PSU montaj yardım lazım

Revntron

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
663
Arkadaşlar merhabalar geçenlerde psu yandı diye konu açmıştım ve yeni aldığım psu bugün geldi ama fazla kablosu var hangisini hangisine takacağımı bilmiyorum. Sanırım bazı kablolardan ikişer tane var. HDD kabloları, kasanın kendi kabloları hakkında hiçbir fikrim yok. Bilgisayarcıya götürsem mi diye düşünüyorum sizce ne yapıyım? PSU modeli : Sharkoon CoolZero 650W

Anakart 24 pin, cpu 8 pin güç girişi ve ekran kartı güç girişini tak. Gerisi halledilir, olmadı buraya atarsın foto ile.

Anakart 24 pin, cpu 8 pin güç girişi ve ekran kartı güç girişini tak. Gerisi halledilir, olmadı buraya atarsın foto ile.
Eskisini söküp geri takıp testlerini yapacam dedi adam 100 tl istedi valla bende vermek istemezdim ama 100 tl çok büyük bir para değil hemde ben takmaya kalkarsam bir tarafında arıza çıkartırım diye korkuyorum.

boşta kablo kalacak hepsini bir yere takmayacaksın, anakart işlemci varsa ekran kartında, bu üçünü tak diğer bileşenlere göre hdd ssd fan için vs duruma göre yazarsın buraya, zor değil para vermene gerek yok

Eskisini söküp geri takıp testlerini yapacam dedi adam 100 TL istedi valla bende vermek istemezdim ama 100 TL çok büyük bir para değil hemde ben takmaya kalkarsam bir tarafında arıza çıkartırım diye korkuyorum.
korkacak bişey yok, anakartın sağ tarafındaki yere 24 pinli en büyük kabloyu tak, sol üste 8 pili cpu kablosunu tak, ekran kartınki 6 pinli olur, hdd yada 2.5 ssd varsa onların zaten soketi farklı giriş yerine bak anlarsın

Aynı durumu ben de yaşadım, takmayı bilmiyorum. Bugün bilgisayarcıya götürdüm ve taktırdım fakat bazı kabloları takmadığını ve gereksiz olduğunu söyledi. Doğru mudur?

Aynı durumu ben de yaşadım, takmayı bilmiyorum. Bugün bilgisayarcıya götürdüm ve taktırdım fakat bazı kabloları takmadığını ve gereksiz olduğunu söyledi. Doğru mudur?
Evet hepsi takılmıyor onu biliyorum.

Geri