bayalpaslan08
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 31
- İsim
- Alpaslan Alkan
Arkadaşlar iyi forumlar. Daha önce yurtdışına kargo/posta göndermiş olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirler mi? Ben 3 gün PTT kargo ile Çin'e mektup yollamıştım. Ancak 1 gün sonra iade talebi oluşturdum yazılı dilekçe ve kimlik fotokopim ile. O işe yaramadı. Dün yeniden iptal ve iade formu doldurdum. Bu sefer formdu ve yine kimlik fotokopim alındı. Ancak bu sefer 40 TL ücret ödedim. Neyse ücret sorun değildi. Şubede çalışan kadın kargomun halen Türkiye'de olduğunu söyledi. Ancak şef olan kadın yurtdışına gittiğini söyledi. Çin'e gidecek orada gümrüğe girecek ve öyle iade olacak dedi. Ancak öyle olduktan sonra ne anlamı var ki? Müşteri hizmetleri ile defalarca konuştum kimisi yurtdışına çıkmadı iade olur diyor kimisi yurtdışına çıktı. Birisi ise Çin gümrüğü isterse iade eder istemezse teslim edilir dedi. Ancak ben Çin gümrüğüne girmemesini istiyorum bunun.
Bu durumda ne yapmam lazım öneriniz var mı? Daha önce başına gelen oldu mu?
Aşağıya eklediğim fotoğraflarda kargomun durumu görülüyor. Henüz yurtdışına çıkmış mıdır bilmiyorum.
"The item was forwarded to the destination country (Otb)" Bu tam olarak ne demek bilen var mı? Yurtdışına çıktı mı demek çıkmak için gümrükte beklemede mi demek?
İnternetten baktığımda "Send item abroad (EDI-received)" bu yurtdışına çıktı demekmiş sanırım.
Belki de hafta sonu olduğu için bilgiler işlenmiyordur kargo takibe. Pazartesi günü işlendiği zaman Türkiye'de ve iadede olduğu gözükecektir belki de. Ne dersiniz arkadaşlar bu doğru bir tahmin mi?
Bu durumda ne yapmam lazım öneriniz var mı? Daha önce başına gelen oldu mu?
Aşağıya eklediğim fotoğraflarda kargomun durumu görülüyor. Henüz yurtdışına çıkmış mıdır bilmiyorum.
"The item was forwarded to the destination country (Otb)" Bu tam olarak ne demek bilen var mı? Yurtdışına çıktı mı demek çıkmak için gümrükte beklemede mi demek?
İnternetten baktığımda "Send item abroad (EDI-received)" bu yurtdışına çıktı demekmiş sanırım.
Belki de hafta sonu olduğu için bilgiler işlenmiyordur kargo takibe. Pazartesi günü işlendiği zaman Türkiye'de ve iadede olduğu gözükecektir belki de. Ne dersiniz arkadaşlar bu doğru bir tahmin mi?