Neler Yeni

PSU da sorun tespiti nasıl yapılır?

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
Elimde eski sistemimde kullandığım psu var uzun zamandır ellemiyordum. durumuda belli değildi. Bugün deneyeyim dedim. Psu fanları döndürüyor ama ekran kartı fanı dönmüyor. Bu da demek oluyor ki. Ekran kartını besleyen pinlerde sıkıntı var. büyük ihtimalle. APU sistemime taktığımda sorunsuz görüntü alıyorum. ama ekran kartlı sisteme taktığımda ekran kartı çalışmıyor. Yani ekran kartına güç gitmiyor. Sorun 24 pin kablosuna giden güçte olabilir. diğer kabloların hepsi sorunsuz. sadece psu ekran kartını çalıştırmıyor (bilgisi) olan biri yardım ederse sevinirim.

Has4nGodEx

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,861
İsim
Hasan Acar
Elimde eski sistemimde kullandığım psu var uzun zamandır ellemiyordum. durumuda belli değildi. Bugün deneyeyim dedim. Psu fanları döndürüyor ama ekran kartı fanı dönmüyor. Bu da demek oluyor ki. Ekran kartını besleyen pinlerde sıkıntı var. büyük ihtimalle. APU sistemime taktığımda sorunsuz görüntü alıyorum. ama ekran kartlı sisteme taktığımda ekran kartı çalışmıyor. Yani ekran kartına güç gitmiyor. Sorun 24 pin kablosuna giden güçte olabilir. diğer kabloların hepsi sorunsuz. sadece psu ekran kartını çalıştırmıyor (bilgisi) olan biri yardım ederse sevinirim.
Ekran kartınızdan görüntü alabiliyor musunuz?
CPU kablosunu takmadığınıza eminsiniz değil mi?
APU da görüntü alabiliyorsanız 24 pin güç bağlantısında sıkıntı yoktur. GPU kablonuzda sıkıntı olabilir.

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartınızdan görüntü alabiliyor musunuz?
CPU kablosunu takmadığınıza eminsiniz değil mi?
APU da görüntü alabiliyorsanız 24 pin güç bağlantısında sıkıntı yoktur. GPU kablonuzda sıkıntı olabilir.
gpu ya kablo takılmıyor. ayrıca ekran kartı bozuk değil.. çalışmasa zaten böyle bi konu açmam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani sorun kesin psu da. 24 pin kablosunda sıkıntı var kesin de tam sorun nerede onu bulamadım.

Has4nGodEx

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,861
İsim
Hasan Acar

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum ekran kartı çalışıyor diyorsun ama soru yerinde çalışmıyor demişsin.
ekran kartı bozuk değil anlamında demiştim onu düzeltirim. sorun 24 pin kablosunda olduğu kesin. psu dan anlıyorsan yardım et. 12 volt kablolarında sıkıntı yok gibi. yani sorun ground kablolarında olabilir. veya 5 volt.

Top Bottom