Performax hellfire kasa ısınma problemi

berat00

80+
Reaksiyon skoru
0
Sistem;
AMD Ryzen 5 3500(Stok soğutucu yerine XIGMATEK APACHE PLUS soğutucu kullanılmış)
Asus Phoenix 1650
XPG 8 gb ram
500 gb m2 ssd
Performax hellfire siyah temperli cam rgb atx 550w 80
Isınma problemi yaşıyorum arkadaşlar bildiğim tüm yolları denedim fakat ne kasa fanlarının hızını ne de işlemci fan hızını arttıramadım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Isı sorunu derken kaç dereceleri görüyorsunuz?

Kasanız mesh tipi yani delikli, hava akışını iyi sağlayan türde değil malesef bu etkiler. Üç önde birde arkada eksoz fanla geliyor sanırım.
İkincisi daha da önemlisi işlemci soğtucusu TDP değeri işlemcinizle aynı

TDP (Thermal Desing Power), kelime karşılığı olarak ısıl tasarım gücü olarak bilinen ekran kartlarında ve işlemcilerde ısı yayma kapasitesi olarak bilinmektedir.

AMD Ryzen 5 3500 TDP : 65 Watt
XIGMATEK APACHE PLUS soğutucu TDP: 65 Watt

TDP derecesi daha yüksek bir işlemci soğutucusu kullanmak ısıl değerleri düşürecektir. Kasa için kablo düzenlemesını iyi yaparak hava akışını iyileştirmeniz de yaralı olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Stok fan ile kıyaslarsak hangisi daha iyi kalıyor peki ? Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Kasa şu değil mi ?
Tam olarak fotodan anlayamadım. Ön tarafı delikli ızgaarlı mı yoksa kapalı cam kapaklı mı? Aslında fulltower denen büyük kasalardan, kapalı da olsa büyüklüğü sebebiyle biraz telafi etmesi gerekir. Yan kapağı açıp bakma imkanı varsa kontrol edin bakalım öndeki fanlar içeriye yeterli hava üflüyor mu?

Kasa tipi, büyüklüğü, kablo toplama özelliği, hatta PSU nun modüler olup olmaması havalandırma-soğutmaya etki eder.
Sizin durununuzda kasa değiştirecek değilsiniz. Mevcut şartları iyileştirmeye uğraşmalısınız. Mümkün mertebe iyi bir kablo toplama yapın.
Şu durumda imkanlar ölçüsünde yukarıda bahsettiğim şekilde daha güçlü bir işlemci soğutucusu ısıl değerleri biraz daha düşürecektir

GTA V ve Forza Horizon 4 oynarken max 91 min 86 dereceleri gördüm
Hocam max değil ortalama ısı değerleri yanlış anlaşıldım galiba.Arkadaş soğutucu ile ilgili bilgileri vermiş ek olarak.Kasanın hava alabileceği üst konuma,arka fanların duvara yakın olmamasına dikkat edin.Ama sürekli o dereceler de geziyor ise soğutucunuzu değiştirin birde macununuzu kontrol ettirin.Bende de stok soğutuculu 3600x var sadece render işleminde 90 dereceyi görüyor mesela.

Kasa şu değil mi ?
Tam olarak fotodan anlayamadım. Ön tarafı delikli ızgaarlı mı yoksa kapalı cam kapaklı mı? Aslında fulltower denen büyük kasalardan, kapalı da olsa büyüklüğü sebebiyle biraz telafi etmesi gerekir. Yan kapağı açıp bakma imkanı varsa kontrol edin bakalım öndeki fanlar içeriye yeterli hava üflüyor mu?

Kasa tipi, büyüklüğü, kablo toplama özelliği, hatta PSU nun modüler olup olmaması havalandırma-soğutmaya etki eder.
Sizin durununuzda kasa değiştirecek değilsiniz. Mevcut şartları iyileştirmeye uğraşmalısınız. Mümkün mertebe iyi bir kablo toplama yapın.
Şu durumda imkanlar ölçüsünde yukarıda bahsettiğim şekilde daha güçlü bir işlemci soğutucusu ısıl değerleri biraz daha düşürecektir
tüm kablolar gizli şekilde

Geri