PlayStation 3 Delid işlemi nasıl yapılır.

Reaksiyon skoru
9
Eski GOW oyunlarını oynamak için tek sorunu ısıdan dolayı kapanan olan Slim kasa PS3'e Delid işlemi yapmak istiyorum. Böyle işlere elim yatkın ve yapabileceğimi düşünüyorum. Bilenlere bir kaç sorum olacaktır. 2017'den beri bende ve 2020'de rafa kaldırmıştım. O zamandan beri hiç temizlik yapılmamış ve 2015 de alınmış bir cihaz. Bir kaç sorum olacak;

-Tabaka ve Cpu arasındaki silikonu yenilerken telefonların ekranı için kullandığım yapıştırıcıyı kullansam olur mu? Yoksa özel bir silikon lazım mı?

-Kullanacağım macunun viskozitesi yoğun mu yoksa daha seyrek mi olması lazım?

Isı değerlerini de MultiMan'dan baktım
BOŞTA DEĞERLER
CPU:81
RSX:40
Ben sadece CPU'ya Delid uygulasam işimi görür diye düşünüyorum. Bu ısı değerlerine Fan %100'de iken çıkıyor ve cihaz 10 dk sonra kapanıyor.

Delid yapmadan önce macun yeniledin mi belki delid yapmana gerek kalmaz

Hayır en son 2020'de rafa kaldırmadan bir kaç ay önce yaptırmıştım böyle bir olay tekrar çalıştırdığımda oldu.
Eğer işlemi yaptıktan sonra kapanmalar başladıysa yerine oturmamış olabilir 10-15 senelik bakım görmemiş cihazlar kapanmıyor sizin cihazınızda anormal bir durum var

O zaman sizin dediklerinizden yola çıkarak içini tekrardan açayım ve termal macununu yenileyip plakaların bir birine temas ettiğinden emin olayım öyle test edeyim. Varsayalım ki bu problemi çözmedi Delid işlemi için sorularım hala geçerli bilenler cevaplayabilir mi?

O zaman sizin dediklerinizden yola çıkarak içini tekrardan açayım ve termal macununu yenileyip plakaların bir birine temas ettiğinden emin olayım öyle test edeyim. Varsayalım ki bu problemi çözmedi Delid işlemi için sorularım hala geçerli bilenler cevaplayabilir mi?
Vidalarını sıktığınız sürece sorun olmaz izopropil alkol ile temizleyin güzelce iyi bir macun kullanın benim ps3 slim 3000 e öyle yaptım fan sesi yok artık sıcaklıklar da düzeldi delid yapmak için sıcak hava makinesi lazım hiç tavsiye etmem daha önce böyle bir şey yapmadıysanız

Geri