BlackLight
80+
- Reaksiyon skoru
- 65
İnternetten baktım ancak herkes kopyala yapıştır yapmış bir cümleyi tam olarak anlamadım. Bu ayar çekirdekleri farklı frekansta çalıştırmaya mı yarıyor?
Peki bir şey sorucam ben ryzen 5 3600 kullanıyorum. Standart 3.6 ghz maks 4.2 ghz görev yöneticisinden baktığımda çoğunlukla 4.0 ghz civarında dolanıyor. 4.1 veya 4.2 ye geldiğini görmedim henüz neden böyle. cpb falan açık durumdaHayır, çekirdekleri farklı frekansta çalıştırmaya değil, tüm çekirdekleri daha yüksek frekansa çıkarmaya yarıyor. XFR 2.0 bu oluyor işte.
O soğutucunuza bağlı olarak boost olur. Soğutucunuz stok soğutucu ise 4 GHz'de dolanması çok normal, bende de öyle çünkü.Peki bir şey sorucam ben ryzen 5 3600 kullanıyorum. Standart 3.6 ghz maks 4.2 ghz görev yöneticisinden baktığımda çoğunlukla 4.0 ghz civarında dolanıyor. 4.1 veya 4.2 ye geldiğini görmedim henüz neden böyle. cpb falan açık durumda
Teşekkür ederim bilgilerin için. Bu arada büyük ihtimal biliyorsundur bende stok soğutucu kullanıyorum. 4.0 cpu ratio ve offset voltaj +0.15 iyi gidiyor mavi ekran falanda yok fpsdede düşük yok daha soğuk çalışıyorO soğutucunuza bağlı olarak boost olur. Soğutucunuz stok soğutucu ise 4 GHz'de dolanması çok normal, bende de öyle çünkü.
Kaç derece görüyorsun? 4 GHz yaptıktan sonra voltaj arttırmana gerek yok, Auto voltajı bile fazla oluyor 4 GHz'de.Teşekkür ederim bilgilerin için. Bu arada büyük ihtimal biliyorsundur bende stok soğutucu kullanıyorum. 4.0 cpu ratio ve offset voltaj +0.15 iyi gidiyor mavi ekran falanda yok fpsdede düşük yok daha soğuk çalışıyor
standart voltaj 1.100 onun üstüne offset +0.15 koyuyorum. işlemci 80 derecenin üstüne çıkmyıorKaç derece görüyorsun? 4 GHz yaptıktan sonra voltaj arttırmana gerek yok, Auto voltajı bile fazla oluyor 4 GHz'de.
Tamamen stabil mi?standart voltaj 1.100 onun üstüne offset +0.15 koyuyorum. işlemci 80 derecenin üstüne çıkmyıor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
auto voltajda 1.3 ve 1.4 leri görüyor bende bazen![]()
biraz geç cevap verdim kusura bakma evet stabil çalışıyorTamamen stabil mi?
1.15 V ve 4 GHz'deyken kaç derece görüyorsunuz?biraz geç cevap verdim kusura bakma evet stabil çalışıyor
Hocam 1.15 değil. Ryzen 5 3600 kullanıyorum standart voltaj değeri 1.100 ben buna + offset değeri veriyorum o da +0.15 böylelikle güç gerektiğinde voltaj maks 1.250 ye çıkabiliyor. sistem boştaykende standart voltaj yani 1.100 civarında dolanıyor. cpu ratio ise 4.0. sıcaklık daha düşük oluyor tam değerleri hatırlamıyorum ama 80 in üstüne çıkmıyor. performanstan kayıpta vermiyorum zaten normalde stok fan olduğu için maks 4.1 ghz ye çıkıyor o da çok düşük bir ihtimal genellikle hep 3.9-4.0 ghz de çalışıyor cpu ama voltajı 1.3 - 1.4 lerde oluyor bu yüzden ısınıyor. çözüm olarak ise yukarıda yazdığım gibi +0.15 offset ve 4.0 cpu ratio ısı kesinlikle düşüyor 5-6 derece.1.15 V ve 4 GHz'deyken kaç derece görüyorsunuz?
Doğru, benim hatam, yanlış anlamışım. Teşekkürler.Hocam 1.15 değil. Ryzen 5 3600 kullanıyorum standart voltaj değeri 1.100 ben buna + offset değeri veriyorum o da +0.15 böylelikle güç gerektiğinde voltaj maks 1.250 ye çıkabiliyor. sistem boştaykende standart voltaj yani 1.100 civarında dolanıyor. cpu ratio ise 4.0. sıcaklık daha düşük oluyor tam değerleri hatırlamıyorum ama 80 in üstüne çıkmıyor. performanstan kayıpta vermiyorum zaten normalde stok fan olduğu için maks 4.1 ghz ye çıkıyor o da çok düşük bir ihtimal genellikle hep 3.9-4.0 ghz de çalışıyor cpu ama voltajı 1.3 - 1.4 lerde oluyor bu yüzden ısınıyor. çözüm olarak ise yukarıda yazdığım gibi +0.15 offset ve 4.0 cpu ratio ısı kesinlikle düşüyor 5-6 derece.
Normal OC arasında ne fark var?Hayır, çekirdekleri farklı frekansta çalıştırmaya değil, tüm çekirdekleri daha yüksek frekansa çıkarmaya yarıyor. XFR 2.0 bu oluyor işte.