Neler Yeni

PSU'dan Çıt Çıt (Elektrik) sesleri geliyor

fxrkqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Okan
Herkese iyi geceler.

Zamanında (2020-2021) civarı, GameGaraj'dan Aquarius 5A hazır sistemi almıştım, sistemin özelliklerini aşağıya yazacağım.

Sistemden gayet memnundum fakat tek sıkıntısı kasayı azıcık sağa sola oynattığım da hem çıt çıt elektrik seslerinin gelmesi ve bilgisayarın gitmesi.

Birkaç gün önce bilgisayarın içini yenilemeye karar verdim ve parçaların neredeyse hepsini ikinci elde sattım ve yenilerini sipariş ettim.

Elimde sadece kasa, SSD ve PSU kaldı. Anakart'ı satacağım esnada öğrendim ki anakart statik elektriğini boşaltamıyor ve bazen elektrik çarpıyor.

Acaba anakart ile ilgili bir problem mi var diye düşündüm bunu öğrendikten sonra ve şuan kasanın içinde hiçbir parça yok iken, kasayı prize takıp tekrardan sağa ve sola oynattım ve yine aynı ses çıkıyor.

Bunun PSU ile ilgili bir sorun olduğundan eminim ve bunun yeni gelecek parçalara da zarar verme ihtimalinden dolayı tedirginim, bu durumu nasıl çözebilirim ya da neyden kaynaklanıyor olabilirim?

Hazır Sistemin içindeki parçalar;

MSI B450-M A PRO MAX 4133Mhz
Ballistix 2x8GB DDR4 3200Mhz CL16
PowerColor Radeon 5500XT 8GB
AMD Ryzen 3 3100
Kingston 480GB SSD
GameGaraj 650W Bronze+ PSU

Yeni Sipariş ettiğim sistem parçaları;

MSI B550-M PRO VDH
Kingston HyperX 2x16GB 3200Mhz CL16
Asus DUAL RX6600 V2 8GB
AMD Ryzen 5 5600
Kingston 480GB SSD (Önceki SSD'm) + WD Elements 500GB M.2 SSD
GameGaraj 650W Bronze+ PSU (Aynı PSU)

Bünyamina

80+ Platinum
Psu güç besleme kablosu psuya bağlı olan yerden hareket ettikçe çıkarıyor. Prize takınca pat eder ya onun gibi bir şey.
Benim corsair psu ya da tam takılmıyor kablo. Hareket ettirince o ucu hafif çıkıyor güç gidiyor.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Ahmet Yıldırım
Psu kablosu yerine oturmuyor muhtemelen. Giriş yerinde sıkıntı olabilir.

Clayz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
600
İsim
yunusemre
Herkese iyi geceler.

Zamanında (2020-2021) civarı, GameGaraj'dan Aquarius 5A hazır sistemi almıştım, sistemin özelliklerini aşağıya yazacağım.

Sistemden gayet memnundum fakat tek sıkıntısı kasayı azıcık sağa sola oynattığım da hem çıt çıt elektrik seslerinin gelmesi ve bilgisayarın gitmesi.

Birkaç gün önce bilgisayarın içini yenilemeye karar verdim ve parçaların neredeyse hepsini ikinci elde sattım ve yenilerini sipariş ettim.

Elimde sadece kasa, SSD ve PSU kaldı. Anakart'ı satacağım esnada öğrendim ki anakart statik elektriğini boşaltamıyor ve bazen elektrik çarpıyor.

Acaba anakart ile ilgili bir problem mi var diye düşündüm bunu öğrendikten sonra ve şuan kasanın içinde hiçbir parça yok iken, kasayı prize takıp tekrardan sağa ve sola oynattım ve yine aynı ses çıkıyor.

Bunun PSU ile ilgili bir sorun olduğundan eminim ve bunun yeni gelecek parçalara da zarar verme ihtimalinden dolayı tedirginim, bu durumu nasıl çözebilirim ya da neyden kaynaklanıyor olabilirim?

Hazır Sistemin içindeki parçalar;

MSI B450-M A PRO MAX 4133Mhz
Ballistix 2x8GB DDR4 3200Mhz CL16
PowerColor Radeon 5500XT 8GB
AMD Ryzen 3 3100
Kingston 480GB SSD
GameGaraj 650W Bronze+ PSU

Yeni Sipariş ettiğim sistem parçaları;

MSI B550-M PRO VDH
Kingston HyperX 2x16GB 3200Mhz CL16
Asus DUAL RX6600 V2 8GB
AMD Ryzen 5 5600
Kingston 480GB SSD (Önceki SSD'm) + WD Elements 500GB M.2 SSD
GameGaraj 650W Bronze+ PSU (Aynı PSU)
kablo ıle alaklı hocam benım kablo tam gırmedıgı ıcın aynı sorun var altına ufak tahta kup koyuyorum duz duruyo

fxrkqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Okan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu kablosu yerine oturmuyor muhtemelen. Giriş yerinde sıkıntı olabilir.
Evet, Güç kaynağının fişini taktıktan sonra elimle bile kolayca hareket ettirebiliyorum ve tam oturmuyor, ufak bir çekmeyle elime geliyor. Kasa'ya daha iyi oturan bir PSU fişi bulabilir miyim? Ya da tam oturması için başka bir yöntem var mı?

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Ahmet Yıldırım
Evet, Güç kaynağının fişini taktıktan sonra elimle bile kolayca hareket ettirebiliyorum ve tam oturmuyor, ufak bir çekmeyle elime geliyor. Kasa'ya daha iyi oturan bir PSU fişi bulabilir miyim? Ya da tam oturması için başka bir yöntem var mı?
Psu kablosunun hareket etmemesi lazım. Sorun fişte değil soket kısmında da olabilir. Ben olsam bir şekilde yeni psu almaya bakardım. Psu fişi sapasağlam durmalı hatta çıkarırken bir tık zorlamalı.

Bünyamina

80+ Platinum
Psu giriş yeri ile alakalı bir durum büyük ihtimalle. Kablo değişsen de aynı durum olur diye düşünüyorum.
Kasa sabit duran bir şey aslında. O kabloyu ellemesen sorun yok. Ben pek ellemiyorum bu şekilde devam.

Top Bottom