Performans düşüklüğü

tnt77

80+
Reaksiyon skoru
2
Bilgisayarımı alalı 2 ay oldu. İlk geldiğinde bilgisayarım gerçekten güzeldi. Fakat mystic light kurmak için dragon center yüklediğimden beri fps aşırı düştü (örn. rise of tomb raider ultra 60-80 arası iken artık 40-50 fps)
Sadece 1 oyunda değil birsürü oyunda var. 1 kere format atmıştık, hala fps düşüktü fakat en azından drop yoktu rahatça oynayabiliyordum. Sonra ne olduysa yeniden başladı.
Sistemim
GTX 1660 gaming x 6gb
ryzen 5 3500
2x8 gb (xmp) 3000mhz
b450m-a pro max
psu 500 w sertifikasız (BST-500E)
Driverlar yüklü. Bios beta sürümünde olduğu için yüklemedim. Şimdiden teşekkürler

Driver güncel mi?

Parçalar ısınıyor olabilir bu sebeple performans kaybı olabilir.

Driver güncel mi?

Parçalar ısınıyor olabilir bu sebeple performans kaybı olabilir.
Driverlar güncel. Parçalar ısınmıyor Afterburnerdan sürekli fanların hızını değiştiriyorum max. 60 dereceye çıkıyor ekran kartı, işlemci stok fan oda yanılmıyorsam max.65 dereceye çıkıyordu.

Driverlar güncel. Parçalar ısınmıyor Afterburnerdan sürekli fanların hızını değiştiriyorum max. 60 dereceye çıkıyor ekran kartı, işlemci stok fan oda yanılmıyorsam max.65 dereceye çıkıyordu.
Arka planda çok uygulama açık ise ondan da FPS kaybı olabilir.
Başka bir şey gelmiyor aklıma.

Arka planda çok uygulama açık ise ondan da FPS kaybı olabilir.
Başka bir şey gelmiyor aklıma.
Pc ilk geldiğinde saat kasmak için 3 oyun açıyordum. Oynadığım oyun yine kasmıyordu. Bütün uygulamaları kapatsamsa gene düşük fps. Ekran kartını garantiye yollayıp, değişim talep etsem değistirirler mi? Elimde fatura yada orjinal kutusu yok. Servispointe yazdığımda seri numarası istedi.Sonra gonderebilirsiniz demişti.

Pc ilk geldiğinde saat kasmak için 3 oyun açıyordum. Oynadığım oyun yine kasmıyordu. Bütün uygulamaları kapatsamsa gene düşük fps. Ekran kartını garantiye yollayıp, değişim talep etsem değistirirler mi? Elimde fatura yada orjinal kutusu yok. Servispointe yazdığımda seri numarası istedi.Sonra gonderebilirsiniz demişti.
Hayır değiştirmezler dostum.
Driver ile FPS'ler düşmüş olabilir.
Kuzenim Rx 570 kullanıyor bir driver güncelliyor Fps -20 düşüyor.
Bir daha güncelliyor +40 artıyor.

Hayır değiştirmezler dostum.
Driver ile FPS'ler düşmüş olabilir.
Kuzenim Rx 570 kullanıyor bir driver güncelliyor Fps -20 düşüyor.
Bir daha güncelliyor +40 artıyor.
Peki dragon center yüzünden olmuş olabilir mi? Senaryolarını bayağı kurcalamıştım çünkü.

sanmıyorum. fakat şöyle söylemek gerekirse yeniden format atın isterseniz bunu çok önermem ama bu şekilde driversız driverlı deneyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

performans düşüklüğü hdd veya ssd den kaynaklı olabiliyor modeli nedir.

sanmıyorum. fakat şöyle söylemek gerekirse yeniden format atın isterseniz bunu çok önermem ama bu şekilde driversız driverlı deneyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

performans düşüklüğü hdd veya ssd den kaynaklı olabiliyor modeli nedir.
Hdd 2010'lardan kalma fakat taktığımda performans düşüşü yoktu.
IMG_20210221_224141.jpg
IMG_20210221_224115.jpg

Şuan evde elektrikler yok. Gelince yükleyip atarım. Önceden crystal disk mark ve as ssd benchmark dan yaptığım testlerde, ssd güzel çıkmıştı ama hdd ölüydü.
hangisine kurulu oyunlar sistem vs. ?

Geri