Neler Yeni

R3 2200G %1600 GPU Kullanımı ve 127 Derece Anakart

B450M-A Pro Max anakart ve R3 2200G kullanıyorum. Oyun sırasında GPU kullanımı sabit şekilde %1600 gösteriyor. Testlerde de anakart sıcaklığı sabit şekilde 127 derece. Sebebi ne ola ki?

Juiclair0

80+ Silver
B450M-A Pro Max anakart ve R3 2200G kullanıyorum. Oyun sırasında GPU kullanımı sabit şekilde %1600 gösteriyor. Testlerde de anakart sıcaklığı sabit şekilde 127 derece. Sebebi ne ola ki?
127 derece ne olm 100de çay kaynıyo

JackieTR

80+ Bronze
127 derece değildir zaten. Neden böyle gösteriyor diyorum bir sorun olur mu?
Abiii 127 derece gösteriyorsa bırak sucuk pişirmeyi ülkenin ısı kaynağına bile yardımcı olursun.. Şakayı geçtim ya program da sıkıntı vardır. Ya da termal macun filen onları yenile 127 derece olsa zaten şuan işlemci yanmış olup bilgisayar kapanmış olurdu.. Bana program da sorun var gibi geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Abiii 127 derece gösteriyorsa bırak sucuk pişirmeyi ülkenin ısı kaynağına bile yardımcı olursun.. Şakayı geçtim ya program da sıkıntı vardır. Ya da termal macun filen onları yenile 127 derece olsa zaten şuan işlemci yanmış olup bilgisayar kapanmış olurdu.. Bana program da sorun var gibi geliyor.
Bu arada emin misin işlemci olduğuna FPS olmasın o ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada emin misin işlemci olduğuna FPS olmasın o ?
İşlemci değil zaten 127 olan anakart sıcaklığı. İki farklı program ile baktım ikisinde de aynı. BIOS güncelledim ama benim aklıma gelen BIOS'ta yazılımsal bir sorun var sanırım.

Optimum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mustafa
Anakart sıcaklığı 127 dereye ulaşsa, sistem otomatik olarak kendini kapatır. Sendeki sorun; yongaseti içindeki sıcaklık sensörünün arıza yapması yada hatalı sıcaklık değeri göstermesidir.

JackieTR

80+ Bronze
İşlemci değil zaten 127 olan anakart sıcaklığı. İki farklı program ile baktım ikisinde de aynı. BIOS güncelledim ama benim aklıma gelen BIOS'ta yazılımsal bir sorun var sanırım.
Anakart sıcaklığı 127 dereye ulaşsa, sistem otomatik olarak kendini kapatır. Sendeki sorun; yongaseti içindeki sıcaklık sensörünün arıza yapması yada hatalı sıcaklık değeri göstermesidir.
@SkyWalkers Doğru söylüyor bak bu aklıma gelmedi sensör sorunlu olabilir. Koku ya da pc açılıp kapanma yapmiyorsa her şey normal demektir sadece sensör yanlış gösteriyor olmalı.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Ya da termal macun filen onları yenile
Anakartın üstüne mi sürecek termal macunu ?
Yazılımsal problem var muhtemelen ,işlemci sıcaklığı bile belirtilmemişken ezber bilgi 'termal macun yenile' demen ironik.

JackieTR

80+ Bronze
Anakartın üstüne mi sürecek termal macunu ?
Yazılımsal problem var muhtemelen ,işlemci sıcaklığı bile belirtilmemişken ezber bilgi 'termal macun yenile' demen ironik.
Bazı arkadaşlarımız 5 yılda bir termal macun değiştirdiği için belki aklına gelmemiştir ne kadar önemli olduğunu onu belirtmek istedim. Eğer yeni sürdüyse benim orada söylediğim bir anlam ifade etmiyor. Yinede okuyan arkadaşlar varsa söyleyelim yılda bir defa da olsa termal macun değişi mi yapılmalı. Bazılarımız hala bunu bilmiyor.

Neyse asıl konu arkadaşın dediği gibi ısı sensörün den kaynaklı olmalı.

Optimum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mustafa
Bir sorun teşkil eder mi peki bu durum?

Hayır hiç bir şekilde sorun teşkil etmez. 127 santigrad derece olsa elini yongasetinin üzerine koymazsın Ancak çok kafaya takıyorsan teknik servise gönderebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,702
Üyeler
163,539
Son üye
Caxi
Top Bottom