PSU Bilgisi ve XPG Core Reactor Kasa Uyumu

Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar sistemim şu;

Ryzen 5 3500
Gtx 1650 Super Gaming X
2x8 Ram
1TB HDD & 256GB SDD
Corsair Spec Delta 05 Kasa
Corsair VS650W +80

3.gün kasadan patlama sesi duydum ve bu sesin psu'dan geldiğini düşünüyorum. Resmen PSU patlamasıyla aynı şiddette bir sesti ama hiçbir şey yokmuş gibi tam performans çalışıyor. Fakat özellikle ekran kartı yüke girdiğinde / oyuna girerken veya çıktıktan bir süre sonra içeriden çıt pıt sesler duyuyorum aralıklarla. Bu o patlama sesinden sonra olmaya başladı. Benim için %99 Psu şüpheli durumda. Ekran kartı ve ana kartı yakından inceliyorum hiçbir şey yok üzerlerinde. Sizce de durum böyle midir? Fabrika çıkışlı hatalı diye tahmin ediyorum. Arızayı kaç kez tespit etmeye çalıştım bilgisayarcılarla görüşerek. Alt tarafı başka bir psu ile sistemi çalıştıracağız ama resmen yanaşmıyorlar. Sen öyle diyorsan öyledir psu değişelim sorun kalmaz deyip işin içinden çıkıyorlar... Sorunumu bir türlü çözemedim. Garantiye gönderemememin sebebi öğrenciyim ve her gün programlar üzerinden kurgu yapmak zorundayım. Kasa ve psu birleşik aldığım için ikisi de gidiyor maalesef.

Bunun yerine bahsettiğim xpg core reactor 650w +80 Gold psu almak istiyorum. Fakat yukarıda bahsettiğim kasa ve parçalara uyar mı? Baktığım kadarıyla sıkıntı yaratacak bir şey göremedim ben. Birde bu psu'yu ev güvenli nereden alabilirim sizce?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,160,360
Üyeler
184,301
Son üye
raltin
Geri