Neler Yeni

Ps4 için İngilizce imtihanı.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Merhaba ps4'de çoğu oynamak istediğim oyun ingilizce türkçe yapmanında bir yolu olmadığı için ingilizce öğrenmek istiyorum hayatımın başka bölümlerinde'de işime yarıyacağını düşünüyorum İngilizce telaffuz'um çok iyi kelime haznemde çok iyi olmasada fena değil bana ne önerebilirsiniz udemy kursu olur işime yarıyacak bir uygulama olur belki bir teknik olur önerilerinizi bekliyorum.

Fordon Greeman

80+ Bronze
Kursların elbet faydası olur ama pek aman aman seviye atlatacağını sanmam. İngilizceye maruz kalman gerekiyor öğrenebilmek için. Bunun için internette sürekli ingilizce arama yapmak, youtubeda ingilizce videolar izlemek, filmleri, dizileri ingilizce izlemek, bahsettiğin oyunları vs ingilizce oynamak en faydalısı olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rol yapma oyunlarının ingilizcesi genelde daha ağırdır. Çizgisel ilerleyen oyunlarda daha rahat alışırsın. (PS oyunları da genelde çizgisel zaten) Ayrıca temel olarak ingilizce yapılarını kurallarını vs bilmiyorsan onlara kesinlikle çalış çünkü temellerin üzerine koyarak ilerliyorsun zaten.

Chrollo04

80+ Bronze
kelime için bu site güzel eğer okuduğun cümleyi biraz anlıyorsan ingilizceden kelimenin anlamını öğretiyor türkçe anlamına bakmaktan kat kat iyi

İngilizceye maruz kalman gerekiyor öğrenebilmek için. Bunun için internette sürekli ingilizce arama yapmak, youtubeda ingilizce videolar izlemek, filmleri, dizileri ingilizce izlemek, bahsettiğin oyunları vs ingilizce oynamak
özel olarak ingilizceye dikkat vermedikçe film izlemenin işe yarayacağını zannetmiyorum

Son düzenleme:

Fordon Greeman

80+ Bronze
kelime için bu site güzel eğer okuduğun cümleyi biraz anlıyorsan ingilizceden kelimenin anlamını öğretiyor türkçe anlamına bakmaktan kat kat iyi

özel olarak ingilizceye dikkat vermedikçe film izlemenin falan işe yarayacağını zannetmiyorum
Özel olarak ingilizceye dikkat etmek ile neyi kastettiğini tam bilmiyorum ancak herhangi bir filmi, oyunu, videoyu tamamen anlamak için bir süre bunları uygulamak çok büyük katkı sağlar ki ingilizce öğrenmek için hiçbir çaba sarf ettiğimi hatırlamıyorum ancak advanced düzey sertifikam var.

Zaten belli bir anlama seviyesine geldiğinizde sevdiğiniz karakterlerin repliklerini seslerini taklit etmeye çalışyıorsunuz, neredeyse söylenene her repliği içinizden tekrar söylüyorsunuz vs. Hoşunuza giden veya gördüğünüz her yeni ingilizce kalıpta veya cümlede tekrar ediyorsunuz falan.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kursların elbet faydası olur ama pek aman aman seviye atlatacağını sanmam. İngilizceye maruz kalman gerekiyor öğrenebilmek için. Bunun için internette sürekli ingilizce arama yapmak, youtubeda ingilizce videolar izlemek, filmleri, dizileri ingilizce izlemek, bahsettiğin oyunları vs ingilizce oynamak en faydalısı olacaktır.

Rol yapma oyunlarının ingilizcesi genelde daha ağırdır. Çizgisel ilerleyen oyunlarda daha rahat alışırsın. (PS oyunları da genelde çizgisel zaten) Ayrıca temel olarak ingilizce yapılarını kurallarını vs bilmiyorsan onlara kesinlikle çalış çünkü temellerin üzerine koyarak ilerliyorsun zaten.
Bir oyunu veya bir dizinin bölümünü ilk önce türkçe bitirip daha sonra ingilizce bitirmemin yararı olurmu ?

selmantoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Selman Toz
Merhaba ps4'de çoğu oynamak istediğim oyun ingilizce türkçe yapmanında bir yolu olmadığı için ingilizce öğrenmek istiyorum hayatımın başka bölümlerinde'de işime yarıyacağını düşünüyorum İngilizce telaffuz'um çok iyi kelime haznemde çok iyi olmasada fena değil bana ne önerebilirsiniz udemy kursu olur işime yarıyacak bir uygulama olur belki bir teknik olur önerilerinizi bekliyorum.
ingilizce öğrenmek çalışarak yapılabilecek bir şey değil sürekli iç içe olman gerekiyor en basit yolları oyunları ingilizce oynamaya başla
dizileri dublaj yerine altyazılı izle
Bir oyunu veya bir dizinin bölümünü ilk önce türkçe bitirip daha sonra ingilizce bitirmemin yararı olurmu ?
hiç türkçe bitirmene gerek yok altyazılı izle hem konuştuklarının ne olduğunu anlarsın pratik yapmaya falan çalış

Fordon Greeman

80+ Bronze
Olur hatta ingilizce seviyenin gerçekten düşük olduğunu düşünüyorsan daha bile faydalı olabilir. Ama zaman kaybı olabilir biraz. Direkt ingilzice izlemeyi dene. Hiç anlamıyorsan onu deneyebilirsin. Faydası olur demiştim çünkü oyunda ne denmek istediğini bildiğinden ingilizce cümleyi duyduğunda ne anlama geldiğini daha rahat anlayabilir veya tahmin edebilirsin. Daha kolay kalıp ve kelime kapabilirsin hatta. Tıpkı türkçe altyazı film izlemenin bile ingilizceye tonla katkı yapması gibi. (Tabi burada ingilizceye dikkat etmek gerekiyor)

Ferzenk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Berdan Güven
Yazılanları okumadım belki söylenmiştir ama kullandığın her şeyi ingilizce kullanmaya çalış,dizi film müzik gibi şeylerle ingilizceye maruz bırak kendini.
Bunun haricinde düzenli olarak kelime öğrenebilirsin hangi seviyede ingilizce konuşursan konuş kelime öğrenmek işe yarayacaktır, bunun için bir dünya uygulama ve site var internette.

Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Berke Demir
Kurslara boş yere para verme youtube'dan ders dinle

MigrosJET

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Martyn McMillan
altyazılı filmler izleyebilirsiniz.

Chrollo04

80+ Bronze
Özel olarak ingilizceye dikkat etmek ile neyi kastettiğini tam bilmiyorum ancak herhangi bir filmi, oyunu, videoyu tamamen anlamak için bir süre bunları uygulamak çok büyük katkı sağlar ki ingilizce öğrenmek için hiçbir çaba sarf ettiğimi hatırlamıyorum ancak advanced düzey sertifikam var.

Zaten belli bir anlama seviyesine geldiğinizde sevdiğiniz karakterlerin repliklerini seslerini taklit etmeye çalışyıorsunuz, neredeyse söylenene her repliği içinizden tekrar söylüyorsunuz vs. Hoşunuza giden veya gördüğünüz her yeni ingilizce kalıpta veya cümlede tekrar ediyorsunuz falan.
ben filmi izlerken genelde görüntüye odaklandığımdan ingilizce altyazılı izleyince kaçırıyorum ama oyun oynamak çok işe yarıyor call of duty cümleyi anlama konusunda baya geliştirmişti beni

selmantoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Selman Toz
ben filmi izlerken genelde görüntüye odaklandığımdan ingilizce altyazılı izleyince kaçırıyorum ama oyun oynamak çok işe yarıyor call of duty cümleyi anlama konusunda baya geliştirmişti beni
assasins creed/tomb raider da dahil edilebilir bu tarz oyunlara

Top Bottom