Neler Yeni

Ping yüksek olma sebebi ve nasıl düşeceği

Jameica

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Furkan Akça
Instagram
frkn_akca
Twitter
frknjpeg
Arkadaşına da yaptırabilir misin sana zahmet ? Bu arada ilçe için bile ping değerlerin çok kötü ya neden wodafone geçtin ki
ucuzdu 0dan bağlattım modem felan verdiler

Jameica

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Furkan Akça
Instagram
frkn_akca
Twitter
frknjpeg
Arkadaşına da yaptırabilir misin sana zahmet ? Bu arada ilçe için bile ping değerlerin çok kötü ya neden wodafone geçtin ki
ucuz diye bağlattım arkadaşın değerler
1729015027026.png

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
661
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar

Jameica

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Furkan Akça
Instagram
frkn_akca
Twitter
frknjpeg
Sen 12 atlamada bağlanıyosun o 10 atlamada bağlanıyor hemde hızlı bağlanıyor pingin o yüzden. Daha iyi atlama noktası veren bir sağlayıcıya geçmen gerekir.
teşekkürler 1 sene tahaatüt bitsin geçeceğim

Farex

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar,
Merkez de oturan arkadaşımla 50mbps internet kullanıyoruz ben ilçedeyim onun pingi 12 13 çıkarken benim pingim 38 40 çıkıyor iki pcde kablo ile bağlı telefon kutusundan eve gelen kablolar cat6 benim fakat pingim çok yüksek sebebi ve çözümü nedir?
onun internet sağlayıcısı TT benim Vodafone
Kardeşim ıp blok sahaları berbat dns adresleri berbat yeterli altyapısı yok o yüzden normal bu ülke de en iyi sorunsuz diyebiliceğim firma kablonet ardından süperonline falan geliyor onlar haricinde normal ynai

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Furkan Aydın
Tracert google.com yazar mısın buraya cmd den ? Kardeşim dediğin mantıksız diyorum bana hala düşüyor diyorsun bir şeyleri engeller diyosun tamam sen kullan ya devam et vpn de ping düşürür vpn de aç
Seni tamamen unutmuşum. Bu bugün girdiğim faceitteki sunucu aklıma geldi bir kenara yazdım. Sunucuda cloudflare warpsız 85 pingim vardı. Bende merak ettim bir ping atayım diye neredeyse aynı çıktı. Sonra warp açıp denedim ping attım ve ortalamayı kendin görebilirsin. Size söylediğim gibi kendi yaşamadığım birşeyi size yutturmaya niye çalışayım ? Yani dns şirketleriyle bir anlaşmam mı var ? Burada ki mevzu muhtemelen şuanda kullandığım türk telekom yönlendirmesi ile alakalı. Dilersen oyun içinde de video alabilirim. Cs serverında 72 alırken vpn açtığımda 58'e düşüyor. Fakat ara ara kopma oluyor.
ubuntu.JPG

Buda warplı ve warpsız tracert testi . Aynı faceit serverına.

tracertı.JPG

Ya burdaki görüntü sahte bir şey ise bile ben aradaki farkı çok hissediyorum. Örneğin vpni açtığımda mermilerin daha iyi gittiğini görüyorum. Fakat vpnde ip değişiyor ve internet hızında hafif düşüş oluyor buda ara ara loss yapıyor. Yani bu sorunu nasıl vpn açmadan çözebiliriz burası önemli.

Son düzenleme:

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
661
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Seni tamamen unutmuşum. Bu bugün girdiğim faceitteki sunucu aklıma geldi bir kenara yazdım. Sunucuda cloudflare warpsız 85 pingim vardı. Bende merak ettim bir ping atayım diye neredeyse aynı çıktı. Sonra warp açıp denedim ping attım ve ortalamayı kendin görebilirsin. Size söylediğim gibi kendi yaşamadığım birşeyi size yutturmaya niye çalışayım ? Yani dns şirketleriyle bir anlaşmam mı var ? Burada ki mevzu muhtemelen şuanda kullandığım türk telekom yönlendirmesi ile alakalı. Dilersen oyun içinde de video alabilirim. Cs serverında 72 alırken vpn açtığımda 58'e düşüyor. Fakat ara ara kopma oluyor.Alıntıyı görüntüle
Buda warplı ve warpsız tracert testi . Aynı faceit serverına.

Alıntıyı görüntüle

Ya burdaki görüntü sahte bir şey ise bile ben aradaki farkı çok hissediyorum. Örneğin vpni açtığımda mermilerin daha iyi gittiğini görüyorum. Fakat vpnde ip değişiyor ve internet hızında hafif düşüş oluyor buda ara ara loss yapıyor. Yani bu sorunu nasıl vpn açmadan çözebiliriz burası önemli.
Modemine dns atmadığın sürece o değerler malesef gerçek değil hocam. Seninle bu konuşmayı modeme dns attığın için yapsaydık tamam haklısın derdim çünkü internete bağlanırken direk atıyorum TT kullanıyorsan Tt dns sunucularını Türknet vs kullanıyorsan onun dns sunucularını atlayıp direk yazdığın dns sunucularına bağlanacak. Şuanda senin yaptığın şey bilgisayara dns atmak modemdeki dns otomatik olarak türknet kullanıyorsan onun dns sunucularına uğrayıp ondan sonra cloudflare sunucularına bağlanacaktır sana kaç seferdir anlatamadığım nokta o. Şuan yaptığın şey vpn kullanmak ile aynı şey testlerde düşük çıkıyor fakat sen vpn nin gösterdiği pingi görüyorsun yani vpnye bağlandığın ping ayrı. Sen eğer vpn ile amerika sunucularına bağlanırsan amerikan cs serverlerinde düşük ping alırsın ama reel pingin vpn + oyundaki pingin olur sana anlatmak istediğim mevzu bu. Modeme dns atmak da pingini yükseltebilir eğer ki dns sunucuları uzaktaysa umarım bu uğraşıp yazdığım yazıdanda bir şeyler anlayabilirsin.

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Furkan Aydın
Modemine dns atmadığın sürece o değerler malesef gerçek değil hocam. Seninle bu konuşmayı modeme dns attığın için yapsaydık tamam haklısın derdim çünkü internete bağlanırken direk atıyorum TT kullanıyorsan Tt dns sunucularını Türknet vs kullanıyorsan onun dns sunucularını atlayıp direk yazdığın dns sunucularına bağlanacak. Şuanda senin yaptığın şey bilgisayara dns atmak modemdeki dns otomatik olarak türknet kullanıyorsan onun dns sunucularına uğrayıp ondan sonra cloudflare sunucularına bağlanacaktır sana kaç seferdir anlatamadığım nokta o. Şuan yaptığın şey vpn kullanmak ile aynı şey testlerde düşük çıkıyor fakat sen vpn nin gösterdiği pingi görüyorsun yani vpnye bağlandığın ping ayrı. Sen eğer vpn ile amerika sunucularına bağlanırsan amerikan cs serverlerinde düşük ping alırsın ama reel pingin vpn + oyundaki pingin olur sana anlatmak istediğim mevzu bu. Modeme dns atmak da pingini yükseltebilir eğer ki dns sunucuları uzaktaysa umarım bu uğraşıp yazdığım yazıdanda bir şeyler anlayabilirsin.
Anlıyorum ama galiba pop noktalarının yönlendireceği serverların değişebileceğini galiba bilmiyorsun. Anladım ki çok bilgili bir arkadaşsın o yüzden daha fazla uzatmayacağım o.O2 . Burada ki arkadaşlara çok önceden paylaşılan ve bu işin içinde olan arkadaşların paylaştığı birkaç videoyu göstermek istiyorum belki birilerinin işine yarar. Oyun vpnlerinin ne işe yaradığını az çok anlar yada cloudflare warp gibi programların ne işe yaradığını .

12:35 den itibaren izleyip bu oyun vpn sunucu mantığını kavrıyabilirsiniz. Bu aslında sizin sağlayıcınızın yönlendirdiği uzatma ara serverları ortadan kaldırmak için yapılan bir işlem.

Son düzenleme:

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Mert Uysal
Vpn pingi düsüredebilir ekleyedebilir tamamen tracenin gidecegi hatta baglıdır örnegin sizin internet saglayıcınız bir uca direkte gidebilir bölüp bölüpte gidebilir
Vpn Baglayıp Oyun İcindeki Ping Verisi Düsebilir Ama o ping verisi sizin vpn le oyunun arasındaki hızdır bircok clientte yani oyunda böyledir pingi hesaplamak icin önce vpn adresine kac pinginiz oldugunuzu hesaplamanız gerekiyor sonrada o vpn ile oyunda kac pinginiz oldugunuzu görüp 2kisini toplamanız gerekiyor
biz bu sistemi özellikle Loadbalance de kullanıyoruz örnegin müsterinin almanya bazlı sunucusu var oyuncuları kanada ve türkiye üzerinden diyelim 2 tarafınta hat istekleri hızlı gelip gitsin diye özel olarak türkiyeden bir sunucu ve canada taraflı bir sunucu olusturuyoruz bu backend sunucusunada direk baglıcak vaziyette sunucuları baglıyoruz böylece hem canadaki oyuncuda düsük pingle oyun oynuyor hem türkiyede
NOKTA

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Furkan Aydın
Vpn pingi düsüredebilir ekleyedebilir tamamen tracenin gidecegi hatta baglıdır örnegin sizin internet saglayıcınız bir uca direkte gidebilir bölüp bölüpte gidebilir
Vpn Baglayıp Oyun İcindeki Ping Verisi Düsebilir Ama o ping verisi sizin vpn le oyunun arasındaki hızdır bircok clientte yani oyunda böyledir pingi hesaplamak icin önce vpn adresine kac pinginiz oldugunuzu hesaplamanız gerekiyor sonrada o vpn ile oyunda kac pinginiz oldugunuzu görüp 2kisini toplamanız gerekiyor
biz bu sistemi özellikle Loadbalance de kullanıyoruz örnegin müsterinin almanya bazlı sunucusu var oyuncuları kanada ve türkiye üzerinden diyelim 2 tarafınta hat istekleri hızlı gelip gitsin diye özel olarak türkiyeden bir sunucu ve canada taraflı bir sunucu olusturuyoruz bu backend sunucusunada direk baglıcak vaziyette sunucuları baglıyoruz böylece hem canadaki oyuncuda düsük pingle oyun oynuyor hem türkiyede
NOKTA
Benim söylemek istediğimde tam olarak buydu. Yani ben aynı interneti kullanıyorum hiçbirşey değişmedi ve bir anda +20 ping fazla alıyorum. Bu giden yolun değiştiğini gösteriyor. Yani önceden samsun - istanbul - bilmem ne serverına gidiyorken şimdi farklı sunucular arasında fazladan gidiş var. Bu vpn sunucuları ile bunu engellemeye çalışıyoruz. Yani normalde benim mesafem o sunucuya 49 ms iken ben daha farklı sunculardan geçtiğim için 70 alıyorum şuanda. Arkadaşa anlatmaya çalışıyorum fakat anlatamıyorum. Düşünün hollanda da almanyadan daha az pingim var.

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Mert Uysal
Biz sunucularda hattımıza tier 1 network üzerinden saglarız böylece sunucular birbirleriyle en hızlı şekilde haberleşir
ev internetleri tier 4 networku kullanır ucuz maliyeti en düsük networktur bu yuzden en yakın cıkıs yolu kullanarak VPN yani ( herkes icin gecerli degil ) deneyip vpn ile pingi azaltabilir

dahada teknik detaya girmeye gerek yok vpn kullan dene kısacası

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Furkan Aydın
Biz sunucularda hattımıza tier 1 network üzerinden saglarız böylece sunucular birbirleriyle en hızlı şekilde haberleşir
ev internetleri tier 4 networku kullanır ucuz maliyeti en düsük networktur bu yuzden en yakın cıkıs yolu kullanarak VPN yani ( herkes icin gecerli degil ) deneyip vpn ile pingi azaltabilir

dahada teknik detaya girmeye gerek yok vpn kullan dene kısacası
Peki hocam benim düzelen pingim fake midir arkadaşın dediği gibi ? Oyun üzerinde cloudflare warp ile denedim ve yaklaşık 70 olan pingim 58-60 civarına düştü. Fakat arkadaş bu düşüşün fake olduğunu söylüyor ben farkı hissediyorum ama. Bu arada durumu düzeltmek isterim bu sorunu sadece cs2 sunucularında yaşıyorum valorantta vpnsiz pingim 45-48(almanya) bulunduğum konum için normal.

corez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
Mert Uysal
Peki hocam benim düzelen pingim fake midir arkadaşın dediği gibi ? Oyun üzerinde denedim ve yaklaşık 70 olan pingim 58-60 civarına düştü. Fakat arkadaş bu düşüşün fake olduğunu söylüyor ben farkı hissediyorum ama.
Client Taraflı Verilen Ping Genellikle (%99) SUNUCU = VPN ( Giriş Yapılan İp Adresi ) arası yazar tam dogru veri almak icin
Vpnnin verdigi ip adresine ping atıcaksınız , oyunun icindeki client taraflı pingi toplucaksınız

Kesin veri almak istiyorsanız wiresharktan networkü dinleyebilirsiniz ama bu uzmanların işi üstteki basit bir sonuc

sunuda ekleyeyim sadece ping oyunun kalitesini belirlemez packet losslarda gerceklesebilir sizin hissiyatınız daha iyise bu sekilde devam edebilirsiniz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,741
Üyeler
161,745
Son üye
KerneL32
Top Bottom