RTX3070
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 9,079
- İsim
- RTX 3070
- İlgilendiği Kategoriler
- Windows ve teknik sorunlar
Bu rehberimde sizlere nasıl Premiere Pro çalışma ortamınızı optimize edebileceğinizi göstereceğim.
1- Preview penceresini optimize etme
Öncelikle yeni bir "sequence" oluşturunuz. Bunun için,
File -> New -> Sequence
veya
CTRL + N kısayolu
veya
Project penceresinde,
Burası tamamsa bir sonraki adıma geçiyorum.
Buradan "Settings" kısmına giriniz.
Buradan editing mode Custom yapın, timebase kullanacağınız videolar kaç FPS olacaksa onu seçin, frame size kullanacağınız kliplerin çözünürlüğünü yazın. Bu kısımda geriye kalanı aynı olsun. Audio kısmını kaç Hz ses kullanıyorsanız o yapın. Video previews kımsmında GoPro Cineform with Alpha (10 bit) seçin. Burada Width ve Height'i kliplerinizle aynı yapabilirsiniz ama takılma yaşıyorsanız burayı 2K ise 1080p yapabilirsiniz mesela. Geriye kalanı ayrı olsun.
Buradan açtığınız sequence'ı görebilirsiniz.
2- Waveform generation kapatma
Bu ayar ses dosyaları ile ilgilidir ancak bazenleri export veya edit sırasında sorunlara neden olabilmektedir.
Kapatmak için Edit -> Preferences -> Audio ve şu seçeneği kapatın:
3- Pre-render yapma
Eğer benim gibi sıkça efekt kullanıyorsanız bunlar edit yaparken performansa büyük etki edebilir. Bir efekt ekleyince klibin üzeri kırmızı olur ve render'lanmamış demektir. Enter'a basarak veya Sequence -> Render Effects In to Out'a tıklayarak yapabilirsiniz. Exportlarken de Use Previews seçeneğini seçerseniz export süresinde kısalma olacaktır.
Bunlar sadece birkaçı, eğer sevdiyseniz daha hazırlarım.
1- Preview penceresini optimize etme
Öncelikle yeni bir "sequence" oluşturunuz. Bunun için,
File -> New -> Sequence
veya
CTRL + N kısayolu
veya
Project penceresinde,
Burası tamamsa bir sonraki adıma geçiyorum.
Buradan "Settings" kısmına giriniz.
Buradan editing mode Custom yapın, timebase kullanacağınız videolar kaç FPS olacaksa onu seçin, frame size kullanacağınız kliplerin çözünürlüğünü yazın. Bu kısımda geriye kalanı aynı olsun. Audio kısmını kaç Hz ses kullanıyorsanız o yapın. Video previews kımsmında GoPro Cineform with Alpha (10 bit) seçin. Burada Width ve Height'i kliplerinizle aynı yapabilirsiniz ama takılma yaşıyorsanız burayı 2K ise 1080p yapabilirsiniz mesela. Geriye kalanı ayrı olsun.
Buradan açtığınız sequence'ı görebilirsiniz.
2- Waveform generation kapatma
Bu ayar ses dosyaları ile ilgilidir ancak bazenleri export veya edit sırasında sorunlara neden olabilmektedir.
Kapatmak için Edit -> Preferences -> Audio ve şu seçeneği kapatın:
3- Pre-render yapma
Eğer benim gibi sıkça efekt kullanıyorsanız bunlar edit yaparken performansa büyük etki edebilir. Bir efekt ekleyince klibin üzeri kırmızı olur ve render'lanmamış demektir. Enter'a basarak veya Sequence -> Render Effects In to Out'a tıklayarak yapabilirsiniz. Exportlarken de Use Previews seçeneğini seçerseniz export süresinde kısalma olacaktır.
Bunlar sadece birkaçı, eğer sevdiyseniz daha hazırlarım.