Neler Yeni

PSU sonradan bozulur mu?

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Yunus Şahin
• Asus Rog Strix B650E-E
• AMD Ryzen 7 7800x3D
• AMD RX 6900 XT Sapphire Toxic
• DDR5 32GB 6000MHz
• NZXT C750 Gold
• Arctic LF II 360

Bu sisteme sahibim. 7-8 aydır sorunsuz kullanıyorum. Ama birkaç gündür Wukong oyununu oynarken bir anda kesiliyor ve pc kapanıyor. İşlemciden olur diye bios ayarları sıfırladım, prime95 ile bir saat test yaptım sorun yok. Furmark ile teste başlar başlamaz aynı şekilde kapanıyor sistem. Voltaj düşürdüğüm de ise kapanmıyor. Bu sorunu daha önceden güç kaynağım yetmediği zaman yaşamıştım. Ama dediğim gibi aylardır kullanıyorum. PSU ölmüş mü demektir?

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Kaan
Oturduğunuz mevkide çok sık elektirik problemleri oluyrmu

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Kaan
Dediğin gibi hocam sisteme wat yetmiyor olabilir ama açılıyordu eskiden diyorsun çözemedim
elektirik kesintileri sık olursa dalgalanmalardan psu ya zarar vermiş olabilrmi diye düşündüm de ondan sordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Erhan Akçay
Aniden kapanma veya reset atma genelde psu dan olur. Furmark testi ekran kartına abandından daha çok yorulur psu, sıkntı varsa bayrak çeker kapatır. Aynı psuya sahibim aslında kaliteli psudur ama zamanla her marka model arıza çıkarabilir.

Garantisi varsa servisine gönderin veya farklı bir psu ile deneyin sistemi.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Yunus Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğin gibi hocam sisteme wat yetmiyor olabilir ama açılıyordu eskiden diyorsun çözemedim
elektirik kesintileri sık olursa dalgalanmalardan psu ya zarar vermiş olabilrmi diye düşündüm de ondan sordum

O yüzden sordum hocam sonradan bozulur mu diye işte.

psu işi sıkıntı iş hocam bilgisayarcıya götürün bence başka psuda test edin :/

Aniden kapanma veya reset atma genelde psu dan olur. Furmark testi ekran kartına abandından daha çok yorulur psu, sıkntı varsa bayrak çeker kapatır. Aynı psuya sahibim aslında kaliteli psudur ama zamanla her marka model arıza çıkarabilir.

Garantisi varsa servisine gönderin veya farklı bir psu ile deneyin sistemi.

Aynen kaliteli, yaklaşık 1 seneden de fazla kullanıyorum ama yeni yeni böyle yapmaya başladı. Ömrünü doldurmaya mı başladı anlayamadım.

Garanti de yok maalesef. Arkadaşlardan denesem diyorum onlarda da 750W var. Bakacağız artık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Poyraz
• Asus Rog Strix B650E-E
• AMD Ryzen 7 7800x3D
• AMD RX 6900 XT Sapphire Toxic
• DDR5 32GB 6000MHz
• NZXT C750 Gold
• Arctic LF II 360

Bu sisteme sahibim. 7-8 aydır sorunsuz kullanıyorum. Ama birkaç gündür Wukong oyununu oynarken bir anda kesiliyor ve pc kapanıyor. İşlemciden olur diye bios ayarları sıfırladım, prime95 ile bir saat test yaptım sorun yok. Furmark ile teste başlar başlamaz aynı şekilde kapanıyor sistem. Voltaj düşürdüğüm de ise kapanmıyor. Bu sorunu daha önceden güç kaynağım yetmediği zaman yaşamıştım. Ama dediğim gibi aylardır kullanıyorum. PSU ölmüş mü demektir?
knk aynı nzxt psu yu kullandım garantiye yolla iade et nzxt psu lar çok sıkıntı

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Erhan Akçay
O yüzden sordum hocam sonradan bozulur mu diye işte.

Aynen kaliteli, yaklaşık 1 seneden de fazla kullanıyorum ama yeni yeni böyle yapmaya başladı. Ömrünü doldurmaya mı başladı anlayamadım.

Garanti de yok maalesef. Arkadaşlardan denesem diyorum onlarda da 750W var. Bakacağız artık.
Evet farklı bir psu ile deneyini onun için dedim öyle kolay anlaşılır durum. Normalde psunun ne zaman sorun çıkartacağı hiç belli olmaz şans işi.
Normalde eldeki psu kaç yıllık bilmiyorum ama kaliteli psu 1/2 yılda ömrünü doldurmaz. Nzxt nin gold psuları kaliteli çünkü. Bozulma arıza her markada olur onlar ayrı durum.

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Kaan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,912