Öncelikle konuda geçen Philips yazar abartmiş ama aslında gerçektende fena değil eğer 5-5.5K'ya alınıyorsa. Ghosting var, rekabetçi için önermem ama günlük kullanımda çok sıkintı çikarcak seviyede değil. Dolayısıyla rekabetçi ile pek işi olmayanlar alabilir. Hem ucuza 240Hz almış olursunuz hem de gamutlar geniş, IPS'e göre çok yüksek kontrastı var. Dolaysiiyla güzel görüntü kalitesi elde edilebilir.
Eğer bütçe çıkıyorsa 25G3ZM daha iyi ama.
Birkaç yanlış bilgilendirme atılmış ama kalanını da ben düzelteyim:
İncelenen monitör normal bir VA panel. Hızlı falan değil. Herhangi bir IPS ile rakip olamaz. Görüleceği üzere ghosting ortalama-ortalama üstü sayılır:
(Totally Dubbed'ın test sistemi diğerleri kadar iyi olmadıği için genelde testtekinden biraz daha fazla oluyor. Onu da ekleyin)
Temsili bir 240HZ IPS (24G2ZU):
XG2431'in input lag'ı yüksek falan değil:
Zaten modern monitörlerin büyük çoğunluğu bazı özel durumlar hariç asla fark etmeyeceğimiz kadar hızlı input laga sahiptir. Dolayısıyla dikey kullanmıyorsanız, HDR açmıyorsanız falan input lat büyük çoğunlukla bakmanız gereken bir şey değildir.
Konuda söyleneni tam tersine XG2431 alınabilecek en iyi bütçe dostu rekabetçi monitörlerden biri çünkü strobe'u düzgün çalişan nadir modellerden biri. Üstüne üstük Blurbusters Strobe sertifikası var. Strobe'un en detaylı ayarlanabildiği modellerden biri. Strobe (PureXP) + QFT ile şöyle sonuçlar alınabiliyor:
Kendi şahsi fikrim valorant dışında rekabetçi oyunlar için ips önermiyorum akıcılık konusunda hz değerleri aynı olsa bile akıcılık konusunda va ve tn panelin gerisinde kalıyorlar monitör olarak bence kesinlikle güncel modeller araştırarak alınmalı.
Bu baştan sona hatalı bir cümle. Forumlarda eskiden dolanan tamamen yanliş cümlelerden biri. VA panel en yavaş panel tipidir. Yukarıda attığım resimden görmüşsünüzdür zaten. TN panellerin IPS 'e kıyasla farkı azaldıgı için günümüzde strobe veya +400-500Hz dışinda düzgün TN üretilmiyor. Dolayısıyla genellikle rekabetci için en iyi tür IPS'tir.
Görüntü kalitesi hakkinda yanlış bilgilendirme atılmiş zaten ama bi de şu bit olayı var. Renk kalitesi 8+2 bit demiş. Renk canlılıği ve neyi kast ettiniz ise kalitesinin bit ile hiçbir alakası yok:
Yine bir üyeye cevap yazmıştım (Bu sefer farklı forum). Monitörler hakkında yanlış bilinenlerde en üst sıraları zorlayan bir konu. Dolayısıyla kopyala-yapıştırla konu yaptım ki herkes görsün. " F/P ve HDR olarak LG cok daha iyi. MSI MAG256F 10 biti FRC ile veriyor ve 250nit. Renk doğrulu ile...
forum.donanimarsivi.com