Neler Yeni

ps5 te bu izi izopropil alkol geçirir mi

Kerem_38

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Kerem Değirmenci
IMG_20231027_145533_488.jpg

ps5 te böyle bir iz var hafifçe sildim ama geçmedi alalı 2.5 hafta falan oldu izopropil alkol bunu geçirir mi

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Kerem_38

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Kerem Değirmenci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şöyle bir şey var. Ben almayı düşünüyorum.

Benim PS5'in tepesinde etiketten kalma yapışkan izi var. Diğer konuda bir arkadaşımız kolonya tavsiye etmişti ama daha önce denedim ve pek faydası olmadı. Plastiği aşındırır ya da soldurur endişesiyle zorlamadım. Bir de izopromil alkolü deneyeceğim.
izopropil alkolün kalitelisi veya kalitesizi varmı bende eczaneden almayı düşünüyorum

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Alkolü kaplama boyalardaki kaplamayı sökmek için kullanıyorlar, o iz işlenmeden veya ısıdan oluşmuşsa geçiremezsin, saf alkol izopropil alkol etil metil her türlü alkolle uğraştığım için söylüyorum, alkol güçlü bir çözücü ama ısı ışık etkisindeki pigmentler yüzeysel değildir yani izopropili kaplama özelliğindeki yüzeylerde çözücü olarak kullanabilirsin oraya yapabileceğin çok bir şey yok gibi

Kerem_38

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Kerem Değirmenci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alkolü kaplama boyalardaki kaplamayı sökmek için kullanıyorlar, o iz işlenmeden veya ısıdan oluşmuşsa geçiremezsin, saf alkol izopropil alkol etil metil her türlü alkolle uğraştığım için söylüyorum, alkol güçlü bir çözücü ama ısı ışık etkisindeki pigmentler yüzeysel değildir yani izopropili kaplama özelliğindeki yüzeylerde çözücü olarak kullanabilirsin oraya yapabileceğin çok bir şey yok gibi
deterjanla yıkadım geçmedi kaplama olsa geçermiydi

Garipbirfizikci

80+ Bronze
deterjanla yıkadım geçmedi kaplama olsa geçermiydi
Deterjan tekstil ürünlerindeki kaplamaları çıkartmaya yöneliktir, çalışma yöntemi benzerdir, deterjan tekstile geçer ve ayırır üzerindeki leke veya kaplamayı, alkol ise kaplamayla tepkimeye girerek yüzeyden ayırıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,112
Üyeler
163,779
Son üye
asaletemre
Top Bottom