve önerdiler. Sizce bu SSD yi mi almalıyım yoksa sizin sunabileceğiniz daha iyi bir seçenek var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben samsung 980 pro aldım memnunum 1 tb ama fiyatı 2 k üstü
Hocam Samsung çipler kaliteli Ram'lerde kullanılıyormuş. Tabi kendi çipleri arasında da farklı kalitede çipler vardır elbet. SSD'ler de Ram'ler ile aynı mantıkla çalışıyor deniyordu. Herhalde kaliteli çiplere sahip olan Samsung'un SSD'leri diğerlerinden(en başından beri depolama işinde olan daha iyi olan markalar vardır) kalitelidir. Ama ona göre pahalı oluyor.

Zealist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Memet K.
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ

bunu da bir incele bakalım işini görür muhtemelen
Öncelikle cevabınız teşekkür ederim. Sizin önerdiğiniz ürünün okuma ve yazma hızı benim belirttiğim ürünün yarısı kadar ve aralarında sadece 300₺ gibi fark var. 1500₺ civarı benim için sıkıntı değil yani 1600₺ de zorlayabilir eğer kaçırma denen bir ürün varsa alabilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Bünyamin Yiğit
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ

bütçe varsa kesin bunu al 2tb olanıda 3500 gibi bir fiyattı daha iyi olur bütce varsa
Cevap için teşekkürler. Benim önerdiğim üründe bir detay fark ettim. Yazma hızı yok. Yorumda birisi.şunu söylemiş :

"
Fiyat/performans harikası
Türkiye’de 31 Ocak 2023 tarihinde değerlendirildi

Harika bir fiyat performans. Bu modeli tercih ederken verilen ömür sürelerini de incelemenizi tavsiye ederim. Bu model ile 300 TB verilen yazma ömrünü bazı diğer markaların 1 TB modelleriyle kıyasladığımda 150 TB garanti veren markalar olduğunu gördüm, aklınızda olsun. Onun haricinde ramsiz bir ara model. Günde saatlere varan sürelerde veri aktarımıyla ilgili bir işiniz yoksa ram konusuna takılmayın zaten yeni m2 ssd teknolojilerinde bilgisayardaki rami önbellek olarak kullanan bir yazılım ile o işi gayet iyi çözmüşler. Bu kadar :)
"

Sanırım genel olarak oyun oynama için kullanacağım için bu sorun olmaz. Fakat rame yük olacak ve bu ram üzerindeki "yük" kayda değer mi bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Bünyamin Yiğit
Cevap için teşekkürler. Benim önerdiğim üründe bir detay fark ettim. Yazma hızı yok. Yorumda birisi.şunu söylemiş :

"
Fiyat/performans harikası
Türkiye’de 31 Ocak 2023 tarihinde değerlendirildi

Harika bir fiyat performans. Bu modeli tercih ederken verilen ömür sürelerini de incelemenizi tavsiye ederim. Bu model ile 300 TB verilen yazma ömrünü bazı diğer markaların 1 TB modelleriyle kıyasladığımda 150 TB garanti veren markalar olduğunu gördüm, aklınızda olsun. Onun haricinde ramsiz bir ara model. Günde saatlere varan sürelerde veri aktarımıyla ilgili bir işiniz yoksa ram konusuna takılmayın zaten yeni m2 ssd teknolojilerinde bilgisayardaki rami önbellek olarak kullanan bir yazılım ile o işi gayet iyi çözmüşler. Bu kadar :)
"

Sanırım genel olarak oyun oynama için kullanacağım için bu sorun olmaz. Fakat rame yük olacak ve bu ram üzerindeki "yük" kayda değer mi bilmiyorum.
sizin attıgnız urunlerde dram var mı bilmiyorum sanırsam yok benim attıgımda var ve hız olarak yüksek okuma ve yazma var genelde yazma hızı daha az oluyor zaten bence almışken hızlısını al uzun sure kullan sonra hız yükseltmek istersin tekrar ugraşırsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
sizin attıgnız urunlerde dram var mı bilmiyorum sanırsam yok benim attıgımda var ve hız olarak yüksek okuma ve yazma var genelde yazma hızı daha az oluyor zaten bence almışken hızlısını al uzun sure kullan sonra hız yükseltmek istersin tekrar ugraşırsın
Hocam uzun kullanımlarda nasıl? Mesela dramı yok fakat 300tb garanti veriyormuş WD. Kingston bu konuda nasıl? Bazı Kingston ürünlerinde kronik sorunlar oluyormuş. Önerdiğiniz üründe bu var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Bünyamin Yiğit
Hocam uzun kullanımlarda nasıl? Mesela dramı yok fakat 300tb garanti veriyormuş WD. Kingston bu konuda nasıl? Bazı Kingston ürünlerinde kronik sorunlar oluyormuş. Önerdiğiniz üründe bu var mı?
valla verdikleri garanti kaç terabayt hatırlamıyorum ama genelde bu üründen memnum çogunluk

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf İslam YAVUZ
valla verdikleri garanti kaç terabayt hatırlamıyorum ama genelde bu üründen memnum çogunluk
Şundan soruyorum. Normalde bütçemi aşıyor fakat belki biraz zorlayabilir bütçemi. Alamamam durumunda bu ürün dışında önerebileceğiniz 1700₺ altında başka bir ürün var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Bünyamin Yiğit
Şundan soruyorum. Normalde bütçemi aşıyor fakat belki biraz zorlayabilir bütçemi. Alamamam durumunda bu ürün dışında önerebileceğiniz 1700₺ altında başka bir ürün var mı?
valla ben dramli olsun diye baktım aralarında en mantıklısı kc300 geldi bende almayı düşünüyorum açıkcası 200 tl gibi bir fark için dramden ve hızdan bence vazgeçme daha aşagı ürünlerde dram olan var mı bilmiyorum birde

Top Bottom