Neler Yeni

İnceleme Philips'in Mekanik Klavyesi SPK8401B Cyan Switch İncelemesi

Selamlar Saygılar ve Sevgiler Değerli Donanım Arşivi Forum Üyeleri

Bugün sizlerle bakacağımız ürün 189TL'lik fiyatı ile piyasadaki f/p olmaya aday bir klavye olan :

Philips SPK8401B Cyan Switch Mekanik Klavye

Ürünü normal şartlarda uzun süre incelemeden inceleme makalesi yazmam lakin yoğun istek ve fiyat avantajı sebebi ile 1 gün yoğun kullanım sonrası bu yazıyı yazmaktayım.Ek olarak herhangi bir sorunu olduğu takdirde rehberi uzun kullanım şeklinde düzenlerim.

Seri Bir Şekilde Ürünün Özelliklerine Bakalım
  • Klavye Philips'in Cyan Switch olarak adlandırdığı Content Switch'ler bulundurmakta .
  • Plastik örgü olmayan bir kabloya sahip. Ucu altın kaplama değil.
  • Rainbow yani RGB olmayan sabit renklere sahip lakin bir sürü ışıklandırma modu mevcut.
  • Farklı materyal tipleri kullanılmak üzere klavye orta seviye sert plastikten üretilmiş.
  • Sonradan basılmış olan Türkçe karakterler bulunmakta .
  • 50 Milyon Tuş Vuruş Ömrüne Sahip Switch'ler

Ürünün Switchleri
Bu konuda neredeyse internette adam akıllı kaynak yok fakat hem kendi deneyimlerim hem de bulabildiğim özellikleri sizin ile paylaşayım.

Content Cyan Switch olarak geçiyor switch'lerimiz fakat burada değinmemiz gereken birkaç detay var .
Yabancı ve Türk forumlarda Cyan switch'i direk Mavi switch gibi değerlendirmişler fakat benim deneyimlerime göre ürünün mavi switch ile birebir benzerliği yok hem ses olarak hem de hissiyat olarak mavi switch'in aynısı olması mümkün değil. Muhtemelen bu durumda kimsenin bu switch'leri deneyimlememiş olması.

Ses olarak mavi switch'e göre daha tok bir sesi var betimlemek gerekirse çıt çıt değil de çart çart diyebiliriz.(Pek işlevsel bir betimleme olmadı farkındayım :D ses dosyası da ekleyeceğim.)
Hissiyat olarak ise çok yumuşak diyebilirim RED switch ile karşılaştırmak gerekirse.

20210529_172653.jpg
20210530_121518.jpg

Ürünün Genel Tasarımına Ait Fotoğraflar

IMG_20210529_195926_866.jpg

20210530_154430.jpg
20210530_154401.jpg

Ürün ile İlgili Olumlu Yönler
En başta tabii ki de şuanki fiyatı (190TL) olması sebebi mekanik olması en büyük özelliği .Bu fiyat bandında şuan Bu özelliklere sahip mekanik klavye bulunmuyor.(Fiyat avantajı ile değerlendirilmiştir ileride fiyatının yükselmesi sonrası bu madde yoksayılabilir)
Ürünün sabit renkli ışıklarının olmasına rağmen birçok ışıklandırma modu bulunmakta bu sebeple klasik Rainbow klavyelerden değil bu da güzel bir detay.Işıklandırma modları da sorunsuz çalışmakta.
Normalde ürünün Capslock aktiflik ibareleri bulunduğu bölüm en sağ yukarıda bulunmakta fakat bu klavyede bir değişikliğe gidilerek farklı bir tasarıma gidilmiş bu da güzel bir detay olmuş.
Yanından tuşları sökmek için aparat çıkması güzel olmuş.Bu tip dip seviye bütçe ürünlerinde genelde bu aparat çıkmıyor.

Ürün ile İlgili Olumsuz Görüşlerim
Ürünün malzeme kalitesi malesef ki iyi seviyede değil.En azından ön tarafta kullanıcıya bakan plaka metalden olabilirdi.Bu yönden değerlendirmek gerekirse malzeme kalitesine 10/7 verebilirim.
Ürünün yükseltme bacakları çok basit bir plastikten yapılmış biraz baskı yapıldığında direk kırılabilir ama o bacakları kullanmıyorsanız pek dert değil açıkçası.
Ürünün sonradan Türkçe karakter baskısına sahip olduğunu söylemiştik burası bana kalırsa en kötü detay olabilir çünkü baskı kalitesi çok zayıf.Hem pürüzlü hem de zaman ile silinmesi muhtemel.

20210530_124330.jpg

Demin bahsettiğimiz üzere Capslock aktiflik ibarelerinin yön tuşlarının kenarında olduğundan bahsetmiştik bu kısımda da malesef bir ışıklandırma sorunu mevcut.Ürün alt kısımdan ışıklandırıldığı için aktiflik durumunu renkler karıştığı için çok net anlayamıyorsunuz .Bu hoş bir detay olmamış malesef daha özen gösterilmesi gerekirdi.
Klavyenin renklendirmesi çok manasız ve göz zevkini bozan bir şekilde yapılmış.Açıkçası ben çok manasız buldum her telden biraz renk koymuşlar bu da pek yakışmamış bana kalırsa bu detay kişiden kişiye değişebilir lakin bana kalırsa pek olmamış .Çok kafa karıştırıyor.

Genel Değerlendirme
Ürünü genel olarak inceledik güzel olan ve güzel olmayan detaylarını da sizinle paylaşmış olduk.Ürünün her ne kadar hoş olmayan detayları olsa da bu fiyat bandındaki klavyelerin bir sürü sorunu olduğunu da göz önünde bulundurursak sadece sorunsuz çalışması sebebi ile alınabilir .(Bu fiyat ile (190TL) kalırsa ve uzun vadede çift tık ve basmama sorunu çıkarmazsa ki çıkacağını da pek sanmıyorum alınabilir.)
Ben ışıkları ile ilgilenmem sadece mekanik olsun diyen kişiler tercih edebilir ama görsel açıdan önem veren arkadaşlara pek önermem çünkü yukarıda da bahsettiğim üzere tasarımsal kısmı çok zayıf.

Genel düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşabilirsiniz.
Umarım alacak ve klavye arayan dostlarımıza yararlı bir inceleme ve ön bakış yazısı olmuştur.

İYİ FORUMLAR
BANXTRE SUNDU

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Kaliteli rehber kaliteli adam mükemmel mükemmel

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
"Ğ" tuşu biraz tilt etti 😠
Eline sağlık, güzel inceleme 👍

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Hani bize çekiliş o.O2 modlar güzel kazanıyor Chery Mx klavyeler fln doludur sizde o.O2

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Hani bize çekiliş o.O2 modlar güzel kazanıyor Chery Mx klavyeler fln doludur sizde o.O2
Evet her tuşa farklı bir klavyeden basıyorum !
Çekiliş bir gün sözüm var ama olacağı mecra burası değil :D

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Eline sağlık hocam.

¥usuff

80+ Silver
hortlatığım için özür dilerim

1- stablar iyi mi?
2- plate neyden üretilmiş ve nasıl konumlanmış?
3- stablar pcb mi plate mount mu?
4- keycapler hangi profil?

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hortlatığım için özür dilerim

1- stablar iyi mi?
2- plate neyden üretilmiş ve nasıl konumlanmış?
3- stablar pcb mi plate mount mu?
4- keycapler hangi profil?
Kanka, biraz Türkçe konuşsan diyorum hani :D

Bir de 190 TL ye alıyorsun bu kadar sorgulama fazla.

01adanalı

80+ Silver
Eline sağlık hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,355
Üyeler
161,838
Son üye
mkty yılmaz