Neler Yeni

PSU'DAN ATEŞ ÇIKTI

Efes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Efe Sevinç
şu an çalışıyor ve ordan yazıyorum :Dpsu yu değişicem alternatif olarak hangi marka tavsiye edersiniz
Psu değiştir pcyide yeni psu gelene kadar açma derim riske atmamak adına.
Hocam bide soruyor musun sen evde yanan bir şeyi tekrar kullanır mısın ki
tabii ki değiştir

-benim'de başıma geldi PC açıkken kapatmışlardı kardeşlerim akşam tekrar açtığımda Psu'dan kıvılcımlar çıkmıştı yanık kokuyordu ama Hayla çalışıyordu o gün bu gündür kullanmıyorum 3-4 Ay oldu herhalde
(Yeni Psu alabilirdim ama sistem biraz eski olduğu için yeni bir sistem toplamaya karar verdim)

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Ne alakası var hocam :D boşuna mı koyuyorlar arkasına IO anahtarını pc çalışmıyorken kapatıp açmasında hiçbir sakınca yok
Hocam PC kendi start tuşundan veya sistemden kapattıktan sonra tam kapandığına emin oldugunuzda prizi çekersiniz Sorun kalmaz zaten ama O tuşu sürekli aç kapat çok az ihtimal'de olsa sorun yaratabilir heleki PC'yi kapatmadan direk tuşa basıyorsa zaten %100GG olur pc

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Can Ömer
gamepower 650w 50+ bronze psu var
bilgisayar 5 senelik
Mesaj otomatik birleştirildi:

psu gamepower 650w 50+ bronze
Hocam bir olası sebebi de topraklama olabilir, ben eski bir PSU dan kendime lab tipi güç kaynağı yapmıştım bir süre sonra sende olduğu gibi patlamıştı sonrasında baktım ki evde toprak yok.

yinede bilmiyorsanız uğraşmayın, önce güvenlik :D

Efes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Efe Sevinç
Hocam PC kendi start tuşundan veya sistemden kapattıktan sonra tam kapandığına emin oldugunuzda prizi çekersiniz Sorun kalmaz zaten ama O tuşu sürekli aç kapat çok az ihtimal'de olsa sorun yaratabilir heleki PC'yi kapatmadan direk tuşa basıyorsa zaten %100GG olur pc
direkt kapatmadan yapmıyordum kapandığında 2-3 sn bekleyip kapatıyorum sabahları geri açıyorum çünkü bütün ekipmanlara ışık gidiyor kapalı olsa da ben de kapatıyordum o tuşu ama bu sabah tekrar açmak istediğimde bu olay oldu pat sesi geldi ama çalıştı yine de dediğiniz gibi riske atmadan değişicem

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
direkt kapatmadan yapmıyordum kapandığında 2-3 sn bekleyip kapatıyorum sabahları geri açıyorum çünkü bütün ekipmanlara ışık gidiyor kapalı olsa da ben de kapatıyordum o tuşu ama bu sabah tekrar açmak istediğimde bu olay oldu pat sesi geldi ama çalıştı yine de dediğiniz gibi riske atmadan değişicem
o düğme de bozulabilen, bi ömrü olan bir şey. Onun içinden kısa devre de yapmış olabilir. Yeni PSU'da alsan o düğmeyle oynama çünkü kasanın aç kapat düğmesi kadar sağlam olmuyor genelde. Işıkların vs gitmesini istiyorsan BIOS ayarı var onunla ilgili.

eneskaya6

80+ Silver
konudn biraz alakasız olabilir de turkiyede şunu gördüm. PSU denilen şey 500-600w elektrik cekiyor bu küçümsenecek bisey değil prizler 220-240 iken bilgisayar en az 2 katını cekiyor ve hem hayati hem butun riskleri taşıyan tek bileşen ama türkiyede en az ciddiyeti ve parayı gören bileşen PSU.

Efes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Efe Sevinç
Arkadaşlar şu an yam bilgisayarı tam kapatıyodum tamamen gitti bu sefer konyayı gördük Herhalde

Arkadaşlar şu an yam bilgisayarı tam kapatıyodum tamamen gitti bu sefer konyayı gördük Herhalde
Tamamen kesti elektriği bir şeye zarar vermiş midir
o düğme de bozulabilen, bi ömrü olan bir şey. Onun içinden kısa devre de yapmış olabilir. Yeni PSU'da alsan o düğmeyle oynama çünkü kasanın aç kapat düğmesi kadar sağlam olmuyor genelde. Işıkların vs gitmesini istiyorsan BIOS ayarı var onunla ilgili.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10

Tamamen kesti elektriği bir şeye zarar vermiş midir
bilemeyiz. Yeni PSU alıp denemen lazım belki işlemciyi yaktı belki anakartı yaktı belki sadece PSU arızalandı. G.o

Efes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Efe Sevinç
Hocam bir olası sebebi de topraklama olabilir, ben eski bir PSU dan kendime lab tipi güç kaynağı yapmıştım bir süre sonra sende olduğu gibi patlamıştı sonrasında baktım ki evde toprak yok.

yinede bilmiyorsanız uğraşmayın, önce güvenlik :D
Keşke açmasaydım şu an gitti bile psu diğer parçalara zarar verdi mi bile bilmiyorum

meedo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Heisenberg

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Nasıl olmalı peki?
PSU anahtarı çok dayanıklı ve devamlı açılıp kapatılması için tasarlanan bir şey değil. Eğer bilgisayarından tamamen güç kesilmesini istiyorsan bununla ilgili BIOS ayarı var onu yapmalısın.

meedo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Heisenberg
PSU anahtarı çok dayanıklı ve devamlı açılıp kapatılması için tasarlanan bir şey değil. Eğer bilgisayarından tamamen güç kesilmesini istiyorsan bununla ilgili BIOS ayarı var onu yapmalısın.
Peki monitör ve kasa tam kapandıktan sonra prizi çeksem olur mu?, Psu anahtarını kapatmadan.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Peki monitör ve kasa tam kapandıktan sonra prizi çeksem olur mu?, Psu anahtarını kapatmadan.
devamlı fişi sök tak yapabilirsin evet ama düşük ihtimal de olsa o da ark yapabilir başıma gelmişti. İlla gücü kesicem diyorsan anahtarlı kaliteli hatta beraberinde akım korumalı uzatmalı priz alırsın, her gece oradan kapatırsın. Onun tuşu bozulsa bile pcye zarar verecek akımın geçmesini engelleyecektir. Ama ben şahsen gerek görmüyorum çünkü hepsi açık bile dursa yılda 10tl anca elektrik harcıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,501
Üyeler
160,853
Son üye
Thec1xc
Top Bottom