Neler Yeni

prime95 ayaları ve nerden yüklenir? güvenli site

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan
İşlemciniz neden 3.2 GHz?
3.2 olmamasi lazim ya 3.7 olmasi lazim. Pc acildi suan. Discord varsa gelebilirmisin? Bana yardimci ol gecen seferde test yapinca mavi ekran verdi ama bir daha pc acilmadi vr format attim. Ama simdi 2 kere verdi ve acildi. Discirdda gelirsen anlattirim yardimci olursan sevinirim

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
3.2 olmamasi lazim ya 3.7 olmasi lazim. PC acildi suan. Discord varsa gelebilirmisin? Bana yardimci ol gecen seferde test yapinca mavi ekran verdi ama bir daha PC acilmadi vr format attim. Ama simdi 2 kere verdi ve acildi. Discirdda gelirsen anlattirim yardimci olursan sevinirim

Core Temp'de 3.2 GHz gözüküyor, görev yöneticisi üzerinden bakın birde.

Discord veremem, burada bilen birisi çıkarsa yardım eder.

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan

görev yöneticisnde 3.10 oluyor 20 oluyor 30 oluypor 40 50 falan oluyor ama orda temel hız 3.40 yazıyor.

Ekler

• 123123.PNG
    123123.PNG
    30.4 KB · Hit: 71

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
görev yöneticisnde 3.10 oluyor 20 oluyor 30 oluypor 40 50 falan oluyor ama orda temel hız 3.40 yazıyor.

Core Temp yanlış gösteriyor olabilir o zaman.

Yaşadığınız sorun hakkında bir bilgim yok, ekstra bir tavsiyem yok fakat BIOS üzerinden voltaj ve GHz sabitlemeyi deneyebilirsiniz.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
@kandes22 PPT nedeniyle 3.2'ye düşüyor. 65W TDP'li işlemciler maksimum 88W çekebilecek şekilde ayarlanmış. Manuel voltaj girildiği takdirde sınır pasif olur.

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan

Core Temp yanlış gösteriyor olabilir o zaman.

Yaşadığınız sorun hakkında bir bilgim yok, ekstra bir tavsiyem yok fakat BIOS üzerinden voltaj ve GHz sabitlemeyi deneyebilirsiniz.
aga eger oyunlarda fazla ısınmassa yani 75 leri falan geçmezsse bu şekildek ullanıymı işlemciyi yani bu degerler stok fan için normal mi yoksa. ilerde sıkıntı yarattgında bir kuletipi sogutcu almalımyımı ? ve bu işlemciyi garantiye yollamılımyıım ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
aga eger oyunlarda fazla ısınmassa yani 75 leri falan geçmezsse bu şekildek ullanıymı işlemciyi yani bu degerler stok fan için normal mi yoksa. ilerde sıkıntı yarattgında bir kuletipi sogutcu almalımyımı ? ve bu işlemciyi garantiye yollamılımyıım ?

Oyunda 80-85 üstü görmüyorsa sıkıntı yok.

Test yaparken test esnasında çektiği voltaja CPU-Z üzerinden bakar mısınız?

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan
Oyunda 80-85 üstü görmüyorsa sıkıntı yok.

Test yaparken test esnasında çektiği voltaja CPU-Z üzerinden bakar mısınız?
Tamam bakarimda korkuyorum yine bir mavi ekran olur diye. Hangi ayarlarda yapiyim? Birde hemen baslattio 85 derece oldugunda kapatsam . Simdi sistem falan kapanmassin.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Tamam bakarimda korkuyorum yine bir mavi ekran olur diye. Hangi ayarlarda yapiyim? Birde hemen baslattio 85 derece oldugunda kapatsam . Simdi sistem falan kapanmassin.

Olur, CPU-Z resmini çekmeniz yeterli.

BabaYori

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Muhammed Özkan
Voltajın yüksek değil, aksine düşük.
yani UV falan yapılmaz. Ne diyorsun aga ben diyoruımki daha hiç test yapmıcam normal kullanıcam pcimi oyunalrdaki degerler normal ise kullanmaya devam ilerde baktım yayın falan açınca kapanıyor bilgisyar bir kuletip fan alırım ısıyı düşürürm diyorum? İşlemcide sence bir sıkıntı varmıdır ki ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Garip yani.

Stress testinde mavi ekran yiyorsun, işlemcin testte 93 derece oluyor ve voltaj 1.050V.

Top Bottom