Neler Yeni

psu vidalarında elektrik var sisteme zarar verir mi

Lestiveryn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
yusuf büyükbayrak
kasaya bağlı bütün her şeyi söktüm baştan temiz bir şekilde toplayacağım eğer halen devam eder ise göndereceğim garantiye
umarım düzelir ama o psuyu her çalıştırdığında risk aldığını bil "bu yorumu kaçağın psuda olduğunu soylediğiniz için yaptım"

Madnezs

80+
umarım düzelir ama o psuyu her çalıştırdığında risk aldığını bil "bu yorumu kaçağın psuda olduğunu soylediğiniz için yaptım"
sadece psu yu prize bağlayıp deniyorum hiç bir kablolama yapmadan ve ölçme yaptığımda sadece üstte bulunan ızgaralarda elektrik var
Mesaj otomatik birleştirildi:

şu vidalar

Ekler

• F763CB07-51B9-43DF-AE79-C7570B4A8AFD.jpeg
    F763CB07-51B9-43DF-AE79-C7570B4A8AFD.jpeg
    1.5 MB · Hit: 41

melihv48

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Özcan
sadece psu yu prize bağlayıp deniyorum hiç bir kablolama yapmadan ve ölçme yaptığımda sadece üstte bulunan ızgaralarda elektrik var

şu vidalar
Siz oraya dokununca elektrik çarpmıyor mu ? Vidalarda nasıl elektrik var anlamadım :D Aman diyim dikkat edin elektrik işi şakaya gelmez

Madnezs

80+
Siz oraya dokununca elektrik çarpmıyor mu ? Vidalarda nasıl elektrik var anlamadım :D Aman diyim dikkat edin elektrik işi şakaya gelmez
hiç elektrik çarpmıyor baya uğraştım :D sadece kontrol kalemi ile değdiğimde kalemin ışığı yanıyor. kasaya sadece psu montajlayıp denedim şu anlık kasanın çevresinde elektrik akımı yok full toplayıp deneyeceğim sorun olursa garantiye vereceğim

kendi yaptığım kablolamadan da şüphelenmiyorum değil

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar bilgisayarım son 3-4 gündür hafif sarsılınca kendisine reset atıyor bende elektrik kaçağından şüphelenip kontrol kalemi izle belirli noktalarda gezdim. aşağıda ki görselde elektrik kaçağı olduğunu fark ettim normal mi değil mi bilmiyorum. fakat sonradan kasanın ledlerini bağladığımız anakartta gezdirdiğimde video da ki gibi elektrik çarpıyor ve bilgisayar reset atıyor. nasıl çözebilirim bunu?

sanırım burada video paylaşamıyorum link atacağım şimdi

Attığın yer fan kontrolcüsü. Oraya fan takılıyor haliyle orada elektrik olması gerekiyor, gayet normal bir durum.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,613
İsim
Deniz Bey
evin topraklama ile ilgisi olabilir mi ki yarın bende bi bakayım tornavida ile yanacak mı, normalde topraklama yok evin

Madnezs

80+
topladım fakat pc de tık yok. psu da elektrik var fakat pc...

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Hocam ilk önce kablonuzu değiştirin, PSU'nun dış aksamına dokunun eğer orada elektriklenme varsa kaçak vardır.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
abi neden kısa devre yapıyosun

valoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
isim soyisim
Eğer priziniz topraklı değil ise elinize ordan elektrik çarpması çok normal. Psuları topraklı prizler için üretiyorlar kendi içinde topraklaması oluyor bu şekilde elini deydirsen hafif çarpıyor istersen pc kapalı olsun açık olsun yine psu fişe takılıysa psunun şalterini kapatsan dahi psu kendi dışına o elektriği yayıyor direkt iç aksamı bu şekilde. Topraklı prize taktım benimkisini hiç elektrik çarpmıyor.

Madnezs

80+
Eğer priziniz topraklı değil ise elinize ordan elektrik çarpması çok normal. Psuları topraklı prizler için üretiyorlar kendi içinde topraklaması oluyor bu şekilde elini deydirsen hafif çarpıyor istersen pc kapalı olsun açık olsun yine psu fişe takılıysa psunun şalterini kapatsan dahi psu kendi dışına o elektriği yayıyor direkt iç aksamı bu şekilde. Topraklı prize taktım benimkisini hiç elektrik çarpmıyor.
topraklı priz kullanıyorum da şöyle bir şey var elektrik çarpması aldığımdan beri böyle 2 yıldır falan. son 1 hafta öncesine kadar sıkıntı çıkarmamıştı. şimdi muhtemelen yeni bir psu alacağım. bu arada kasanın ön paneline ait bütün usb ler led kontrol power restart çalışmıyor daha önceden sadece power tuşu arızalanmıştı ben restart iptal edip o şekilde kullanıyordum şimdi hepsi gitti :D ön panel bağlantılarını bulma şansım var mı?

550-600w arası psu önerilerinizi beklerim arkadaşlar bir de sadece ön panelin power - restart bağlantı kablolarını alabileceğim bir link :)

Son düzenleme:
Top Bottom