Neler Yeni

r5 2600 stpk soğutucu ile oc denemek istiyorum

Melih610

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Melih Arıkan
herekese öncelikle iyi günler oc hakkında hiçbir bilgim yok ama denemek istiyorum işlemcim başlıktada gördüğünüz gibi r5 2600 anakartım Asus Pirme B450m k stok fanla nekadar oc yapabilirim nasıl yapabilirim bilgisi olan yardım edebilir mi?

SlimShady

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Faruk Tahta
herekese öncelikle iyi günler oc hakkında hiçbir bilgim yok ama denemek istiyorum işlemcim başlıktada gördüğünüz gibi r5 2600 anakartım Asus Pirme B450m k stok fanla nekadar oc yapabilirim nasıl yapabilirim bilgisi olan yardım edebilir mi?
@kandes22

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Kardeşim, eğer hiçbir bilgin yoksa bence deneme. Overclock işlemi uzun değildir ama bilmeyen, özellikle de ilk kez deneyecek insanlar için çok risklidir. Tüm sistemi bozabilirsin bu işlem esnasında. Eğer overclock yaptırmak istiyorsan bir teknik servise başvurmanı öneririm. Çünkü bu işlem hafife alınacak, kolay bir işlem değil! Pişman olursun.

Melih610

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Melih Arıkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kardeşim, eğer hiçbir bilgin yoksa bence deneme. Overclock işlemi uzun değildir ama bilmeyen, özellikle de ilk kez deneyecek insanlar için çok risklidir. Tüm sistemi bozabilirsin bu işlem esnasında. Eğer overclock yaptırmak istiyorsan bir teknik servise başvurmanı öneririm. Çünkü bu işlem hafife alınacak, kolay bir işlem değil! Pişman olursun.
peki radeon software üstünden otomatik ayarlarla oc özelliği var buda risklimidir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

peki radeon software üstünden otomatik ayarlarla oc özelliği var buda risklimidir?
bu gpu için ama cpu deil ama merak ettim

bide knk cs de yüksek ayarlarda ortalama fps kaç alıyosun sistemimizde sadece ekran kartı farklı benimki 4 gb xfx

Ekler

• resim_2020-12-17_112537.png
    resim_2020-12-17_112537.png
    106.5 KB · Hit: 32

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok

bu gpu için ama cpu deil ama merak ettim

bide knk cs de yüksek ayarlarda ortalama fps kaç alıyosun sistemimizde sadece ekran kartı farklı benimki 4 gb xfx
Bana kalırsa riske girme. Overclock güzel işlemdir evet, ama ilk kez deneyip sonradan pişman olan çok insan var. Sistemini gömme kendi ellerinle. Tabii ki başarılı da olabilir ama yine de tavsiye etmem. Çok video izlersen, bununla ilgili başlık okursan, gerekli bilgiyi edinirsen çok az deneyebilirsin. Ama zınk diye yapma, teknik servise gönder.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bana kalırsa riske girme. Overclock güzel işlemdir evet, ama ilk kez deneyip sonradan pişman olan çok insan var. Sistemini gömme kendi ellerinle. Tabii ki başarılı da olabilir ama yine de tavsiye etmem. Çok video izlersen, bununla ilgili başlık okursan, gerekli bilgiyi edinirsen çok az deneyebilirsin. Ama zınk diye yapma, teknik servise gönder.
Öncelikle abartılacak kadar büyük sonuçları yok, yanlış yapsa (ki @kandes22 @RevDeisDou yardım eder yanlış yapmaz) biraz fazla ısınır sonra UV yapar. Video izlemeden @kandes22'nin yardımlarıyla hiç bir bilgim yokken OC yaptım yükte 80 derecelerde 4.2'de kullanıyorum. (Tek fanlı kasamda)

Melih610

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Melih Arıkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle abartılacak kadar büyük sonuçları yok, yanlış yapsa (ki @kandes22 @RevDeisDou yardım eder yanlış yapmaz) biraz fazla ısınır sonra UV yapar. Video izlemeden @kandes22'nin yardımlarıyla hiç bir bilgim yokken OC yaptım yükte 80 derecelerde 4.2'de kullanıyorum. (Tek fanlı kasamda)
knk yinede korkutuyor bilmiyorum çünkü biraz bişiler öğrenebilsem belki daha rahat olurdum ama bilmiyorum

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Evet, sonuçları büyük veya küçük olabilir. Ama tanıdığım bir arkadaşım da Overclock yapmayı denedi, sonuç: sistemi bozuldu. Açılıp kapanıyor, garanti de almıyor kullanıcı hatası diye. Yine de böyle bir riske girmek iyi değil bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,408
Üyeler
164,838
Son üye
iCrown
Top Bottom