Neler Yeni

PSU'DAN ATEŞ ÇIKTI

meedo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Heisenberg
devamlı fişi sök tak yapabilirsin evet ama düşük ihtimal de olsa o da ark yapabilir başıma gelmişti. İlla gücü kesicem diyorsan anahtarlı kaliteli hatta beraberinde akım korumalı uzatmalı priz alırsın, her gece oradan kapatırsın. Onun tuşu bozulsa bile pcye zarar verecek akımın geçmesini engelleyecektir. Ama ben şahsen gerek görmüyorum çünkü hepsi açık bile dursa yılda 10tl anca elektrik harcıyor.
Akım korumalı prizim zaten var tuşlu.
Fiş takılı kalır ve psu'yu da anahtardan kapatmazsam bi sıkıntı olmasın gece akım dalgalanması vs.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
994
İsim
baba merhaba
direkt kapatmadan yapmıyordum kapandığında 2-3 sn bekleyip kapatıyorum sabahları geri açıyorum çünkü bütün ekipmanlara ışık gidiyor kapalı olsa da ben de kapatıyordum o tuşu ama bu sabah tekrar açmak istediğimde bu olay oldu pat sesi geldi ama çalıştı yine de dediğiniz gibi riske atmadan değişicem
Anakarttan yani biostan ERP açarsan PC kapalıyken ekipmanlarına güç gitmez

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
BIOS üzerinden Erp Ready yazan ayarı bulun, aktif hale getirin. Bu ayar bilgisayar kapalıyken harcanan gücün 1W üzerine çıkmamasını sağlar ve beraberinde klavye, mouse, kulaklık vs. USBlere ne takılıysa gücü keser. Bilgisayarınız için en sağlıklı yöntem budur.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Batuhan
Biz buna elektrik camiası olarak ark deriz. Ark olmuş. Eğer sorunsuz çalışıyor yanık vs. koku yoksa kullanabilirsin. Tek dikkat etmen gereken psunun güç kablosunun psuya tam takılı olduğundan emin olmak.
Olaya sertifika yada kaliteli psu bazlı bakarsak. Psu değiştirmen sistemi koruma açısından daha iyi olabilir değiştirmesen de bir sorun olmaz. Bu tamamen sana kalmış.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Akım korumalı prizim zaten var tuşlu.
Fiş takılı kalır ve psu'yu da anahtardan kapatmazsam bi sıkıntı olmasın gece akım dalgalanması vs.
pc kapalıyken gece elektrik çekmediğinden bir şey olmaz akım korumalı priz varsa.

meedo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Heisenberg

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,490
İsim
Emre
Discord
necromancerr
konudn biraz alakasız olabilir de turkiyede şunu gördüm. PSU denilen şey 500-600w elektrik cekiyor bu küçümsenecek bisey değil prizler 220-240 iken bilgisayar en az 2 katını cekiyor ve hem hayati hem butun riskleri taşıyan tek bileşen ama türkiyede en az ciddiyeti ve parayı gören bileşen PSU.
senin dediğin volt, ev tipi prizler 220 volt ile çalışır. 220 voltta aşağı yukarı 2.2 Kw (Kilowatt) demek

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Viko marka akım korumalı priz var 6lı
köyde falan mı yaşıyorsun buzdolabı vs. yanan oldu mu hiç etrafında ? artık monofaz yani 220v çalışan sistemlerde fazla akım gelince bozulması ya da fazla akım gelmesi gibi olay bile çok olmuyor.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Boşuna kaliteli PSU alın demiyoruz. Patlayanı bile duydum ben. Diğer bileşenlerine zarar da verebilir. Düzgün bir PSU al

meedo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Heisenberg
köyde falan mı yaşıyorsun buzdolabı vs. yanan oldu mu hiç etrafında ? artık monofaz yani 220v çalışan sistemlerde fazla akım gelince bozulması ya da fazla akım gelmesi gibi olay bile çok olmuyor.
İstanbulda yaşıyorum ama bir kere komşumuzun TVsi yandı şimşek çakarken.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
konudn biraz alakasız olabilir de turkiyede şunu gördüm. PSU denilen şey 500-600w elektrik cekiyor bu küçümsenecek bisey değil prizler 220-240 iken bilgisayar en az 2 katını cekiyor ve hem hayati hem butun riskleri taşıyan tek bileşen ama türkiyede en az ciddiyeti ve parayı gören bileşen PSU.
Sadece Türkiye'de değil emin ol

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
İstanbulda yaşıyorum ama bir kere komşumuzun TVsi yandı şimşek çakarken.
yakında paratoner varsa veya en başta akım korumalı priz varsa bu sorun olmaz işte. Ki kaliteli psuların içinde buna dair koruma oluyor en fazla psu kendini imha ediyor diğer bileşenleri korumak için.

Top Bottom