PPF Kaplama Kaputtaki iz

VascoL

80+
Reaksiyon skoru
51
Selamlar aracıma Haziran ayında komple carwax tpu 200 mikron ppf kaplama yaptırdım. Dün aracımı yıkarken kaputun sağ üst kısımında fotoğraftaki izi gördüm. Aracımı sürekli kontrol ederim bu iz daha önceden yoktu. Yaptırdığım yere götürdüğümde kuş pisliğinden ötürü olmuş olabileceği veya buranın altında yanık olduğu ve ppf tamamen boyayla bütün olduğunda ortaya çıkmış olabileceği söylendi. Fakat aracımda böyle bir iz yoktu yani ppf in altında farketmemiş olabileceğim bir yanık olduğunu düşünmüyorum. Sizlerden fikir almak için yazıyorum sizce burası nedir neden olmuş olabilir kaput altında bir şey var mıdır ppf yeniledğimde bu iz kaybolur mu ? Açıkçası boyada bir sorun olabileceği hakkında endişem var sadece.

Ekler

• IMG_7038.webp
    IMG_7038.webp
    585 KB · Hit: 66
  • IMG_7037.webp
    IMG_7037.webp
    554.8 KB · Hit: 64
  • IMG_7036.webp
    IMG_7036.webp
    678.5 KB · Hit: 59
  • IMG_7035.webp
    IMG_7035.webp
    547 KB · Hit: 56
  • IMG_7030.webp
    IMG_7030.webp
    717.5 KB · Hit: 58
  • 7C1F5224-5D64-4770-8E02-3A4BA65246E6.webp
    7C1F5224-5D64-4770-8E02-3A4BA65246E6.webp
    427.3 KB · Hit: 67
izden kastınız nedir ? fotodan gördüğüm kadarıyla orası darbe yemiş gibi duruyor elinizle kontrol ettiniz mi eğim var mı ? eğim yok ise altındakini folyoyu cıkarmadan anlayamazsınız kaldı ki ufak bir şey boyada kusur varsa dahi değer kaybı yapacak bir şey değil

izden kastınız nedir ? fotodan gördüğüm kadarıyla orası darbe yemiş gibi duruyor elinizle kontrol ettiniz mi eğim var mı ? eğim yok ise altındakini folyoyu cıkarmadan anlayamazsınız kaldı ki ufak bir şey boyada kusur varsa dahi değer kaybı yapacak bir şey değil
Elimle kontrol ettiğimde bir şey hissetmiyorum açıkçası. Fotoğrafta gerçekten darbe yemiş gibi duruyor fakat öyle bir durum da söz konusu değil. Buranın durumu, sanki üzerindeki ppf erimiş ve büzülmüş gibi görünmekte. Değer kaybı olarak değil fakat hoş durmuyor aynı zamanda altındaki boyada bir sorun olup olmaması merak ettiriyor :) ppf i yapan yerin altında böyle bir şey olma ihtimalinden bahsetmiş olması kafamı karıştırdı. Bugüne kadar asla böyle bir şey görmedim ve birden gözüme çarptı. Sanırım dediğiniz gibi ppf i söktürmeden anlaşılmayacak kuş pisliği mi ppf e zarar verdi yoksa altında mı bir şey var

yıkamacılar su tabancasının ucu ile darbe vermıs olabılır , veya tazyikli su orada bu izi yapmıs olabılır .

O zaman söksünler yanıksa siz karşılayın ama değilse işini doğru yapıp tekrar versinler size.

Bu ppf uygulanmadan önce araç yıkanır demir tozu temizliği kil temizliği yapılır pastası vs atılır nasıl bir kuş pisliği bu kadar 200 mikron ppf e geçecek hadi öyle bir durum var zaten söylerler bunu böyle olabilir diye o kadar led ışık boşuna mı duruyor bu hareleri yanıkları görmek için var sıkmışlar, kalitesiz işçilik yada arkadaşın dediği gibi yıkamacı makineyi yakın tutmuştur.

O zaman söksünler yanıksa siz karşılayın ama değilse işini doğru yapıp tekrar versinler size.

Bu ppf uygulanmadan önce araç yıkanır demir tozu temizliği kil temizliği yapılır pastası vs atılır nasıl bir kuş pisliği bu kadar 200 mikron ppf e geçecek hadi öyle bir durum var zaten söylerler bunu böyle olabilir diye o kadar led ışık boşuna mı duruyor bu hareleri yanıkları görmek için var sıkmışlar, kalitesiz işçilik yada arkadaşın dediği gibi yıkamacı makineyi yakın tutmuştur.
Anladım. Peki su tabancasından kaynaklı ise ppf dışında kaput a zarar gelmiş midir sizce ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yıkamacılar su tabancasının ucu ile darbe vermıs olabılır , veya tazyikli su orada bu izi yapmıs olabılır .
Arkadaşa da yazdığım gibi sorun su tabancası ise ppf harici bir sorun yoktur değil mi ?

Anladım. Peki su tabancasından kaynaklı ise ppf dışında kaput a zarar gelmiş midir sizce ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşa da yazdığım gibi sorun su tabancası ise ppf harici bir sorun yoktur değil mi ?
Yani bilemiyorum bazen ppf filme yakın tutup yırttıklarında araç boyasında vernik ile beraber attırıyor ppf ama burada kaputa zarar olduğunu düşünmüyorum eğer yıkama kaynaklı ise

Birde aracınızda seramik vs var ise benzin istasyonunda yıkamayın, bir yıkamacıya vereceksenizde araç şampuanı ph0 notr olmalı yokse seramik kaplamanız 4-5 ay sürmeden zaten eriyip gider bilginiz olsun.

Selamlar aracıma Haziran ayında komple carwax tpu 200 mikron ppf kaplama yaptırdım. Dün aracımı yıkarken kaputun sağ üst kısımında fotoğraftaki izi gördüm. Aracımı sürekli kontrol ederim bu iz daha önceden yoktu. Yaptırdığım yere götürdüğümde kuş pisliğinden ötürü olmuş olabileceği veya buranın altında yanık olduğu ve ppf tamamen boyayla bütün olduğunda ortaya çıkmış olabileceği söylendi. Fakat aracımda böyle bir iz yoktu yani ppf in altında farketmemiş olabileceğim bir yanık olduğunu düşünmüyorum. Sizlerden fikir almak için yazıyorum sizce burası nedir neden olmuş olabilir kaput altında bir şey var mıdır ppf yeniledğimde bu iz kaybolur mu ? Açıkçası boyada bir sorun olabileceği hakkında endişem var sadece.
Havalar çok sıcak o bile yapmış olabilir önemli olan ppfin altına geçmemesi çok dert edilicrk bir şey değil en kaliteli ppf bile bir zaman sonra saçmalamaya başlıyor

ilk yapıldıktan sonra belli bir süre su basınclı şeylerle temas etmemesi gerekiyor yoksa aradan fırtıp su yada hava kabarcıgı yapio kendinde düzeltebilirsin yeni yapılmadı ise

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,281
Üyeler
183,089
Son üye
QwerWarsty
Geri