R3 1200 af overclock

Godric1461

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
628
İşlemciye overclock yapmak istiyorum.Bios da hangi ayarlar kapatılmalı hangileri açılmalı söyler misiniz ? 3 fanlı kule tipi soğutucu var.Kasa darkflash aquarius.Toplam 5 fanlı.
Sistem
rx 570 4gb
Gigabyte b450m s2h
8gb 3000mhz ram

Direkt olarak CPU Core Ratio'yu değiştirebilirsiniz, otomatik olarak voltaj verir zaten ona.

Soğutucunuzun linki falan var mı?
Linki bulamadım fakat sanırım aliexpress de satılanlardan.6 borulu 3 fanlı.Coolerman yazıyo metal kısmında.Fanlarda ise snowman.Bunu fx 8120 de kullandım stok soğurucuya göre çok farketmişti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Direkt olarak CPU Core Ratio'yu değiştirebilirsiniz, otomatik olarak voltaj verir zaten ona.
İdeal hız kaç sizce.4 ghz mi yapsam ?

Bence 4 GHz'i geçersiniz ya. 4 GHz'le başlayabilirsiniz, eğer stabilse daha üst frekanslara çıkabilirsiniz.
Benim asıl merak ettiğim mesela core boost kapatılacak sanırım.Başka neler kapatılmalı.

Benim asıl merak ettiğim mesela core boost kapatılacak sanırım.Başka neler kapatılmalı.
Zaten Core Ratio'yu Auto'dan başka bir şeye değiştirdiğiniz zaman boost kapanır, kaldı ki o işlemcinin maksimum boost frekansı 3.4 GHz, daha neye boostlasın kendini yani? :D

Geri