Neler Yeni

Psikoloji Sağlığı YouTube Videoları Önerileri

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
NOT: Bazı linkler oynatma listesine götürür. Oynatma listesine de bakmanız şiddetle tavsiye olunur.

1-BEYHAN BUDAK

2-Psikolog Barış Gürkaş

3-Psk. Özlem Tokgöz Özsoylar

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Tiktok psikolojik gerçekler videosu> all

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
NOT: Bazı linkler oynatma listesine götürür. Oynatma listesine de bakmanız şiddetle tavsiye olunur.

1-BEYHAN BUDAK

2-Psikolog Barış Gürkaş

3-Psk. Özlem Tokgöz Özsoylar

Bu tarz videoları izlemeyi doğru bulmuyorum şahsen.
Psikolojik bir durumun varsa yüz yüze görüşmek daha iyi olacaktır.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bu tarz videoları neden doğru bulmuyorsun? Sence 2 milyon abone boşuna mı oldu?
2 milyon abonesi olduğu için mükemmel videolar atıp insanları motive edebileceğini, düzeltebileceğini, ruhsal olarak belirli bir oranda seni tatmin edeceğini düşünmüyorum.
Geri kafalılığım yüzünden olabilir. Bu tarz şeyleri görüp kendimi, beynimi, ruhsal sağlığımı düzelteceğini düşünmüyorum. :D
Sağlık açısından yüz yüze yapılan görüşmeler bana daha yatkın geliyor.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 milyon abonesi olduğu için mükemmel videolar atıp insanları motive edebileceğini, düzeltebileceğini, ruhsal olarak belirli bir oranda seni tatmin edeceğini düşünmüyorum.
Geri kafalılığım yüzünden olabilir. Bu tarz şeyleri görüp kendimi, beynimi, ruhsal sağlığımı düzelteceğini düşünmüyorum. :D
Sağlık açısından yüz yüze yapılan görüşmeler bana daha yatkın geliyor.
Sana bu videolardan yarar sağladığımı ne dersin?
İyi bir psikologla görüşmek evet yararlıdır. Fakat bunlar fayda sağlamaz düşüncen çok hatalıdır. 1980 yılında yazılmış İyi Hissetmek adlı bir kitap hala okunmakta ve bu kitap bilimsel olarak kanıtlandı ki antidepresan ilaçlar kadar etkili. Yani depresyon hastalarına sadece bu kitabı ilaçsız sadece bu kitabı okuyup içindeki ödevleri yapmaları gerektiği söylenmiş. %60'ı iyileşme göstermiş. Bu videolar da bu kitabın tam olarak hatta yarım olarak bile desteklemese de eşlik edebilecek türden videolar.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sana bu videolardan yarar sağladığımı ne dersin?
İyi bir psikologla görüşmek evet yararlıdır. Fakat bunlar fayda sağlamaz düşüncen çok hatalıdır. 1980 yılında yazılmış İyi Hissetmek adlı bir kitap hala okunmakta ve bu kitap bilimsel olarak kanıtlandı ki antidepresan ilaçlar kadar etkili. Yani depresyon hastalarına sadece bu kitabı ilaçsız sadece bu kitabı okuyup içindeki ödevleri yapmaları gerektiği söylenmiş. %60'ı iyileşme göstermiş. Bu videolar da bu kitabın tam olarak hatta yarım olarak bile desteklemese de eşlik edebilecek türden videolar.
Kişiden kişiye değişiyor bu durum ya.
%60 iyileşme göstermiş bak kendin diyorsun %40'lık bir boşluk mevcut.
İlaçlar kadar etkili olduğunu söylüyorsun fakat bu bende aynı etkiyi bırakmayabilir.
Yine de yararlı geldiğini düşünmüyorum. :D

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yine de yararlı geldiğini düşünmüyorum. :D
Sen falcılık ismindeki bilişsel çarpıtmayı uyguluyorsun. Geleceği görüyormuşçasına yorum yapıyorsun. Neden %60 lık dilimde olmayasın ki?

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sen falcılık ismindeki bilişsel çarpıtmayı uyguluyorsun. Geleceği görüyormuşçasına yorum yapıyorsun. Neden %60 lık dilimde olmayasın ki?
Neden olabileyim ki?
Şu anda psikolojik bir rahatsızlığım yok zaten.
Olduğunda da bu tarz videoların, kitapların beni düzelteceğini düşünmüyorum.
Aslında doktorların da düzeltebileceğini düşünmüyorum.
İnsanı ancak kendi düzeltir kendini. :D

Basit bir örnek vereyim. Hasta olduğumuzda aldığımız ilaçlar bizi düzeltmiyor sadece bizi psikolojik olarak sanki oradaki ağrıyı düzeltecekmiş hissi veriyor.
Tüm olay beyinde bitiyor aslına bakarsan.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İnsanı ancak kendi düzeltir kendini. :D
Peki bu insanın düşünceleri çarpıtılmış ve kendini bulamıyorsa? Evet kendi düzeltir fakat bilişleri farkındalık alanına getirilmesi gerekir. Bunu da bu videolar, kitaplar ve psikologlar yapar. Bu üçünden en az biri olmazsa ve kişiyi farkındalık alanına getirecek dış etken olmazsa kişi kendi kendini düzeltemez. Psikolojik rahatsızlık dediğimiz şey basit bir şey değil. Depresyon örneğin... Kişinin iç sesi ona o kadar yalanlar söyler ki ve bu yalanlar o kadar gerçek gelir ki gerçeklikten kopmuş olur.

Top Bottom