Neler Yeni

🔴 MARKET POŞETLERİNE ZAM GELİYOR! 🔥

Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Lütfü A
hadi iddialar doğru diyelim maliyet 1,19sa niye 1.5 a satılsın bu düzenlemenin amacı marketlerin kar etmesi mi çevreyi korumak mı

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,103
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Bu arada Taylor swift arabayla 45 dakika olan yere özel uçağıyla gitmeye devam etsin ben plastik poşet yerine bez torba kullanırım ihtiyar tamam.

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Emre

2019 yılından bu tarafa tüketiciye 25 kuruş karşılığında satılmaya başlanan market poşetlerine yeni yılda zam geliyor.​

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, plastik kaynaklı atık kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla plastik poşetleri, 1 Ocak 2019'dan itibaren ücretli hale getirdi. Poşetler, 5 yıldır marketler ve alışveriş merkezlerinde Bakanlığın belirlediği tutar olan 25 kuruştan satılıyor. Ancak yeni yılda bu rakamın değişmesi bekleniyor ve marketlerin talebi üzerine yapılacak zamla birlikte market poşetlerinin 1,5 lira civarında olması bekleniyor.

MALİYETİ 1,19 TL'YE ULAŞTI​

Alıntıyı görüntüle
Hocam bir kezde hayırlı bir habere vesile olun. Köprü yolu zamı,su zamı, poşet zamı. Artık bir sonrakini bile tahmin edemiyorum.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,290
İsim
Berk
mağaza çalışanları ay sonu kalan poşetleri cebine indirmese veya market alışverişini yaparken evladım bi poşet daha ver diyip açmadığı poşeti cebine koyup evine götüren tipler olmasa lobiler bu kadar "plastik atık" adı altında baskılayamazdı. plastik atık ne demek? bunlar çöp torbası oluyor zaten.

adamlar haklı, bunun önüne geçmek için herkes altığı torbanın ücretini ödesin ama en tuhafı, hadi marketlerde bu ücret alınsın ama bazı giyim mağazalarında bu ücret alınması çok komik oluyor zaten aldığın 2-3 parça bir şey tonla para kazanıyorlar komik oluyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Other world
itibardan tasarrruf mu olsun? yol yabdı, köprü yapdı

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,492
İsim
Hacı

sirefeee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
efe baki
Karar çıktığından beri hala 25 kuruş olmasına şaşırıyordum bence olması gereken buydu, dediğiniz gibi artık çöp poşeti niyetine bile kullanılıyordu.
Bunlar hep plastik, doğaya zararlı, bez torba kullanımına teşvik edilmeli.
Teşvik etmenin yolu ürünü zamlamaksa daha çok yolumuz var hocam

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,103
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Ferhat Bilgi
Karar çıktığından beri hala 25 kuruş olmasına şaşırıyordum bence olması gereken buydu, dediğiniz gibi artık çöp poşeti niyetine bile kullanılıyordu.
Bunlar hep plastik, doğaya zararlı, bez torba kullanımına teşvik edilmeli.
Daha bi kaç gün önce her şey zamlandı bi poşetler hala 25 Kr dedim nazar değirdim

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,276
İsim
Diyarhan
Ekmek veya manav reyonundan şeffaf poşet alıp devam ederim yoluma.

Oguz...

80+ Bronze
Çevreyi koruma kesin.Avrupadan sözde geri dönüşüm için plastik almayı bıraksınlar

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Serdar Akyaka
Sattıkları poşet de poşet olsa bari. Çok kalitesizler. Gidip poşetçilerden alıyorum. Madem para veriyoruz bari kalitelisini alalım.

Top Bottom