FX 8300, 8 çekirdek ama Görev Yöneticisi'nde veya Cinebench'te 4 çekirdek 8 thread olarak gözüküyor. Mimari olarak çok ama çok kötüydü cidden.
Bence daha fazla konuşmayalım, geçmişi gölgeye teslim edelim. Şu an Zen mimarisi var, oooh ne güzel!Ryzen serisi ile arasında dağlar değil evrenler kadar fark olan FX serisi, ah ahh bide bolca fanboyu var bu rezil serinin ona ne demeli .
Gömülen serilere bir de intel 9.nesili açta şenlenekDirek AMD FX serisi diyim anlayın siz.
Bana göre içine kabak çekirdeği atılmış çekirdek performansından yoksun fazla ısınmaya gelemeyen ama 32nm gibi enteresan bir yapı ile deli gibi ısınan, çöp seri.
Amaç Eğlence !
Benim eski intel pentiumum 130nm idiDirek AMD FX serisi diyim anlayın siz.
Bana göre içine kabak çekirdeği atılmış çekirdek performansından yoksun fazla ısınmaya gelemeyen ama 32nm gibi enteresan bir yapı ile deli gibi ısınan, çöp seri.
Amaç Eğlence !
Gömülen serilere bir de intel 9.nesili açta şenlenek
Benim eski intel pentiumum 130nm idi
Bende de Pentium 4 vardı. Kocaman HT yazardı böyle o zamanlar HT teknolojisi yeni çıkmış falan çift çekirdeğe benzer performans veriyordu. Ah ah eskiler eskiden güzeldi be.İntelciler kızar şimdi, ortalık kızışmasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Onlar çok ayrı mesele, bende de var dı pentium 3 .
Bende de Pentium 4 vardı. Kocaman HT yazardı böyle o zamanlar HT teknolojisi yeni çıkmış falan çift çekirdeğe benzer performans veriyordu. Ah ah eskiler eskiden güzeldi be.
Extreme yazmıyordu ama olabilir çok uzun yıllar geçti üstünden. Evet o zamana göre aldığımızda parası baya güzeldi.O zaman seninki pentium 4 extreme edition du, pahalı bir işlemciydi zamanında, normal pentium 4 1 çekirdek 1 thread ama extreme edition HT li olarak 1 çekirdek 2 thread di.