Neler Yeni

Pil sağlığı nasıl korunur? Laptopumdaki azalma Normalmi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Osman Yiğit Osma
Merhaba 2 ay küsür önce Asus Tuf A15 (2024) modelini almıştım. Kendisinin şarjı aslında bir oyuncu bilgisayarına göre gerçekten iyi gidiyor ama pil sağlığı almamdan çok geçmemesine rağmen %90.2 civarına düştü. Sürekli şarjda kalmıyor, oyun için prize takılıda çok oynuyorum, üniversitedede güç halinde de sürekli kullanıyorum. Sizce neyi yanlış yapmış olabilirim ? Ya da 2 ayda böyle bir düşme oranı normalmi ? Son sorum da bu batarya artık kullanılmaz hale geldikten sonra internette orjinalini ya da muadilini bulabilirmiyim, yenisi gibi ya da ona yakın performans verirmi ? Şimdiden teşekkürler
1734179313870.png

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
697
İsim
Rüveyda Akın
Laptop bataryası sağlığı koruma diye bir şey yok. O sadece telefonlardakinde işe yarar. O da çok düşük bir etki ediyor zaten. Sen bataryayı kullansan da kullanmasanda onun sağlığı zaman içerisinde düşer. O yüzden çok takma. Kullanmaya devam et. Laptop alınca bunu göze alıyorsun zaten. Pil tamamen bittiğinde ya yeni batarya alman gerekecek ya da şarja takılı olmadan kullanamayacaksın. 2 ayda %10'luk bir düşüş normal mi bilmiyorum.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
lityum iyon (Lion) pil korumak için gerekli kurallar neyse bu telefon bilgisayar hatta elektrikli araba bile aynısını uygulayabilirsin
şarjı 20 80 arası kullanmak bataryayı ısıtmamak gibi ama oyuncu notebooklarda bunları uygulamak çok zor ve gereksiz gelebilir çünkü eminim ilk amacın performanslı kullanmak olur. o yüzden çok kafana takma sadece oyun oynuyorsan illa ki servisi vardır çok daha düşerse ve artık kullanımına engel olursa servis yardımı ile değiştirirsin.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Yağız DERELİ
Kontrol merkezi uygulamalarında maksimum şarj seviyesi limiti konulabiliyor. Adaptor takılı kullanımda maksimum şarj seviyesini %80 olacak şekilde ayarlayın. Pil sağlığını biraz daha uzun süre koruyacaktır. Örnek; 1 yıllık cihazımı genelde adaptör bağlı kullandım ve pil limitim %85 idi. Pil aşınma oranım şu an %3.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,382
Üyeler
163,305
Son üye
talha1545
Top Bottom