Neler Yeni

Yardım PSU'dan alev çıktı!!

Cheriour

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Harun
bilgisayarı açtıktan 15 dakika sonra (boştayken) PSU'dan sanırım alev çıktı ve bilgisayarı gayet normal bir şekilde kapatıp PSU'yu söktüm. Ne olduğunu anlayabilmiş değilim.

Bilanço nedir arkadaşlar?

Cheriour

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Harun

whiterose

80+ Bronze
Kabloların ucuna falan bakıp anlaşılmaz mı? Bir yerden PSU bulamam :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem hiç gitmedi. Yazdığım gibi bilgisayarı kapattım ve PSU'yu söktüm.
sorun sadece kablolar değil anakart üzerindeki pinler yanmış olabilir, dediğim gibi anlamanın tek yolu temiz bir PSU ile denemen olacaktır

ThE LoSt

80+ Gold
bilgisayarı açtıktan 15 dakika sonra (boştayken) PSU'dan sanırım alev çıktı ve bilgisayarı gayet normal bir şekilde kapatıp PSU'yu söktüm. Ne olduğunu anlayabilmiş değilim.

Koruması olmayan vasat bir model diğer bileşenlere zarar gelmedi ise fiyat performans oranı yüksek Highpower 500w eco 80+ modeline sahip olabilirsiniz.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
İçini açıp ne olduğunu nasıl anlayacağım?

Yani sisteme bir zarar gelmemiştir değil mi?
Nere yanmış ona bakarsınız. amacınız bu değil mi?

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Kabloların ucuna falan bakıp anlaşılmaz mı? Bir yerden PSU bulamam :/

Sistem hiç gitmedi. Yazdığım gibi bilgisayarı kapattım ve PSU'yu söktüm.
Sistem yük altında olmadığı için sorun oluşturmamış olabilir. Arkadaşın da dediği gibi başka psu dışında anlama yolu yok sanırım.

aynısı bende oldu, psu bozuldu ve bir tane ram slotunu da yakmış, tek ram slotu kullanabiliyorum artık.

bende forumda konu açmıştım senin kullandığın psuyu alıcaktım herkes kötü oldugu söyledi başka marka aldım, alıcaksan FSP veya aerocool marka al ve senin PSU watt değerinin bir tık üstünü al ne olur neolmaz

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
aynısı bende oldu, psu bozuldu ve bir tane ram slotunu da yakmış, tek ram slotu kullanabiliyorum artık.

bende forumda konu açmıştım senin kullandığın psuyu alıcaktım herkes kötü oldugu söyledi başka marka aldım, alıcaksan FSP veya aerocool marka al ve senin PSU watt değerinin bir tık üstünü al ne olur neolmaz
Xpg de güzel olacaktır.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
dandik psu önermemizin sebebi bu konu da örneği
psu yu değiştirin bilgisayarınız hayla çalışmaz ise parçalarınızdan bazıları bozulmuş demektir eğer öyle bir durum olur ise bir bilgisayarcıda tüm parçaları denettirin bozulmuş parçaları tespit edin tamiri veya değişimini sağlayabilirsiniz

Son düzenleme:

Cheriour

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Harun

Test ettin mi bir PSU ile falan?

ben direkt yeni psu siparişi verdim, aerocool 400 watt onu kullanıyorum, anakartta ram slotu bozulmus sadece,
patlayan psu ile tekrar açmayı denemedim çünkü daha çok bozar diye

ilk önce pc bir anda kapandı ne oldugunu anlamadım sonra tekrar acayım derken psu kısmından turuncu bir ışık gibi bir şey çıktı kasa arkasına dogru

Top Bottom