Neler Yeni

🔥İndirim Potentia 36 TL'den Çıkış Yaptı

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Yerli yapım oyunları kötüleyip yabancı büyük oyun firmalarını öven arkadaşlar için söylüyorum bunu;
"The Last of Us çakması", "aynı oyunu çıkarmışlar" gibi şeyler söylemek yerine daha iyi "özgün" bir oyun yapsınlar da biz de onu oynayıp tebrik edelim.

@isikt11 @Doğukan Fidan @borauysalcan
Yanlış mıyım?
Kısmen haklısın. Tamam yerli yapım desteklemeliyiz eyvallah ama yani bu oyun bildiğin The Last Of Us'ın merdiven altı üretilmiş hali gibi olmuş.
Özgün şeyler olmalı ki bu firmalar kendinden söz ettirsin. Bu oyun da 1-2 aya kalmaz unutulur bence.

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Oyun bağımsız bir yapım Bağımsız
Ve sektörde yeniler. Adamların ilk oyunlarında şaheser çıkarmalarını beklemiyorsunuz herhalde.
Bunların hepsi geliştirilebilecek şeyler. Bu adamların milyonlarca dolar bütçesi yok. Bir anda böyle mükemmel bir iş çıkaramazlar
Bir oyun sırf "yee bu onların ilk oyunu berbat ama olsunnn, ileride daha iyi iş çıkartırlar!!!" diye alınmaz. Yaparsın güzel bir oyun, saydığım eksikleri olmayan bir oyun sunarsın bana işte o zaman alırım.

Bağımsız olup kaç tane bundan daha güzel oyun yapanlar var. Ek olarak saydığın şeyler; yani onların ilk oyunu olması, bağımsız bir yapım olması, bütçelerinin az olması bir oyunun eksikliklerini kapatmaz.

Sırf Türk yapımı diye kötü bir oyunu güzel diye lanse etmeye gerek yok.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Tamam. İlk oyunları çıktığında da özgün bir fikirleri vardı.
Hocam anlamadığınız olay 2005 ile 2020 de oyun çıkarmak arasındaki fark
2005de oyunlar çok daha rahat tutabiliyordu. Ancak şuan dönen paralar çok büyük. Ve bağımsız yapımcılar yatırımcı alamadıkları sürece fazla bir şey yapamaz. Büyük bir beklentiye girmeden oynanmalı

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Kısmen haklısın. Tamam yerli yapım desteklemeliyiz eyvallah ama yani bu oyun bildiğin The Last Of Us'ın merdiven altı üretilmiş hali gibi olmuş.
Özgün şeyler olmalı ki bu firmalar kendinden söz ettirsin. Bu oyun da 1-2 aya kalmaz unutulur bence.
Hangi oyun firması ilk başta özgün ve muhteşem bir oyun çıkarmış ki? :D
Biz Erzurum, Potentia gibi oyunları alıp yapımcılara destek olursak işte o zaman özgün ve daha iyi oyunlar çıkarabiliriz.
Böyle yerli oyunları kötüleyip ondan sonra da büyük oyunları korsan indirerek bir yere varamayız zaten.

39731

80+ Platinum
En İyi Cevap
22
Hocam anlamadığınız olay 2005 ile 2020 de oyun çıkarmak arasındaki fark
2005de oyunlar çok daha rahat tutabiliyordu. Ancak şuan dönen paralar çok büyük. Ve bağımsız yapımcılar yatırımcı alamadıkları sürece fazla bir şey yapamaz. Büyük bir beklentiye girmeden oynanmalı
2005 de oyunlar çok rahat mı tutuyordu? Yapmayın etmeyin hocam 2005 de olan oyun kitlesi ile günümüz oyun kitlesi arasında dağlar kadar fark var. Kaç tane firma battı 2005 de.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Bir oyun sırf "yee bu onların ilk oyunu berbat ama olsunnn, ileride daha iyi iş çıkartırlar!!!" diye alınmaz. Yaparsın güzel bir oyun, saydığım eksikleri olmayan bir oyun sunarsın bana işte o zaman alırım.

Bağımsız olup kaç tane bundan daha güzel oyun yapanlar var. Ek olarak saydığın şeyler; yani onların ilk oyunu olması, bağımsız bir yapım olması, bütçelerinin az olması bir oyunun eksikliklerini kapatmaz.

Sırf Türk yapımı diye kötü bir oyunu güzel diye lanse etmeye gerek yok.
Oyun daha güncelleme almadı bile.
The long darkın ilk sürümü ile şimdiki sürümü arasında dağlar kadar fark var. Oyun geliştirilebilir.
Destek olmak lazım. Zaten ülkede doğru düzgün oyun yapan kişi yok. En azından kötü de olsa bir kaç oyun olsun

_Hakk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,385
İsim
İbrahim Hakkı Ergin
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Instagram
web_tas
Steam
hakkiergin
Discord
İbrahim Hakkı Ergin#4142
iyi fiyattan çıkmış

39731

80+ Platinum
En İyi Cevap
22
Biz Erzurum, Potentia gibi oyunları alıp yapımcılara destek olursak işte o zaman özgün ve daha iyi oyunlar çıkarabiliriz.
Böyle yerli oyunları kötüleyip ondan sonra da büyük oyunları korsan indirerek bir yere varamayız zaten.
Türkiye'de özgün oyunlar çok çıkıyor Barış emin ol. Sadece reklam yapacak bütçeleri yok. Bu tarz, "Erzurum, Potentia" gibi oyunlar da reklam bütçeleri ile özgün olmayan oyunları milliyetçilik sömürerek sattırmaya çalışıyorlar.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
2005 de oyunlar çok rahat mı tutuyordu? Yapmayın etmeyin hocam 2005 de olan oyun kitlesi ile günümüz oyun kitlesi arasında dağlar kadar fark var. Kaç tane firma battı 2005 de.
Şimdi batan firmalar o zamanki firmalara nazaran kat kat daha fazla. O zamanlar oyunlar düşük bütçeli olsa bile tutuyordu

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Oyun daha güncelleme almadı bile.
The long darkın ilk sürümü ile şimdiki sürümü arasında dağlar kadar fark var. Oyun geliştirilebilir.
Destek olmak lazım. Zaten ülkede doğru düzgün oyun yapan kişi yok. En azından kötü de olsa bir kaç oyun olsun
Geliştirilebilir, haklısınız. Benim iki saattir bahsettiğim şey oyunun şu anda alınmayacağı. Üstelik ben ilerde onlara para gelince bu oyunu geliştireceklerine, eksiklikleri düzelteceklerine inanmıyorum. Muhtemelen şu anda tek yaptıkları "Türk oyunu!" diye paramızı sömürmeye çalışmak.

39731

80+ Platinum
En İyi Cevap
22
Şimdi batan firmalar o zamanki firmalara nazaran kat kat daha fazla. O zamanlar oyunlar düşük bütçeli olsa bile tutuyordu
Nereye tutuyordu ya? O zamanki oyun kitlesi şimdikinin yanına dahi yaklaşamaz. Özgün fikir çıkmadığı sürece, düzgün oyun da çıkmaz.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Ben zaten kötülemiyorum, eksik olan şeyleri söylüyorum. Bu oyunun cidden eksikleri var. Animasyonlar, seslendirmeler, oynanış bakımından çok vasat kalıyor cidden. Hem de hikaye bakımından vs. bildiğin TLOU'nun aynısı neredeyse. Yani özgün şeylerin çıkması için illaha ki bizim desteğimize gerek yok. Bu oyun yerine daha özgün bir şey çıkabilirdi tabii ki. Ha tabi destek verilirse çok daha güzel işler çıkar orası ayrı mesele.

Böyle oyunları kötüleyip diğer oyunları da korsan indirenlere bişi diyemem :D Onlar saçma iş yapıyor.

Top Bottom