Neler Yeni

PSU Sertifikalarının Önemi Nedir?

Mehmet Akif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Mehmet Akif İnandı
80 plus sertifika olması yüksek verimlilik sağladığının kanıt sertifikasıdir.

Emre Baş

80+ Gold
Verimlilik açısından önemli aynı kasaya daha iyi bir PSU alabilirsin boş haline

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
80+ olası akım dalgalanmalında vb. güç kaynağının zarar görmemesini sağlar. Bu sertifikaya sahip olmayıp da kaliteli güç kaynakları da var markaya bağlı bir şey. Eğer farklı bir güç kaynağı tercih edebiliyorsanız tavsiyem farklı bir güç kaynağı almanız olur. Yoksa işinizi görecektir CoolerMaster kötü marka değildir. Sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ömerfaruk
Bir kasa beğendim kesin almaya kararlıydım . Kasanın psu su cooler master 600W ama 80+ sertifikası sanırsam bulunmuyor sizce almalımıyım yoksa almamalımıyım. Bir psu için 80+ ne kadar önemli ? Teşekkürler
Ani elektrik kesintisi olduğunda bilgisayar bileşenlerinin bozulmasını önlüyor
Faydalı olduysa beğenin

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
stabil çalıştığının göstergesidir.
Faydalı olduysa beğenin
80+ olası akım dalgalanmalında vb. güç kaynağının zarar görmemesini sağlar. Bu sertifikaya sahip olmayıp da kaliteli güç kaynakları da var markaya bağlı bir şey. Eğer farklı bir güç kaynağı tercih edebiliyorsanız tavsiyem farklı bir güç kaynağı almanız olur. Yoksa işinizi görecektir CoolerMaster kötü marka değildir. Sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum.
yanlış bilgilendirme.

Boph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
salih güven
Faydalı olduysa beğenin
bilmediğiniz şeylere cevap vermeyin insanların aklı karışıyor bilenlere bırakın

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Bir kasa beğendim kesin almaya kararlıydım . Kasanın psu su cooler master 600W ama 80+ sertifikası sanırsam bulunmuyor sizce almalımıyım yoksa almamalımıyım. Bir psu için 80+ ne kadar önemli ? Teşekkürler
+80 gold ya da +80 bronze, verimliliğin kanıtıdır ama sırf +80 gold var diye bir PSU'ya iyidir diyemezsin mesela gametech 750W+ 80 gold hatta everest ve frisby'nin bile +80 gold PSU'ları var ama FSP hydro serisinin +80 bronze PSU'ları kadar iyi olamazlar aynı şekilde sharoon zero 650W +80 gold bir PSU'su var sadece 3 korumaya sahip ve bu yüzden V1 serisinden bir fazlası yok FSP hydro +80 bronze PSU'lar kadar da asla olamaz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Boph

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
yanlış bilgilendirme.
Yanlış bir şey yazdığımı düşünmüyorum. 80+ sertifikası olanlar enerji verimliliği olan güç kaynaklarına veriliyor. Bu da olası problemlerle akım az gelmesi, çok gelmesi yani dalgalanmalarında falan bilgisayarın zarar görmesini engelliyor. Nerede hatalı bilgi verdiğimi sorabilir miyim?

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
dediklerinin bizim dediklerini yanlışlayan hiçbi ryanı yok aksine destekliyor. sadece sen aksine olan bir örnek vermişsin ama genel olarak her türlü tercih edilmesi gereken şey +80 golddur

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
80+ sertifikası enerji verimliliğini temsil eder ve 80+ testi sırasında PSU'nun 4 kademeli load seviyesi test edilir. PSU stabil bir grafik gösterirse 4 kademeli load seviyeleri sisteme girilir ve enerji verimlilik seviyesine göre 80+ sertifikası verilir. Merak edenler için de 80+ sertifikasının alınması için belirli bir kalitenin üzerinde olması gerekir çünkü bu load seviyelerindeki stabiliteyi tutturmak zorundalar. Resmi 80+ sitesinden tüm PSU'ların test raporları mevcuttur. Tüm PSU'ların test sırasında gösterdiği performansı ve stabiliteyi gözlemleyebilirsiniz.

Ama bazı markalar bazı modellerinde maliyeti düşürmek için 80+ test aşamasına ve test raporuna maliyet ödemek istemeyebilir kaliteli bileşen kullanmasına rağmen 80+ sertifikası olmayabilir.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Yanlış bir şey yazdığımı düşünmüyorum. 80+ sertifikası olanlar enerji verimliliği olan güç kaynaklarına veriliyor. Bu da olası problemlerle akım az gelmesi, çok gelmesi yani dalgalanmalarında falan bilgisayarın zarar görmesini engelliyor. Nerede hatalı bilgi verdiğimi sorabilir miyim?
Aşırı akım ya da düşük voltajdan bahsediyorsan bu korumalarla alakalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,714
Üyeler
162,050
Son üye
kutysuwa
Top Bottom