Neler Yeni

İnceleme Philips Momentum SPK8614 İncelemesi

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Evet bir diğer inceleme yazımıza hoş geldiniz. Öncelikle belirtmek isterim ki bu inceleme eleştirel bir inceleme olacaktır. Yani gerektiği yerde ürün hakkında kötü yorumlar gerektiği yerde de iyi yorumlar yapacağım.

1- Tasarım
Tasarım olarak klavye oldukça şık. Takılıp çıkarılabilen bir bilek desteği mevcut. Klavyede RGB YOK RAINBOW RENKLER VAR. Yani herhangi bir renk değişikliği mevcut değil klavyede. WASD tuşları mor, diğer harfler mavi, üstteki rakamlar kırmızı Fn tuşları ise lacivert. Kısayol tuşlarıyani Delete, PrtSc, ScrLk gibi tuşlar yeşil, ok tuşları mor, ve en sağ taraftaki rakam tuşları da kırmızı. Ben şahsen klavyede çok rgb arayan birisi olmadığım için benlik bir sıkıntı oluşturmadı. Öte yandan klavyenin gövdesi aluminyum ve bu da gerçekten çok hoş bir hissiyat yaratmış. Sağ üst tarafta ses açma, mute, ses kısma, renk modu değiştirme modları bulunan tuş ve hemen bir solundaki M1, M2, M3 olarak adlandırılan tuşların altındaki lacivert ışık bence hiç hoş durmuyor sanki 10 dolarlık tuşlar gibi duruyor.
Tasarıma puanım: 6/10

2- Malzeme Kalitesi
Malzeme konusunda klavye orta düzey bir kaliteye sahip. Gerçi 200-300 lira bandında bir klavyeden 1000 liralık bir performans beklemek adil olmaz. Malzeme kalitesini "ışık kalitesi" "tuş kalitesi" ve " genel kalite" başlıkları altında inceleyeceğim.
a-Işık Kalitesi
Işık kalitesi olarak bence çok zayıf. 2 aydır kullanıyorum klavyeyi ve bazı ışıkları sönükleşmeye başladı. "B" tuşu "Caps Lock" tuşu diğer tuşlara göre daha sönük yanıyor. Ayrıca RGB severler için RGB olmamasını da bir eksi olarak düşünebiliriz. Öte yandan 20'ye yakın ışık oyunu olması (dalgalı, basınca yanma vb.) oldukça hoş.
b-Tuş Kalitesi
Eğer hassas bir kulağınız yoksa yay seslerini duymuyorsunuz. Ben klavyenin Blue Switch modelini aldım. Tuşlar yerinden çıkacakmış hissine kapıldım ilk başta çünkü bazı büyük tuşlar çok oynak. ÖNEMLİ EKLEME: Sağ tarafta belirttiğim ses ve ışık hassasiyeti için kullanılan çark bozuldu sadece sesleri muteliyor artık.

Sonuç olarak genel malzeme kalitesine puanım: 5/10

3-Fiyat
Fiyatı şuanda Akakçe üzerinden bakacak olursak 369 lira. Şahsen bu fiyata forumda çok övülen Pusat K3 Pro klavyesini tercih edin derim. Ben herkese inat bu klavyeyi aldım ve evet bir bildikleri varmış :D. 30 lira daha verip 399 liraya Pusat K3 Pro almak oldukça mantıklı bir seçenek.

Sonuç
Sonuç olarak 369 liraya mıknatıslı bilek desteği olan, Rainbow Işıklandırmaya sahip, kısayol tuşları olan bir klavyeye sahip oluyorsunuz. Fakat şahsi fikrim bu klavye bu fiyatı hak etmiyor maalesef. Eğer indirime girerse alınabilir fakat 30 lira daha verip Pusat K3 Pro almak çok daha mantıklı olacaktır. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Ürünün linkini şöyle bırakıyorum:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ekleme: Fotoğraflar eklenmiştir.
Link eklenmiştir.

Son düzenleme:

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Eline sağlık yararlı olmuş.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Evet bir diğer inceleme yazımıza hoş geldiniz. Öncelikle belirtmek isterim ki bu inceleme eleştirel bir inceleme olacaktır. Yani gerektiği yerde ürün hakkında kötü yorumlar gerektiği yerde de iyi yorumlar yapacağım.

1- Tasarım
Tasarım olarak klavye oldukça şık. Takılıp çıkarılabilen bir bilek desteği mevcut. Klavyede RGB YOK RAINBOW RENKLER VAR. Yani herhangi bir renk değişikliği mevcut değil klavyede. WASD tuşları mor, diğer harfler mavi, üstteki rakamlar kırmızı Fn tuşları ise lacivert. Kısayol tuşlarıyani Delete, PrtSc, ScrLk gibi tuşlar yeşil, ok tuşları mor, ve en sağ taraftaki rakam tuşları da kırmızı. Ben şahsen klavyede çok rgb arayan birisi olmadığım için benlik bir sıkıntı oluşturmadı. Öte yandan klavyenin gövdesi aluminyum ve bu da gerçekten çok hoş bir hissiyat yaratmış. Sağ üst tarafta ses açma, mute, ses kısma, renk modu değiştirme modları bulunan tuş ve hemen bir solundaki M1, M2, M3 olarak adlandırılan tuşların altındaki lacivert ışık bence hiç hoş durmuyor sanki 10 dolarlık tuşlar gibi duruyor.

2- Malzeme Kalitesi
Malzeme konusunda klavye orta düzey bir kaliteye sahip. Gerçi 200-300 lira bandında bir klavyeden 1000 liralık bir performans beklemek adil olmaz. Malzeme kalitesini "ışık kalitesi" "tuş kalitesi" ve " genel kalite" başlıkları altında inceleyeceğim.
a-Işık Kalitesi
Işık kalitesi olarak bence çok zayıf. 2 aydır kullanıyorum klavyeyi ve bazı ışıkları sönükleşmeye başladı. "B" tuşu "Caps Lock" tuşu diğer tuşlara göre daha sönük yanıyor. Ayrıca RGB severler için RGB olmamasını da bir eksi olarak düşünebiliriz. Öte yandan 20'ye yakın ışık oyunu olması (dalgalı, basınca yanma vb.) oldukça hoş.
b-Tuş Kalitesi
Eğer hassas bir kulağınız yoksa yay seslerini duymuyorsunuz. Ben klavyenin Blue Switch modelini aldım. Tuşlar yerinden çıkacakmış hissine kapıldım ilk başta çünkü bazı büyük tuşlar çok oynak.

3-Fiyat
Fiyatı şuanda Akakçe üzerinden bakacak olursak 369 lira. Şahsen bu fiyata forumda çok övülen Pusat K3 Pro klavyesini tercih edin derim. Ben herkese inat bu klavyeyi aldım ve evet bir bildikleri varmış :D. 30 lira daha verip 399 liraya Pusat K3 Pro almak oldukça mantıklı bir seçenek.

Sonuç
Sonuç olarak 369 liraya mıknatıslı bilek desteği olan, Rainbow Işıklandırmaya sahip, kısayol tuşları olan bir klavyeye sahip oluyorsunuz. Fakat şahsi fikrim bu klavye bu fiyatı hak etmiyor maalesef. Eğer indirime girerse alınabilir fakat 30 lira daha verip Pusat K3 Pro almak çok daha mantıklı olacaktır. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
Görüntü Eklerseniz Daha İyi Olur.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Eline sağlık.
Görsel eklesen daha güzel olurdu:)

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,963
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932

1- Tasarım

2- Malzeme Kalitesi
a-Işık Kalitesi
b-Tuş Kalitesi
Eğer hassas bir kulağınız yoksa yay seslerini duymuyorsunuz. Ben klavyenin Blue Switch modelini aldım. Tuşlar yerinden çıkacakmış hissine kapıldım ilk başta çünkü bazı büyük tuşlar çok oynak.

3-Fiyat

Sonuç
Sonuç olarak 369 liraya mıknatıslı bilek desteği olan, Rainbow Işıklandırmaya sahip, kısayol tuşları olan bir klavyeye sahip oluyorsunuz. Fakat şahsi fikrim bu klavye bu fiyatı hak etmiyor maalesef. Eğer indirime girerse alınabilir fakat 30 lira daha verip Pusat K3 Pro almak çok daha mantıklı olacaktır. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
İnceleminizi beğendim fakat pusat 400tl ye bence stoğa gelmez daha pahalı olur drop plus gibi

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,101
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
https://s.team/p/cnrp-vkvb/KJTNGHKW
Twitter
hakanoncul9
Discord
https://discord.gg/w4BaEHcVg3
link ve görsel eklersen bi tık daha iyi olur eline sağlık

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben böyle klavyeleri pek sevmiyorum yani tuşları yukarı doğru çıkık olmayan(saçma bir tabir oldu ama)çünkü mesela cs oynarken aynı anda Ctrl ve w ye basmak gerekiyor ve bunun tuşları daha altta yani çıkık olmadığı için benim ergonomime uygun olmuyor oyuzden bu klavyeyi almadim ben

Son düzenleme:

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Ben böyle klavyeleri pek sevmiyorum yani tuşları yukarı doğru çıkık olmayan(saçma bir tabir oldu ama)çünkü mesela cs oynarken aynı anda Ctrl ve w ye basmak gerekiyor ve bunun tuşları daha altta yani çıkık olduğu için benim ergonomime uygun olmuyor oyuzden bu klavyeyi almadim ben
Evet o konuda çok haklısın mesela ctrl ile gidiyorsun ama ses yapmaman lazım hemen shift yapman gerekiyor ama klavyede bunu yapmak çok zor.

Ozmanya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
706
İsim
Ozan
Güzel inceleme, Hayırlı olsun. 5 Lira daha koyup bunu almakta mantıklı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,772
Üyeler
166,080
Son üye
Quaresmasever
Top Bottom