Ps 5 Cafe Açmayı düşünüyorum

Violett

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, PS5 internet kafe açmayı düşünüyorum. Açacağım yer, 3 tane liseye yakın bir konumda olacak. Ufak bir hesap yaptım; 10 tane PS5 almayı planlıyorum. 8 tanesi 2 kollu, 2 tanesi ise 4 kollu olacak ve toplamda 260-270 bin TL tutuyor.
10 tane küçük TV ünitesi alacağım; sehpa gibi, eşyalarını koyabilecekleri kadar. 10 tanesi 13.500 TL’ye geliyor. 24 tane sandalye baktım, toplamda 120 bin TL tutuyor.
Dükkân açarsam, 2 tane klima alacağım, oda 50-60 bin TL arası tutar. Ayrıca 10 tane televizyon almayı planlıyorum, internetten baktım, o da yaklaşık 200 bin TL tutar.
Ufak tefek diğer şeylerin maliyetini de sayarsak, toplamda 650-700 bin TL’ye denk geliyor. Kira da 20 bin TL civarında olacak gibi görünüyor.
Oyunların maliyetini henüz hesaplamadım. Aylık kazancı da böyle hesapladım. Fikir olarak iyi gibi geliyor, sizce açılır mı?

Gelir :​

• Hafta içi gelir: 7.500 TL / hafta içi
  • Hafta sonu gelir: 18.000 TL / hafta sonu
  • Toplam haftalık gelir: 25.500 TL
  • Aylık gelir (4 hafta): 102.000 TL

Giderler​

• Kira: 20.000 TL
  • Elektrik, internet, temizlik vb.: 5.000 TL

Toplam aylık gider: 25.000 TL

Net Kar​

102.000 TL - 25.000 TL = 77.000 TL / ay

Yatırım Geri Dönüş Süresi​

650.000 TL / 77.000 TL ≈ 8.4 ay

Giderler ve gelirler çok iyimser olmuş. Bu şekilde güvenip işe girmeyin. Tabi ki bu ticaret belli olmaz batarsınız çıkarsınız ama bu kadar basit değil :)

Bulunduğunuz bölgede iş yapan PS5 ya da internet kafe var mı?

Merhabalar, PS5 internet kafe açmayı düşünüyorum. Açacağım yer, 3 tane liseye yakın bir konumda olacak. Ufak bir hesap yaptım; 10 tane PS5 almayı planlıyorum. 8 tanesi 2 kollu, 2 tanesi ise 4 kollu olacak ve toplamda 260-270 bin TL tutuyor.
10 tane küçük TV ünitesi alacağım; sehpa gibi, eşyalarını koyabilecekleri kadar. 10 tanesi 13.500 TL’ye geliyor. 24 tane sandalye baktım, toplamda 120 bin TL tutuyor.
Dükkân açarsam, 2 tane klima alacağım, oda 50-60 bin TL arası tutar. Ayrıca 10 tane televizyon almayı planlıyorum, internetten baktım, o da yaklaşık 200 bin TL tutar.
Ufak tefek diğer şeylerin maliyetini de sayarsak, toplamda 650-700 bin TL’ye denk geliyor. Kira da 20 bin TL civarında olacak gibi görünüyor.
Oyunların maliyetini henüz hesaplamadım. Aylık kazancı da böyle hesapladım. Fikir olarak iyi gibi geliyor, sizce açılır mı?

Gelir :​

• Hafta içi gelir: 7.500 TL / hafta içi
  • Hafta sonu gelir: 18.000 TL / hafta sonu
  • Toplam haftalık gelir: 25.500 TL
  • Aylık gelir (4 hafta): 102.000 TL

Giderler​

• Kira: 20.000 TL
  • Elektrik, internet, temizlik vb.: 5.000 TL

Toplam aylık gider: 25.000 TL

Net Kar​

102.000 TL - 25.000 TL = 77.000 TL / ay

Yatırım Geri Dönüş Süresi​

650.000 TL / 77.000 TL ≈ 8.4 ay
ps5 cafe açardı herkes böyle bir senaryo olsaydı maalesef çok fazla iyimser tablo olmuş böyle olacağını sanmamki giderler daha çeşitli ve fazla olur

Giderler ve gelirler çok iyimser olmuş. Bu şekilde güvenip işe girmeyin. Tabi ki bu ticaret belli olmaz batarsınız çıkarsınız ama bu kadar basit değil :)
tabikide biraz daha iyimser ama aylık 77.000tl değil 50.000 - 60.000tl arası kazansam üzülmem diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bulunduğunuz bölgede iş yapan PS5 ya da internet kafe var mı?
birtek internet kafe var o bölgedeki tek ps5 kafesi olacak

Hocam vergisi cartı curtu var bu işlerin öyle düz hesap gelir gider olmaz

Tutacağın dükkan babanım değilse dünyanın depozitosunu almadan kimse dükkan vermiyor.

Sonra tadilat yapman gerek. Öyle yerleri süpürüp PS kafe açamazsın.

20 bin kiraya o saydıklarını sığdırabileceğin dükkan çorumun köyünde falan olur muhtemelen ki oralarda nekadar ciro yaparsın bilemem.

Ruhsat izin vergi muhasebeci zabıtaya yedireceklerin vs vs havaya atacağın bu giderler her ay kirandan çok tutacak.

Kollar bozulacak TV kırılacak bunları da hesabına ekle.

şimdilik aklıma gelen bunlar.

Tutacağın dükkan babanım değilse dünyanın depozitosunu almadan kimse dükkan vermiyor.

Sonra tadilat yapman gerek. Öyle yerleri süpürüp PS kafe açamazsın.

20 bin kiraya o saydıklarını sığdırabileceğin dükkan çorumun köyünde falan olur muhtemelen ki oralarda nekadar ciro yaparsın bilemem.

Ruhsat izin vergi muhasebeci zabıtaya yedireceklerin vs vs havaya atacağın bu giderler her ay kirandan çok tutacak.

Kollar bozulacak TV kırılacak bunları da hesabına ekle.

şimdilik aklıma gelen bunlar.
büyük şehirde açacağım tadilat filanda tek seferlik maliyetler hergün de tv kırılıp kollar bozulmaz diye düşünüyorum zabıtayada ne yedireceğimi anlamadım valla açmak istediğim yerin yakınında ps5 cafe değilde internet kafe var çok kaliteli bir hizmet sunmamasına rağmen iş yapıyor ps5 kafe hiç olmadığı için ben açmayı düşünüyorum

Arkadaşlar haklı, elektrik 5bin yazmışsınız onu minimum 10 bin olarak düşünün, 1000 tl internet, 1000 tl su, işyerine dolap çaycı vs eklerseniz onlarıda elektriğe ekleyin bunlara ilave aylık muhasebeci parası, her ay ödenen kdv yılda iki kere ödenen gelir geçici vergi ve stopaj daha birçok kalem.

En basitinden o kiranın stopaj vergisi var. Senelik vergilerin var 6 aylıklar var 3 aylıklar var. Her ay ödemen gereken bağkur var. O gider hanesini biraz fazla iyimser buldum

Yapma etme demem asla ben de dükkanı açarken senin gibi öderiz nolcak vergiden dedim kimse de bunlar bunlar da var demedi. Geldikçe öğrendiğin zaman afallıyorsun bir de her ay aynı olmuyor tahmin edersin ki :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
En basitinden o kiranın stopaj vergisi var. Senelik vergilerin var 6 aylıklar var 3 aylıklar var. Her ay ödemen gereken bağkur var. O gider hanesini biraz fazla iyimser buldum
yani hiç dükkan açmadığım için bilemiyorum ama öğrenmek lazım neye göre kaç para vergi ödeyeceğim ona göre tekrar hesap yapmaklazım açıkçası konumundan dolayı çok batacağımı sanmıyorum yakındaki internet kafede çalışan arkadaşımlada konuştum etradımdada hiç rekabet olmayacak

Yapma etme demem asla ben de dükkanı açarken senin gibi öderiz nolcak vergiden dedim kimse de bunlar bunlar da var demedi. Geldikçe öğrendiğin zaman afallıyorsun bir de her ay aynı olmuyor tahmin edersin ki :)
babamda yıllardır ticaret yapıyor tabikide büyüklerimin terübelerinde faydalanarak ilerleyeceğim açıyorum diyip açmayacağım fikir iyi geldi konumundan dolayı burada insanların fikirlerini duymak için yazdım teşekkür ederim cevapladğınız için:)

büyük şehirde açacağım tadilat filanda tek seferlik maliyetler hergün de tv kırılıp kollar bozulmaz diye düşünüyorum zabıtayada ne yedireceğimi anlamadım valla açmak istediğim yerin yakınında ps5 cafe değilde internet kafe var çok kaliteli bir hizmet sunmamasına rağmen iş yapıyor ps5 kafe hiç olmadığı için ben açmayı düşünüyorum
Büyükşehirde 20bine değil dükkan kiralık ev kalmadı dostum.

Bir dükkan tadilatı kaça patlıyor bi araştır istersen.

İlk başta aldığın TV gibi tüm tekseferlik maliyetleri hesaplaman gerekir bütçeleme yaparken

Geri