Neler Yeni

Power Supply voltaj yüzüne bozulursa garanti kapsamındamıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
Öncelikle merhaba forumda yeniyim konu seçimini yanlış yapmış olabilirim kusura bakmayın. Arkadaşlar lütfen yardım edin 2 yıldır bilgisayar almaya çalışıyorum ve sonunda aldım. Kasaya kutusundan gelen güç kaynağını taktım ve açma tuşuna bastım ancak açılmadı. Güç kaynağını biraz sağ sol yaptım ve cızırtı geldi ancak sonrasında kasa açıldı. Kablo hareket ettikten sonra ise kapandı. Yanık kokusu gelmeye başladı. Güç kaynağının içindeki kabloların biri erimiş. Bunun sebebi nedir? Voltaj dalgalanması olabilir mi? 186 yı arayıp durumu anlattım ancak trafolardan gelen bir dalgalanma olmadığını binanın boadlarına ve içerisindeki sigortoya bakılması gerektiği söylendi. Eğer sorun binanın elektriğindense kasanın garantisi kapsar mı? Eğer kapsamazsa nereye başvurup hasarı karşılatabilirim.
Not:Güç kaynağı kablosu Philips in akım korumalı prizde takılıydı. Güç kaynağı 650W+80 bronz. Ayrıca bir kaç daire de böyle şeyler olmuş. Tost makinesi ve ketıl yanması gibi

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Evinizin topraklaması yoksa kabak sizin başınıza patlayabilir ama gönderin garantiye baksınlar voltaj dalgalanması vs olmadığı halde bu hale geldiyse psu sorunludur garanti o zaman değiştirir. Siz kablonun yandığını neredem gördünüz içini açmadınız umarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evinizin elektrik tesisatında problem varsa kimseye karşılatamazsınız masrafınızı. Çünkü evinizin tesisatı sizin sorumluluğunuzda.

BeKo'O

80+ Silver
başka dairelerde de oluyorsa apartman altyapısından kaynaklı olma ihtimali yüksek, güvenlik sertifikalı yeni kaliteli bir psu almanızı öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evinizin topraklaması yoksa kabak sizin başınıza patlayabilir ama gönderin garantiye baksınlar voltaj dalgalanması vs olmadığı halde bu hale geldiyse psu sorunludur garanti o zaman değiştirir. Siz kablonun yandığını neredem gördünüz içini açmadınız umarım.

Evinizin elektrik tesisatında problem varsa kimseye karşılatamazsınız masrafınızı. Çünkü evinizin tesisatı sizin sorumluluğunuzda.

Hayır içini açmadım. Mazgalların arkasından baktığımda gözüküyordu. İnternette görmüştüm voltaj kaynaklı olması eleltrik tedarikçisinin suçudur diye sanırım tedarikçi de 186 dan gelen kişi oluyor.

Marka modeli ne?
Aigo 650w+80 Plus

başka dairelerde de oluyorsa apartman altyapısından kaynaklı olma ihtimali yüksek, güvenlik sertifikalı yeni kaliteli bir psu almanızı öneririm.
Korumak için ne yapabilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
Aslında arkadaşlar elektrikten olmayabilir Çünkü kabloyu taktığımda güç alamıyordum ve cızırtı geliyordu tabii ben bilgisiz biri olarak tahmin yürütmeye çalışıyorum.

Aktif PFC, ikinci bir devredir. Bu devre, şebekeden resistif olarak güç alır (tıpklı bir lamba gibi) ve diğer devreye aktarır. Diğer devreyi, ana şebekeden tamamen izole eder. Dolayısıyla aktif PFC devresi bir miktar gücü ısıya dönüştürecektir ve bu da güç kaynağı verimliliğini biraz aşağı çeker. Yani: Bir güç kaynağına PFC devresi eklerseniz, onun verimliliğini yaklaşık %1-4 oranında aşağıya çekersiniz.
Benimde güç kaynağımda böyle bir şey var içindeki kablonun yanmasının sebebi bu olabilir mi?

Son düzenleme:

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
evinde buzdolabı tv falan bozulmadıysa elektrikle ilgili bir sorun yok.%90 yanlış montaj yaptın ya da birbirine değmemesi gereken kablolar birbirine değdi o da kısa devre yapıp kablolarını yaktı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
evinde buzdolabı tv falan bozulmadıysa elektrikle ilgili bir sorun yok.%90 yanlış montaj yaptın ya da birbirine değmemesi gereken kablolar birbirine değdi o da kısa devre yapıp kablolarını yaktı.
Yok onlar bozulmadı. Montaj yapılması gereken ekran kartı ve kule tipi soğutucu vardı onu da bilgisayarcı yaptı ben sadece kabloyu taktım.

Top Bottom