Neler Yeni

Psu nasıl seçilir acaba

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
WeaponSOCH
Ben Pc topladım ama güç kaynağı nasıl seçilir yani ekran kartı anakart ile nasıl uyumlu olacağını nasıl anlayacağım

Clayz

80+ Silver
Ben Pc topladım ama güç kaynağı nasıl seçilir yani ekran kartı anakart ile nasıl uyumlu olacağını nasıl anlayacağım
sıstemının kac w hesapladıgını bul bunun ıcın sıtelerde var bılgı sahıbı degılsen ıslemcı ve ekran kartını baz alarak ondan sonra markası ıyı olan nzxt corsaır hıghpower rajıntek msı gıbı rampage powerboost gıbı absurt markalar olmayan sertıfıkası olan bronze gold gumus gıbı

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Alper Kaplan
Sistem özelliklerini belirt arkadaşlar ona göre bi psu önerisi yapar

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mert
850w gerekiyorsa fsp vita tavsiye ederim çok memnunum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
WeaponSOCH
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sıstemının kac w hesapladıgını bul bunun ıcın sıtelerde var bılgı sahıbı degılsen ıslemcı ve ekran kartını baz alarak ondan sonra markası ıyı olan nzxt corsaır hıghpower rajıntek msı gıbı rampage powerboost gıbı absurt markalar olmayan sertıfıkası olan bronze gold gumus gıbı
550 w destekliyor ben alırsam 600w alırım büyük ihtimalle

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mehmet Talha
sistem özelliklerini belirtirsen daha rahat buluruz.
1- anakart 20+4 pin, cpu beslemesi;
anakartın mesela 8+4 veya 8+8 pin destekliyor işlemcin de 150w 170w altına düşmeyen bir işlemci 8+4 pin bağlamazsan sıkıntı yaratabilir minimum psu nun bağlantılarından buna dair destek varmı ? bunu kontrol edebilirsin.
2-gpu bağlantısı;
diyelim RTX 4070 ekran kartın var 2x6+2 pin ile besleyebilirsin veya 4070 Tİ S aldın varsayalım 3x6+2 pin gerekli psu da buna dair destek varmı ?,
ek olarak şu da önemli psu modüler değilse mutlaka bak buna misal fsp hyper pro h3-650w bu powerde tek hat üzerinden 6+2 pin beslemesi mevcut tek hat ne peki ? tek kablo üzerinden ek alınarak 2x6+2 pin olması bu tek hat için 250w üzerine çıkılmaması iyi olur 300w üzerine kadar dayanır belki daha fazla ama önerilmez çünkü yüksek amper taşıyacağı için kablonun ömrü azalabilir.
3- sata molex bağlantıları;
sisteminde 5-6 sata ssd kullanıyorsan, molex bağlantısı ile güç alan cihazın var ise bu bağlantılardankaç tane var ? buna bakman gerekli.

peki hangi power seçilmeli dersen iç yapısı önemli 80+ sertifikası değil 80+platinium veya gold olsun iç yapısı iyi olmadıktan sonra iyi olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,071,736
Üyeler
170,242
Son üye
pwfurkand
Top Bottom