Aynısını yapıyorumPara ile poşet alan varmı halen manav bölümünden 20-30 adet poşet alıp ihtiyaçlarımı karşılıyorum.
HesaplanırKart ile ödeyince 0,5 kuruş hesaplanacak mı? Merak ettim şimdi.
Allahım niye?Son Dakika: Plastik poşetlerin ücreti artık 38,5 kuruş oldu
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile plastik poşetlerin ücretine zam geldi. 1 Ocak 2019'da başlatılan uygulama ile 25 kuruşa satılan plastik poşetlerin ücreti 38,5 kuruşa yükseltildi.
Çevreyi plastikten korumak adına başlatılan poşetlerden para alınması uygulaması, 1 Ocak 2019 tarihinde uygulanmaya başlanmıştı. Uygulandığı günden bu yana 25 kuruştan satılan poşetlerde, satıcılar da "Geri Kazanım Katılım Payı Tutarı" adı altında poşet adedi kadar devlete ödeme yapıyor. KAYNAK
4,5 YIL SONRA FİYATI ARTTI
1 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN GEÇERLİ
"Götebörg"e Aleyküm Selam olsun.Siz değerini bilmiyonuz tayyibin bak 4.5 sene poşete zam yapmamış siz hala çok zam yapıyo diyonuz. Bu arada İsveç Götebörgden selamlar.
ben 5 tl gördüm yerde yapıştım vallaBence en az 2-3 lira olması lazım ki amaç olarak bir işe yarasın. 38.5 krş para değil günümüzde. Yerde artık 5-10 TL görünce almıyor kimse çünkü bir değeri kalmadı eğilip almaya üşenmek baskın geliyor.
Ne almayı planladın aklında. Makarna bile olmuş 15 TLben 5 TL gördüm yerde yapıştım valla
25 kuruşun da 50 kuruşun da bir etkisi yok şuan. 1 tane yarım litre pet şişe su en ucuz 2TL olmuş, kim 50 kuruşu düşünüp "doğayı koruyacak" acaba. Gerçekten işe yarasın istiyorlarsa 5TL falan yapsınlar, bunun en az %90 ını da geri dönüşüm kurumları kullansın. Veya madem amaç insanların az poşet alması değilse hiç satma bedava ver gitsin?Son Dakika: Plastik poşetlerin ücreti artık 38,5 kuruş oldu
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile plastik poşetlerin ücretine zam geldi. 1 Ocak 2019'da başlatılan uygulama ile 25 kuruşa satılan plastik poşetlerin ücreti 38,5 kuruşa yükseltildi.
Çevreyi plastikten korumak adına başlatılan poşetlerden para alınması uygulaması, 1 Ocak 2019 tarihinde uygulanmaya başlanmıştı. Uygulandığı günden bu yana 25 kuruştan satılan poşetlerde, satıcılar da "Geri Kazanım Katılım Payı Tutarı" adı altında poşet adedi kadar devlete ödeme yapıyor. KAYNAK
Çok az bizim kendi yerimizde kullandığımız orta boy (en çok kullanılan ) 40-50 krş arası bir şeye geliyor hesaplamıştık . Ucuz poşetlerde var ama varlığı bir yokluğu bir çok dayanıksızSon Dakika: Plastik poşetlerin ücreti artık 38,5 kuruş oldu