Çözüldü✓ Pcye ekran gelmiyor!

pili de çıkartmışsınız bios sıfırlanmalıydı galiba sorun farklı usb ile bios yüklemesi yaparsan genellikle bu sorunu çözer bi de öyle dene istersen

Ad yazıp VGA ledi kırmızı yanıyor bu bı anlam ifade ediyor mu
IMG_9415.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pili de çıkartmışsınız bios sıfırlanmalıydı galiba sorun farklı usb ile bios yüklemesi yaparsan genellikle bu sorunu çözer bi de öyle dene istersen
Ama hiç bişi açılmadan nasıl yapacağım

anakart ekran kartına erişemiyor uyarısı bu o yüzden ekran kartını tak çıkart demiştim ama işe yaramadı secure boot dan da kaynaklanabiliyor

İşlemcinde gpu varsa gpu yu çıkarıp biosa gir ardından secure bootu kapat. Yoksa veya olmuyorsa anakartın çift bios ise diğer biosa geç. Bildiğim kadarıyla anakartta bir switch oluyor. Yoksa kombinasyonuna bak. Ardından secure bootu disablede getirip ekran kartını geri tak.

İşlemcinde gpu varsa gpu yu çıkarıp biosa gir ardından secure bootu kapat. Yoksa veya olmuyorsa anakartın çift bios ise diğer biosa geç. Bildiğim kadarıyla anakartta bir switch oluyor. Yoksa kombinasyonuna bak. Ardından secure bootu disablede getirip ekran kartını geri tak.
Ekran kartını çıkarınca güç kablosu takılı kalırsa sorun olur mu çıkaramadım ve çıkarırsam rakam diye endişrleniyorum

pc açılmadan yapılıyor bu dediğim biosu yeniden yüklemek için pc açık olmuyor sadece güç kabloları takılı oluyor pc başlatmıyorsun indirebileceğin bi bilgisayar var mı biosu

FAT32 ile biçimlendirmen gerek önce sonra içince cap dosyası var ismini değiştir X870A.CAP yap onu direk usb içine atacaksın dosya içine falan koymadan, sonra onu kasanın arkasında flashback portu vardır genelde yeşil olur oraya tak. unutma PC kapalı güç kablosu takılı PSU açık olmalı. daha sonra sağ en altta usb portlarının olduğu yerde bios blashback düğmesi falan var galiba oraya bas. ışık yanıp sönmeli. dikkat et bu sırada elektrik kesinlikle gitmemeli ve fişten çekmemelisin bios yazması bitene kadar beklemelisin ışık sabitlenince işlem bitmiş olur sonra bilgisayarı açabilirsin. bu bildiğimiz bios boot'dur elektrikler giderse ya da fişini çekersen anakart gider bilgin olsun. forumda geçenlerde birisi bunu yaptı anakart gitti. bu dediğim işlem 15 dk max sürer

X870 aorus elite wifi7 ice bir anakartım var secure boot customdan managele ilgili bir ayarı değiştirdim ardından pcyi açtığımda ekran gelmedi bios pilinin çıkardım 10dk bekledim Clear CMOS yaptım ama hiçbiri işe yaramadı ve şuan anakarttaki VGA ledi kırmızı yanıyor sorun nedir yardımcı olabilecek var mı
Eğer işlemcin Apu destekliyorsa, ekran kartını çıkartık anakart üzerinden görüntü al sonra yaptığın değişikliği düzelt biostan

işlemcin apu mu ki ?

işlemci apu zaten ekran kartını çıkartıp girebilir misin bak önce