Neler Yeni

r3 1200 overclock

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
rx580 ekran kartım var ve işlemcim de r3 1200 darboğaz yaşıyorum bir miktar o.c yapmak işimi görür mü sizce ve nasıl yapabilirim. Amd nin kendi orjinal soğutucusu mevcut.

bu arkadaşın kullandığı programlar yardımı ile bir şeyler yapmam mümkünmüdür?

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
A320 çipset ile hız aşırtma yapamazsınız maalesef.

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
rx580 ile hangi işlemciyi kullanırsam darboğaz dan kurtarırım?
Şu an herhangi bir işlemci güncellemesi yapmamanızı öneririm. İlla ki güncelleme yapacaksanız, güzel bir B450 çipsetli anakart alın. Hem elinizdeki işlemciye hız aşırtma yapabilirsiniz hem de yeni çıkacak olan 4. nesil Ryzen işlemcileri de kullanabilirsiniz. Şu an Ryzen 5 1600 almak ölü yatırım olacaktır.

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
Şu an herhangi bir işlemci güncellemesi yapmamanızı öneririm. İlla ki güncelleme yapacaksanız, güzel bir B450 çipsetli anakart alın. Hem elinizdeki işlemciye hız aşırtma yapabilirsiniz hem de yeni çıkacak olan 4. nesil Ryzen işlemcileri de kullanabilirsiniz. Şu an Ryzen 5 1600 almak ölü yatırım olacaktır.
anakart değiştirecek olursam elimdeki diğer parçalardan birini değiştirmeme gerek yok değil mi. ekran kartı ram vs uyumluluk ile ilgili bir sorun oluşturmaz? Bir de elimdeki işlemciye overcclock yapmam durumunda rx580 ile kullanabilirmiyim?

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
anakart değiştirecek olursam elimdeki diğer parçalardan birini değiştirmeme gerek yok değil mi. ekran kartı RAM vs uyumluluk ile ilgili bir sorun oluşturmaz? Bir de elimdeki işlemciye overcclock yapmam durumunda rx580 ile kullanabilirmiyim?
Anakart değiştirirseniz şu an elinizde olan hiçbir şeyi değiştirmenize gerek yok. 3.9 GHz hızında Ryzen 3 1200'ü GTX 1060 6 GB ile bir yıldan fazla kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım. Sizde RX 580 ile rahatça kullanabilirsiniz hız aşırtma ile.

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
Anakart değiştirirseniz şu an elinizde olan hiçbir şeyi değiştirmenize gerek yok. 3.9 GHz hızında Ryzen 3 1200'ü GTX 1060 6 GB ile bir yıldan fazla kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım. Sizde RX 580 ile rahatça kullanabilirsiniz hız aşırtma ile.
Teşekkür ederim bir de şuan amd nin kendi soğutucusu mevcut işlemci için yeni mi soğutucu almama gerek varmı? varsa uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir soğutucu varmı?

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Teşekkür ederim bir de şuan AMD nin kendi soğutucusu mevcut işlemci için yeni mi soğutucu almama gerek varmı? varsa uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir soğutucu varmı?
İki seçeneğiniz var. İster şimdi alın, isterseniz ileride bir soğutucu alın. Bu size kalmış. Soğutucu olmadan da, yani kendi soğutucusu ile de 3.7-3.8 hızlarını görebilirsiniz sorunsuz bence. Bu yüzden tercih sizin.

Rdvangunes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Rıdvan Güneş
İki seçeneğiniz var. İster şimdi alın, isterseniz ileride bir soğutucu alın. Bu size kalmış. Soğutucu olmadan da, yani kendi soğutucusu ile de 3.7-3.8 hızlarını görebilirsiniz sorunsuz bence. Bu yüzden tercih sizin.
Teşekkür ederim önceliğim anakart olmalı bence çünkü oc yapamadıktan sonra soğutucunun ne önemi var :)

Top Bottom