Neler Yeni

Phoenix OS kurmaya çalıştım, bootice ile oynarken ayarları bozdum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
Öncelikle iyi sabahlar, başlıktada bahsettim durum oluştu

Hatamız

File\boot\bcd
Error code:0xc00000e9

Elimde başka bilgisayar yok, kardeşim corona oldu, oyüzden bizde temaslı sayıldığımızdan çıkamıyoruz, elimde sağlam 1 OTG 1 SanDisk 16 GB flash bellek ve rootu olmayan Huawei y5 2018 var, bir şekilde rootsuz başlangıç onarmaya alabilir iyim bu bilgisayarı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@alpolojix konu görünüme açık mı? Ve başlıkta sanırım ufacık bir hata yazmışım Windows ayarlarını bozdum eklemeliyim.

En İyi Cevap
Muhtemelen siz UEFI girdilerini silmişsiniz BOOTICE'den.
Bu durumda yapılabilecek iki şey var,
Bir şekilde Windows ISO'su yazdırmanız, ardından setup üzerinden otomatik onarım yapmanız lazım.
Şunlar root olmadan ISO yazdırabiliyor diye biliyorum, ben de bir kere kullanmıştım. Fakat uzun sürecektir işlem telefondan yapıldığı için.
Eğer onarım olmazsa Windows PE veya setup içerisindeki Recovery Environment üstünden EFI bölüntüsünü onarmanız lazım. Ya da onarım yapmadan Windows PE ortamından MBR formatına çevirirseniz de masaüstü gelecektir. Fakat sonradan...

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Bir şekilde Windows ISO'su yazdırmanız, ardından setup üzerinden otomatik onarım yapmanız lazım.
Şunlar root olmadan ISO yazdırabiliyor diye biliyorum, ben de bir kere kullanmıştım. Fakat uzun sürecektir işlem telefondan yapıldığı için.
Eğer onarım olmazsa Windows PE veya setup içerisindeki Recovery Environment üstünden EFI bölüntüsünü onarmanız lazım. Ya da onarım yapmadan Windows PE ortamından MBR formatına çevirirseniz de masaüstü gelecektir. Fakat sonradan tekrardan GPT formatına çevirin ki UEFI boot etsin.

En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer onarım olmazsa Windows PE veya setup içerisindeki Recovery Environment üstünden EFI bölüntüsünü onarmanız lazım. Ya da onarım yapmadan Windows PE ortamından MBR formatına çevirirseniz de masaüstü gelecektir. Fakat sonradan tekrardan GPT formatına çevirin ki UEFI boot etsin.
yalnız benim sistem ddr2 secure boot illetinin kurbanıyım phoenix OS secure boot olmadan açılıyordu, bende başlıktaki yöntemle denedim, işin aslı şu ki ben boot etmek için ayrı bir hdd kullanıyorum, phoenix OS u oraya kurmaya çalıştım, anlayacağınız şekilde. Windows dosyaları hasar görmedi normalde yani.

Sadece Windows 10 dosyaları hasarlı, sistem direkt Windows 10'a girmeye çalışıyor, Windows 7 yerine.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
yalnız benim sistem ddr2 secure boot illetinin kurbanıyım phoenix OS secure boot olmadan açılıyordu, bende başlıktaki yöntemle denedim, işin aslı şu ki ben boot etmek için ayrı bir hdd kullanıyorum, phoenix OS u oraya kurmaya çalıştım, anlayacağınız şekilde. Windows dosyaları hasar görmedi normalde yani.
Boot girdileri silinmiş işte.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
@ThorJ hocam, peki Windows kurtarma imajını nereden bulurum? Telefonuma indireceğim, en fazla 2 gb olmalı, en az da 900 mb 😁 unutma legacy bios uyumlu imaj. İSO olmalı.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
2 GB'a Hiren's Boot olur ancak. Fakat size recovery lazım.
Bilgisayar olsa Deployment Toolkit ile yapabilirdik ama yoksa tek çare Windows 10 indirmek. En az yer kaplayan sürüm linkini atayım.
Hocam, dosya kaç gb?
Screenshot_20211222-083159.png

Yeterince dosyada sildim 2. 33 gb yer var.
Screenshot_20211222-083401.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
@ThorJ sana nasıl teşekkür edebiliceğimi inan bilemiyorum, bu İSO dosyası windows 10'u düzeltmeyi bırak, cihazda ne kadar işletim sistemi kuruluysa hepsini düzeltti, phoenix OS'da dahil, gerçekten teşekkür ederim.

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
@ThorJ sana nasıl teşekkür edebiliceğimi inan bilemiyorum, bu İSO dosyası windows 10'u düzeltmeyi bırak, cihazda ne kadar işletim sistemi kuruluysa hepsini düzeltti, phoenix OS'da dahil, gerçekten teşekkür ederim.
Önemli değil, güle güle kullanın. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
mustafa iren
Önemli değil, güle güle kullanın. :)
Hocam, yine phoenix os kurmayi denedim bu sefer tam gitti ya, boyle oldu ayarlayamiyorum.
1640185647150.png

birdaha bununla ugrasirsam var ya, phoenix cop harbi cop :D ve bunun klavyesi ingilizce lutfen affedin moderatorler :D
1640186358019.png

edit: ayarladim fakat simdide isletim sistemlerinin kayitli oldugu diski tanimamis sistem, yeniden baslaticam ayarlicam.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,869
Üyeler
164,740
Son üye
Ufukceneli
Top Bottom